- 29 Ağustos 2017 Salı 13:54

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek’den 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

A
A
A
Niğde Valisi Yılmaz Şimşek’den 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.


Vali Şimşek yaptığı yazılı açıklamada ‘‘30 Ağustos 1922; Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk Başkomutanlığında ordu millet kenetlenmesi ile istiklal mücadelemiz olan Kurtuluş Savaşında, milli egemenlik yolunda kazandığımız şanlı zaferin tarihidir.’’dedi.


Şimşek mesajında şu ifadelere yer verdi: ‘‘Vatan toprağının savunmasında ülkemizi bölmek isteyen devletlere karşı, tüm imkansızlıklara rağmen, milletimizin azim ve kararlılığı sayesinde kazanılmış olan 30 Ağustos Zaferi ile Türk Milleti; Vatan, Millet ve Bayrak sevgisini tüm dünyaya ispatlamış ve bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da örnek olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Paşa Komutasında 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesinde gösterilen eşsiz kahramanlıkla Yüce Milletimiz, vatanımızı ve milletimizi yok etmek isteyen devletlere karşı birlik ve beraberlik ruhuyla verdiği mücadeleyle büyük zaferi kazanmış, bu güzel vatanı bizlere emanet etmiştir. Bugün bizler de, ecdadımızın emaneti olan Cumhuriyetimizi hakkıyla muhafaza ve müdafaa ederek, Anadolu’nun ebedî yurdumuz olarak kalması yolundaki mücadelemizi sürdürmekteyiz. Ülkemizin varlığına, birliğine ve dirliğine kasteden iç ve dış hiçbir güç bağımsızlığımızın üzerine gölge düşüremeyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle; Büyük zaferin 95. yıldönümünü kutluyor, Anadolu’nun düşman işgalinden kurtarılması ve yeni devletimizin kuruluşu sürecinde mücadele veren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını ve şanlı Bayrağımızın ebediyete kadar dalgalanması için canlarını feda eden tüm Şehitlerimizi ve Gazilerimizi saygıyla anıyorum.’’

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Türk Dünyası PAÜ’de buluştu Pamukkale Üniversitesi’nde (PAÜ) Uluslararası Türk Dünyasında Değerler ve Kültür Aktarımı Sempozyumu gerçekleştirildi. PAÜ Altay Toplulukları Dil ve Kültürleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (ALTAY DİLMER), Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü, Denizli Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (DSBMYO) ile paydaşlığını Almatı Eğitim Ataşeliği, El-Farabi Kazak Millî Üniversitesi, Türk Tarih ve Kültür Vakfının (TÜRKTAV) ve Avrasya Yazarlar Birliği’nin üstlendiği Pamukkale Üniversitesi Hierapolis Konferans Salonunda gerçekleşen sempozyumda Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nergis Biray, çocukların milli ve kültürel değerlere sahip çizgi filmler ve dizi filmlerin rolü, kültür aktarımının önemine değindikten sonra sempozyumun düzenlenmesine katkı sağlayan tüm paydaşlara teşekkürlerini sundu. Almatı Başkonsolosu Evren Müderrisoğlu, Türk Dünyasındaki kültür politikaları ve kültürel değerlerin Türk topluluklarının bütünleşmesindeki önemi üzerinde durdu. Kazakistan Cumhuriyeti Denizli Fahri Konsolosu Okan Oğuz konuşmasında, Türk dünyasının ortak mirasının gelecek kuşaklara taşınmasında kültür aktarımının önemini vurguladı. Kazakistan Almatı Eğitim Ateşesi Ayhan Korkmaz, Türk Dünyasının ortak mirasının önemli değerleri olan Dede Korkut ve Oğuz Kağan gibi şahsiyetlerin çizgi filmler aracılığıyla Türk çocuklarına ve tüm dünya çocuklarına tanıtılması gerektiğini belirtti. PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş Akalın ise konuşmasında Pamukkale Üniversitesi olarak bu sempozyuma ev sahipliği yapmaktan onu duyduklarını ve küreselleşen dünyada kültür politikalarının belirlenmesi açısından bu tür sempozyumların önemini ifade etti. Sempozyum, açış oturumundan sonra bilimsel oturumlarla devam etti. Bilimsel oturumlarda Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan ve ülkemizden bilim insanları ve animasyon, çizgi film, reklamcılık ve eğitim, radyo, televizyon ve sinema alanlarındaki uzmanlar tarafından kültür aktarımı konusunu sinema, çizgi film, dizi film, dil, edebiyat, tarih ve turizm gibi çeşitli alanlarda ele alan çalışmaları sunuldu. Sempozyumda yüz yüze 4, çevrim içi 7 olmak üzere, iki gün süresince 11 oturum, 65 katılımcı ile toplamda 56 bildiri sunuldu. Sempozyumda Türk kültür ve değerler aktarımı konusunda yapılması gerekenlere ışık tutmak ve farkındalık oluşturmak, yol gösterici olabilecek kültür aktarım araçlarına (yazılı, sözlü, taşınabilir, somut olan ve olmayan vd.) ve ögelerine vurgu yapmak, bu ögelerin doğru kullanımı ve yaygınlaşmasını sağlamak hedeflendi.