YEREL HABERLER - 26 Nisan 2012 Perşembe 18:19

NİОDE`DE BELEDİYELER YATIRIMLARDA ALTIN ÇAОINI YAŞIYOR

A
A
A
NİОDE`DE BELEDİYELER YATIRIMLARDA ALTIN ÇAОINI YAŞIYOR

Niğdeli Belediye Başkanları Mecliste AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ile bazı Bakanlıklarda görüşmelerde bulundular
Niğde merkeze bağlı, Edikli Belediye Başkanı Ahmet Musalli, Elmalı Belediye Başkanı Mustafa Türkan, Ovacık Belediye Başkanı Osman Kendirli ve Çayırlı Belediye Başkanı Devlet Kılıç önceki gün TBMM ve Bakanlıklara bir dizi ziyaret gerçekleştirdiler. Önce Türkiye Büyük Millet Meclisi kulisinde AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ile görüşen belediye başkanları daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü`nde bazı temaslarda bulundular.
Kasabalarının ihtiyaçları ve projeler konusundaki görüşmeler neticesinde Ankara`dan Niğde`ye eli boş gitmediklerini ifade eden Çayırlı Belediye Başkanı Devlet Kılıç, son dönemde aldıkları hizmet kervanına yenileri eklemekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Elmalı Belediye Başkanı Mustafa Türkan ise belediyelerin yeni yatırımlarla her geçen gün daha çok modernleştiğini belirtirken belediyelerin yatırımlar açısından altın çağını yaşadığı değerlendirmesinde bulundu. Kasabalarından dışarıya göçün gözle görülür biçimde durduğunu belirten Türkan, milletvekillerine verdikleri desteklerden ötürü teşekkür etti. Kasabalarının yıllardır muzdarip olduğu alt yapı sorununu İller Bankasından sağlanan kredi desteğiyle çözeceklerini vurgulayan Ovacık Belediye Başkanı Osman Kendirli de beldelerinin sorunlarının giderilmesi için proje hazırlamaya devam edeceklerinin altını çizdi.
Başkanlarla gerçekleştirdikleri istişare toplantısının ardından konuşan AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ise şu ifadeleri kullandı:
``İlimiz genelinde ihtiyaçları ve beklentileri sürekli değerlendiriyor, belediyelerimizin projelerinin yatırımlara dönüşmesi için var gücümüzle çabalıyoruz. Niğde`miz tarımdan sanayiye ulaşımdan alt yapı hizmetlerine her geçen gün daha da güçleniyor. Bakanlarımızla, yerel yöneticilerimizle, idaricilerimizle uyum içinde çalışmaya devam ederek Niğde`nin gelişim ve sorunlarını çözme açısından makûs talihini değiştireceğiz. Belediyelerimiz ve köylerimiz yatırıma doyacak.`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Aydın Ticaret Borsası’nda “Yeşil Dönüşüm ile Aydınlık İşletmeler” konulu seminer düzenlendi Aydın Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Yeşil Dönüşüm ile Aydınlık İşletmeler” konulu seminerde, Aydın’daki döngüsel ekonomi ile ilgili mevcut eylem planı hazırlandı. Aydın Ticaret Borsası, Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın Türkiye’deki tarımsal üretime etkilerini bütüncül bir yaklaşımla ele almak amacıyla, Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın 2023 yılı Teknik Desteği ile Yeşil Dönüşüm ile Aydınlık İşletmeler Projesi’ni hayata geçirdi. Hayata geçirilen proje çerçevesinde Aydın Ticaret Borsası’nda “Yeşil Dönüşüm ile Aydınlık İşletmeler” konulu seminer düzenlendi. Eğitmenler Başak Demir ve Gülcan Ergün tarafından seminerde, atık ve kaynak yönetimine yönelik ulusal stratejiler ve eylem planı geliştirmede AB tecrübeleri, sınırda karbon düzenleme mekanizması, döngüsel ekonomi iş modelleri ve stratejileri, gıda ve tarımda sürdürülebilir kaynak kullanımı ve dijitalleşme ile tarım ve tarıma dayalı sanayi sektörü gelişimleri hususunda Aydın Ticaret Borsası üyelerini bilgilendirdi. Gerçekleşen eğitim ile gıda güvenliğinin sağlanması, doğal kaynakların sürdürülebilir şekilde yönetilmesi, yenilenebilir ve sürdürülebilir olmayan kaynaklara bağımlılığın azaltılması, iklim değişikliğine yönelik tedbirlerin alınması amaçlandı. Türkiye’nin Avrupa Birliği ticaretinde zorluklarla karşılaşmaması için Türk sanayisinin bu güncellemeleri yakından takip etmesi yalnızca sanayi sektörüne değil, tüm sektörlere getireceği düzenlemeler ve teşviklerle net sıfır karbon emisyonu hedeflenen bu projede, Aydın’daki döngüsel ekonomi ile ilgili mevcut eylem planı hazırlandı. Döngüsel ekonomiye geçiş süreci ile ilgili firmaların ihtiyaçları, piyasadaki etkileri ve fırsatları değerlendirildi. “Yeşil Dönüşüm ile Aydınlık İşletmeler” eğitimine yönelik açıklamalarda bulunan Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur; “Borsamız, üyelerimize ve ilimizin ekonomik sosyal kalkınmasına fayda sağlamak adına projeler geliştirmeye devam etmektedir. Bu doğrultuda Borsamız, gelişen ve değişen dünyada yeni ekonomik ve sosyal dönüşüm sürecini başlatan Yeşil Mutabakat Eylem Planı ile farkındalığın oluşturulması, Borsamız üyelerinin bu alanda sürdürülebilir üretim yöntemlerini benimsemesi amacıyla Yeşil Dönüşüm ile Aydınlık İşletmeler Projesi’ni hayata geçirmiştir. Sektör temsilcilerine yönelik gerçekleştirilen bu eğitimin katılımcılarımıza oldukça fayda sağlayacağı kanaatindeyiz. Eğitime katılım sağlayan firma temsilcilerimize, eğitimi gerçekleştiren eğitmenlerimize ve GEKA’ya teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.