YEREL HABERLER - 26 Nisan 2016 Salı 14:06

Hastanede Golf Ambulans Dönemi

A
A
A
Hastanede Golf Ambulans Dönemi

Niğde Devlet Hastanesi kampüs alanında servisler arası hasta naklinde kullanılması için alınan ‘Golf Ambulans’ hizmete girdi.
Niğde Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Fatih Balcı, hastane kampüs alanında hasta naklinde yaşanan sıkıntıları gidermek için Golf ambulans aracı aldıklarını söyledi. Golf Ambulansın elektrikli şarj edilebilir ve pratik kullanıma sahip olduğunu belirten Genel Sekreter Balcı, "Acil servis ve göğüs hastalıkları binası arasında hasta nakli sırasında bazı sıkıntılar yaşayabiliyorduk. Yaşlı hastalar yada ortopedik sıkıntıları olan hastaların naklinde 112 ambulans araçlarını kullanmak durumunda kalıyorduk. Hastane kampüs alanı içerisinde serbest halde dolaşabilecek golf ambulans aldı" dedi. Hastalara daha konforlu hizmet sunabilmek adına bu uygulamayı getirdiklerini ifade eden balcı, şöyle devam etti: "Amacımız burada hastalarımızın sadece acil ve göğüs hastalıkları binası arasında değil poliklinik binası ve servis önünden gitmek istedikleri yere bir telefonla yada güvenlik görevlilerine veya yönlendirme personelimize ulaştıklarında hemen golf ambulansımız bulundukları yere gelecek ve hastaları gitmek istediği yere götürecek. Hastaların o anki yorgunluk düzeylerini hastanedeki sıkıntılarını biraz daha azaltabilmek ve konforlu hizmet sunabilmek adına bu uygulamayı getirdik faydalı olacağını düşünüyoruz. Yaklaşık 25 bin liraya maliyeti oldu." ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Başkan Ünlü’den gece denetimi Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, denetimlerini sürdürüyor. Dün Kale bölgesi, Otogar ve mahalle ziyaretleri yapan Ünlü’nün son durağı Kapalı Çarşı oldu. Gece yarısı Kapalı Çarşı’ya giden Ünlü, sıkıntıları yerinde inceledi. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, ziyaretçi kabullerinin yanı sıra inceleme ve denetim için mahalle ziyaretlerine de devam ediyor. Gününün büyük bir kısmını dışarıda geçirmeye çalışan Ünlü, gece geç saatlere kadar denetimler gerçekleştiriyor. Başkan Ünlü 7 Mayıs Salı günü akşama doğru denetimler gerçekleştirdi. Birim amirlerinin de hazır bulunduğu ilk ziyaret tarihi Kaleiçi bölgesi oldu. Kale sokaklarını gezen ve yapılması gerekenlerle ilgili denetimlerde bulunan Ünlü, “Marmaris’in kalbi sayılan, ilçemizin geçmişine tanıklık eden bu güzel sokakların birer cazibe merkezi haline gelmesi için yapılacak iyileştirme çalışmalarıyla ilgili değerlendirmeler yaptık. Söz verdiğimiz gibi, Marmaris’imizin her noktasında diğer kurumlarla da ortak hareket ederek gereken tüm çalışmaları yapacak, ilçemizi hak ettiği yere getireceğiz” dedi. Başkan Acar Ünlü ve beraberindekiler daha sonra Marmaris Otogarı’na geçti. Muğla Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle birlikte Marmaris Otogarı’nda incelemelerde bulunan Ünlü, esnaf ve yolcularla görüştü. Başkan Ünlü, yaşanan aksaklıkların ve sorunların giderilmesi için iki belediyenin en kısa sürede ortak çalışma yapacağını dile getirdi. Ünlü’nün üçüncü durağı ise Armutalan ve Camiavlu Mahalleleri oldu. İlçenin nüfus açısından en yoğun mahalleleri arasında yer alan iki mahallede esnafı ve vatandaşları ziyaret eden Başkan Ünlü, mahallelerin sorunlarıyla ilgili ilk ağızdan bilgiler aldı; ilk etapta yapabilecekler konusunda bilgiler verdi. Gece geç saatlere kadar denetimlerine devam eden Başkan Ünlü’nün son noktası Kapalı Çarşı oldu. Esnafla görüşen Ünlü, “Birkaç hafta önce gündüz ziyaret ettiğimiz Kapalı Çarşı’da bu kez gece geç saatlerde denetimler gerçekleştirip, esnafımızla da görüşerek sorunları yerinde gördük. Kapalı Çarşı’ya çok önem veriyoruz. Her zaman esnafımızın yanında olacak; burayı ilçe ekonomisine ve nitelikli turizme katkı sağlayan bir yer haline getirmek için tüm gayretimizle çalışacağız” ifadelerini kullandı.