YEREL HABERLER - 18 Nisan 2012 Çarşamba 17:13

NİОDE`DE KUTLU DOОUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ

A
A
A
NİОDE`DE KUTLU DOОUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Tüm Türkiye`de olduğu gibi Kutlu Doğum haftası Niğde`de de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
Bor Belediyesi ve Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD), 20 Nisan 2012 tarihinde Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında, Kutlu Doğum gecesi ve `En Sevgiliye Mektup` konulu yarışmanın ödül törenini gerçekleştirecek. Bor belediyesi Başkanı Sıtkı Erat `Kutlu Doğum Haftası`nın amacı, kutlu doğumun sahibi olan Peygamber efendimiz (sav)`i daha iyi anlamak, daha iyi anlatmak, onun bütün yönleriyle tüm insanlar tarafından en iyi şekilde tanınmasını sağlamaktır." dedi.
GESİAD yönetim kurulu başkanı Ali Erol, `Kutlu Doğum Haftası` O`na olan inancı ve samimiyeti daha bir artırıp, O`na olan ihtiyacı tespit ederek, ümmet ile peygamberin mana ikliminde buluşturulduğu ve O`na sahip çıkmak için verilen mücadelenin en yoğun olarak yaşandığı haftadır. Biz de Efendimizi daha iyi anlama adına Bor Belediyesi ile birlikte böyle bir program yapmayı düşündük.`` dedi.
Erat ``20 Nisan tarihinde yapılacak olan programda , yaklaşık 15 albümü bulunan, 40 dan fazla bestesi olan Mustafa Demircinin İlahileri ve eserlerinin sunulacağı, ulusal ve uluslararası ezbere Kuran-ı Kerim okuma yarışmalarında birincilikler elde eden , Diyanet İşleri Başkanlığında 12 yıldır görev yapan İngilizce, Arapça ve Osmanlıca bilen ve ramazan ayında Star tv`de program yapan Selman Okumuş beyin Kuran Tilaveti sunacağı programın sunuculuğunu ,Zambak yayınlarından çıkmış, Dilden Dile Öyküler, Canlı Hikayeler ve Anlatılacak Öyküler isimli 3 derleme hikaye kitabı daha bulunan Asım Yıldırım`ın da katılımı da halkı şimdiden bekleyişe sürüklüyor.`` diye konuştu.
Başkan Erat, ``En Sevgiliye Mektup yarışması kapsamında ilköğretim, lise ve 18 yaş üstü olmak üzere 4 farklı kategorilerde Peygamber Efendimize yazılan mektupların arasından seçilen dereceye giren yarışmacılara, birinciye Cumhuriyet altını, ikinciye yarım altın, üçüncüye çeyrek altın olan ödüllerimiz takdim edilecektir. Program 20 Nisan günü saat 20.00`da Bor yolu Niğde Üniversitesi (BESYO) kapalı spor salonunda yapılacaktır. Bor Belediyesi Başkanı Sıtkı Erat Efendimizi Anma programımıza tüm halkımız ücretsiz olarak davetlidir." şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir