SPOR - 02 Mart 2019 Cumartesi 16:32

Nevşehir Belediyespor: 3 Kozan Belediyespor: 0

A
A
A
Nevşehir Belediyespor: 3 Kozan Belediyespor: 0

TFF 3.

TFF 3. Lig. 1. Grupta mücadele eden Nevşehir Belediyespor Gazi Stadyumunda konuk ettiği Kozan Belediyespor’u 3-0 mağlup etti.


TFF 3. Lig 1. Grup mücadelesinde Nevşehir Belediyespor, Kozan Belediyespor ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmasının 2.dakikasında Serdar Yazıcı ile maçta 1-0 öne geçen Nevşehir Belediyespor maçın 5. dakikasında ise Tita’nın kaydettiği gol ile skoru 2-0 yaptı. Maçın 39. dakikasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Tita’nın şutuyla Nevşehir Belediyespor maçta 3-0 öne geçmeyi başardı. Maçın bu dakikasından sonra mücadele karşılıklı ataklar ile devam ederken maçın ilk yarısı da Nevşehir Belediyespor’un 3-0 üstünlüğü ile sona erdi. Maçın ikinci yarısı karşılıklı ataklar ile geçilirken maçı Nevşehir Belediyespor ilk yarıda bulduğu 3 golle maçı 3-0 kazanmasını bildi.


Nevşehir Belediyespor karşılaşmasını, AK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Teknik Direktör Mesut Bakkal, AK Parti Nevşehir Belediye Başkan adayı Rasim Arı, Nevşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Yusuf Kaya ve yaklaşık 2 bin taraftar izledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Selçuklu mirası bin 100 yıllık tarihi kale turizme kazandırılıyor Tarihi eserlerin ihyası ve restorasyonu konusunda önemli çalışmalar yürüten Çorum Belediyesi, tarihi kalenin restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Çalışma kapsamında kalenin bedenlerinin restorasyonu, aydınlatma çalışması ve kale etrafının drenaj hattı yapılacak. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler neticesinde hazırlanan protokol, geçtiğimiz temmuz ayında Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi arasında imzalanmıştı. Protokole göre restorasyon maliyetinin yarısı bakanlık, yarısı da Çorum Belediyesi tarafından karşılanacak. Şehrin en önemli tarihi yapıları arasında yer alan Çorum Kalesi’nin restorasyon ihalesini kazanan yüklenici firma çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şehrimizin kültürel varlıklarının korunması adına çok önemli bir adımı attıklarını belirterek, Selçuklu mirası olan 1100 yıllık Çorum Kalesi’nin şehrimizin en önemli tarihi eserlerinden birisi oldu olduğuna vurgu yaptı. Tarihi kalenin Çorum’un kimliği ve geleceği açısından son derece önemli bir yapı olduğunu ifade eden Başkan Aşgın, “Şu anda beden yüzeylerinde derz temizliği yapılıyor, özgün derz içeriği ve görseline ulaşmak için numuneler hazırlandı. Danışman hoca ile 1 numune üzerinde mutabık kalındı, derzi temizlenen yerlerde taşlarda eksiklik yok ise derz imalatı yapılacak. Eksiklik olan yerlerde taş onarımı yapılacak.” dedi. Başkan Aşgın, restorasyonunun yüzde 50’sinin Çorum Belediyesi, yüzde 50’sinin ise Kültür ve Turizm Bakanlığı hibesiyle karşılanacağını sözlerine ekledi.