SAĞLIK - 06 Temmuz 2021 Salı 13:24

Peribacaları eşliğinde aşı vuruluyorlar

A
A
A
Peribacaları eşliğinde aşı vuruluyorlar

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesini ziyarete gelen yerli turistlere Sağlık İl Müdürlüğü tarafından peribacaları manzaraları eşliğinde aşıları vuruluyor.

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesini ziyarete gelen yerli turistlere Sağlık İl Müdürlüğü tarafından peribacaları manzaraları eşliğinde aşıları vuruluyor.


Nevşehir Sağlık İl Müdürlüğü tarafından mobil aşı ekiplerini çeşitli noktalarda aşılama çalışmalarını sürdürmeye devam ederken turistlerin uğrak yerlerinden bir tanesi olan Ürgüp Üç Güzeller mevkiine de aşı çadırı kuruldu. Burayı ziyarete gelen yerli turistlere hem tatillerini yapma hem de aşılarını yaptırarak daha sağlıklı bir şekilde gezmeleri teşvik ediliyor.


Sağlık İl Müdürü Dr. Rahim Ünlübay yaptığı açıklamada, "Hem ilimizde yaşayan hem de ilimizi ziyaret eden misafirlerimizin tatil sebebiyle olamadıkları aşıyı burada ayaklarında bu güzel destinasyonun içerisinde aşı hizmetini verelim istedik" dedi. Ünlübay, “Biliyorsunuz biz aşıyı çok önemsiyoruz. İlk günden beri pandemiyi aşmanın tek yolunun aşı olduğunu her yerde ve sürekli söylüyoruz. Bakanlığımızın talimatları, Valimizin himayelerinde ilimizin birçok noktasında mobil aşı ekiplerimiz aşılama çalışmalarına halen devam etmektedir. Malumunuz olduğu üzere ilimiz çok fazla misafir ağırlayan bir bölge. Ve hem ilimizde yaşayan hem de ilimizi ziyaret eden misafirlerimizin tatil sebebiyle olamadıkları aşıyı burada ayaklarında bu güzel destinasyonun içerisinde aşı hizmetini verelim istedik. Bu yüzden de Üç güzeller mevkiinde bu hizmeti başlattık. Şuanda da çok şükür rağbet de güzel. İnsanlar geldikçe aşılarını oluyorlar. İnşallah biz aşı çalışmamızı her noktada devam ettirmeyi sürdüreceğiz” dedi.


Hem tatillerini yapıyorlar hem sağlıklarını koruyorlar”


Ürgüp Üç Güzeller mevkiinde aşılarını yaptırmak isteyen yerli turistler bölgenin eşsiz doğası ile birlikte aşılarını yaptırarak koronavirüs salgınından da kendilerini korumanın mutluluğunu yaşıyorlar. Sağlık İl Müdürü Rahim Ünlübay, “İlimize gelen ziyaretçilerimiz burada hem tatillerini yaşıyorlar hem de sağlıklarını koruyorlar. İkisinin aynı anda yaşamalarının güzel olacağını düşünüyorum. Çünkü tatil sebebiyle aşıyı kimsenin ertelemesini istemiyoruz” diye konuştu.


Ürgüp Üç Güzeller mevkiinde aşısını yaptıran bir vatandaş ise "aşı olmak için fırsat bulamadığını ancak burada bulunan aşı standına gelerek aşı yaptırdığını ifade ederken herkesi aşı olmaya davet ediyorum" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Tunç: “Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Filistin’in BM’ye üyeliğinin tekrar görüşülmesini talep eden karar tasarısını kabul etmesinin ardından açıklama yaptı. Bakan Tunç, karar tasarısının özgür Filistin için önemli bir adım olduğunu değinerek, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin BM Güvenlik Konseyi’nde tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin’e bazı ilave haklar tanınmasını talep eden karar tasarısını kabul etmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır. Ülkemizin yanı sıra 80’e yakın ülkenin ortak sunucusu olduğu karar tasarısının 143 evet oyuyla kabulü, Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerin 7 Ekim’den bu yana işgalci İsrail tarafından soykırıma uğrayan Filistin’e desteğini göstermesi açısından önemlidir. 1967 sınırları temelinde bağımsız Filistin devletinin varlığı kabul edilmelidir. Filistin halkı kendi ata yurtlarında, insan onuruna yakışır şekilde yaşamalıdır” ifadelerine yer verdi. İsrail’in saldırılarının son bulması gerektiğini belirten Bakan Tunç, “Gazze ve Refah bölgesinde çocuk, kadın, sivil demeden 35 bin Filistinliyi öldüren, 78 binden fazla Filistinliyi yaralayan İşgalci İsrail’e karşı uluslararası mekanizmalar artık gereğini vakit kaybetmeden yapmalıdır. İnsan haklarını yok sayan, uluslararası hukuku görmezden gelen, savaş suçu işleyen ve soykırım yapan İsrail’in saldırıları son bulmalıdır. İsrailli yetkililer Uluslararası Ceza Mahkemesi huzuruna çıkarılmalı, gereken ceza verilmelidir. İşgalci İsrail Devletinin Uluslararası Adalet Divanınınca verilen tedbir kararına uyması sağlanmalıdır. Türkiye olarak, Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarında yanlarında olmaya, dünyada adaleti ve hakkaniyeti savunmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.