YEREL HABERLER - 21 Nisan 2016 Perşembe 15:43

Maaşlarını Alamayan Tekstil İşçileri Eylem Yaptı

A
A
A
Maaşlarını Alamayan Tekstil İşçileri Eylem Yaptı

Koyunlu yolu üzerinde bir tekstil fabrikasında çalışan işçiler maaşları alamadı gerekçesiyle eylem yaptı.
Niğde Kent meydanında toplanan 30 kadar işçi çalıştıkları tekstil fabrikasından maaşlarını alamadıkları için eylem yaptı. Eyleme Öz İplik -İş Sendika Başkanı Faik Apaydın’da destek verdi.
Eyleme damga vuran tekstil işçisi Aynur Kirman’ın fabrika sahibi tarafından dayak yediğini iddia etti.
İşçilerin yaptığı kısa eyleme gelen fabrika sorumlusu işçilerin hesaplarına 500’er TL yatırıldığını söylemesi üzerine işçiler tartışmaya başladı. Konu ile ilgili Öz İplik-İş sendikası Başkanı Faik Apaydın, fabrika sorumlusuna işçinin haklarını anlatırken, fabrika sorumlusu kadında gazetecilere de hakaret etti.
50 gündür maaş alamadığını belirten tekstil işçisi Aynur Kirman, “Para istemek için fabrikaya gittim ama fabrika sahibi beni döverek dışarı attı. Elbisem yırtıldı beni dövdüler hepsini işveren yaptı. Fabrikadan çıkışımı almak için gittim ama sonuç alamadım. Çocuğumuz 600 TL’lik tabletini 100 TL’ye satıp simit alıp yedirdim. Şikayetçi oldum hakkımı sonuna kadar arayacağım.” dedi.
Sendika Başkanı Apaydın, işçilerin iş bırakma eylemi yapacaklarını söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Kayıp koyunlarını aramak için gitti, cansız bedeni bulundu Aydın’ın Nazilli ilçesinde kayıp koyunlarını aramak için evden çıkan ve haber alınamayan Hilmi Gülsevgi’nin 10 saatlik arama kurtarma çalışmasının sonunda cansız bedenine ulaşıldı. Olay, Nazilli ilçesi Uzunçam Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kayıp koyunlarını bulmak için motoruyla evden çıkan Hilmi Gülsevgi’den bir daha haber alınamadı. KOAH hastası olan ve Gülsevgi’nin hayatından endişe eden yakınları durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede bölgeye gelen jandarma, AFAD, Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Nazilli Belediyesi Afet ve Acil Durum Birimi (NAFAD), Nazilli Amatör Telsizciler Derneği (NATDER), Aydın Afet Arama Kurtarma Derneği (AFAR) ekipleri, köylülerle birlikte arama kurtarma çalışması gerçekleştirdi. Yaklaşık 10 saatlik arama kurtarma çalışmalarına Aydın Filo Komutanlığı’na bağlı İnsansız Hava Araçları da (İHA) destek verdi. Yapılan çalışmalarda Gülsevgi’nin motosikletine ulaşan ekipler, çalışmalarını o bölgede yoğunlaştırdı. Sabaha kadar devam eden çalışmalar sonunda motosikletine yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki mesafede Gülsevgi’nin cansız bedenine ulaşıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, kesin ölüm nedeni yapılacak otopsinin ardından netlik kazanacak.