GÜNDEM - 21 Temmuz 2023 Cuma 12:14

Nevşehir Belediyesi kültür turları başladı

A
A
A
Nevşehir Belediyesi kültür turları başladı

Nevşehir Belediyesi tarafından, kadın ve gençlerin ülkemizin tarihi ve turistik merkezlerini daha yakından tanımaları için düzenlenen kültür turları başladı.


Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü koordinasyonunda 16-20 yaş arası gençler ve kadınlar için ücretsiz olarak Konya ve Çanakkale gezileri düzenlendi. Kayıtları geçtiğimiz günlerde tamamlanan ücretsiz turlar için kısa sürede bini aşkın genç ve kadın başvuruda bulundu. Tur programları çerçevesinde ilk gezi Konya iline düzenlendi. Her gün bir otobüs şeklinde düzenlenen gezi programına katılan Nevşehirli kadınlar, tur rehberleri eşliğinde Mevlana Türbesi, Şemsi Tebrizi Türbesi, Alaaddin Tepesi ve Camii ziyaret ederek Tropikal Kelebek Bahçesini gezdi. Gezi sırasında ayrıca Nevşehir Belediyesi tarafından kadınlara öğle yemeği ikramında bulunuldu.


16-20 yaş arası gençlerin başvuruda bulunabildikleri Çanakkale turları ise 24 Temmuz Pazartesi günü başlayacak. Gençler Çanakkale turunda, Seyit Onbaşı Heykeli, Rumeli Tabyası, Alçıtepe Hilali Ahmer Müzesi, Çanakkale Şehitler Abidesi, Anzak Koyu, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı ve Eceabat’ı gezecekler. Nevşehir Belediyesi’nin Konya ve Çanakkale turları Ağustos ayı sonuna kadar devam edecek.


Nevşehir Belediyesi kültür turları başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Giresun Ramazan Bayramı öncesi fındık fiyatları 240 liraya geriledi Giresun’da serbest piyasada Ramazan ayı boyunca 250-260 lira bandında seyreden fındık fiyatı, bayram öncesinde düşüşe geçerek 240 liraya kadar geriledi. Giresun’da serbest piyasada işlem gören fındık fiyatlarında bayram öncesi düşüş yaşandı. Ramazan ayı boyunca 250 ila 260 lira arasında alıcı bulan fındık, son günlerde 240 liraya kadar gerileyerek dikkat çekti. Serbest piyasadaki düşüşü değerlendiren fındık tüccarı Ahmet Ergün, fiyatların Ramazan ayında yükseldiğini ancak bayram öncesi gerilediğini belirtti. Ergün, "Ramazan ayı dolayısıyla serbest piyasada fındık fiyatı 260 liraya kadar yükselmişti. Ancak bayram öncesinde yaklaşık 20 lira düşerek 240 liraya geriledi. Bundan sonra fındık fiyatlarında önemli bir yükseliş beklemiyoruz" dedi. Yeni sezon beklentilerine de değinen Ergün, mevsim şartlarının üretim açısından olumlu seyrettiğini ifade ederek "Mevsim şartları yeni sezon mahsulü için verimli geçiyor. Şubat ayında yapılan karanfil sayımlarının da iyi olduğu görüldü. Bundan sonra yeni sezon için ciddi bir zirai don afeti yaşanmadığı sürece, fındık fiyatlarının serbest piyasada 240 lira seviyelerinde stabil seyredeceğini öngörüyoruz. Dolayısıyla bölgede fındık piyasasının seyrinin önümüzdeki süreçte hava koşulları ve rekolte beklentilerine bağlı olarak şekillenmesini bekliyoruz" diye konuştu.
Antalya Huzurevi sakinlerine güvenli teknoloji eğitimi verildi Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) bünyesinde faaliyet gösteren Nexus Yazılım Geliştirme ve Proje Atölyesi öğrencileri, Yaşlılar Haftası ve yaklaşan bayram öncesinde Alanya Huzurevi’ne anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi. Teknoloji ile toplumsal değerlerin bir araya getirildiği etkinlikte, huzurevi sakinlerine yönelik "Güvenli Teknoloji Eğitimi" verildi. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Nexus Yazılım Geliştirme ve Proje Atölyesi öğrencileri, Yaşlılar Haftası kapsamında Alanya Huzurevi sakinlerine "Güvenli Teknoloji Eğitimi" verdi. ALKÜ Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ALKUZEM) Müdürü Öğr. Gör. Dr. Mert Gülsoy danışmanlığında düzenlenen programa yaklaşık 20 mühendislik öğrencisi katıldı. Ziyaret kapsamında huzurevi yönetimiyle bir araya gelen Gülsoy, kurumun Programın devamında öğrenciler tarafından verilen eğitimlerde, teknolojinin günlük hayatı kolaylaştıran yönleri anlatıldı. Özellikle güvenli internet kullanımı, veri gizliliği ve şifre güvenliği gibi konular üzerinde durulurken, dijital ortamda karşılaşılabilecek risklere karşı alınması gereken önlemler detaylı şekilde aktarıldı. Dijital dolandırıcılığa karşı uyarı Son dönemde artış gösteren yapay zekâ destekli dolandırıcılık yöntemlerine de değinilen eğitimde, deepfake (yapay zeka ile gerçek gibi üretilmiş sahte video, görüntü, ses ve içerik) gibi teknolojilerle yapılan dolandırıcılıklara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Huzurevi sakinleri, anlatımları ilgiyle takip ederken merak ettikleri sorulara da yanıt buldu. Eğitim programının ardından öğrenciler ile huzurevi sakinleri arasında samimi sohbetler gerçekleştirildi. Ziyaret kapsamında yaşlılara kişisel bakım ve hijyen ürünlerinden oluşan hediyeler takdim edilerek bayram öncesi moral verildi. Gerçekleştirilen etkinlikle, üniversite öğrencilerinin sadece akademik değil, sosyal sorumluluk bilinciyle de hareket ettiği bir kez daha ortaya konuldu. Ziyaret, toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.