EĞİTİM - 07 Eylül 2017 Perşembe 15:54

Geleceğin Ziraat Mühendisleri yetişecek

A
A
A
Geleceğin Ziraat Mühendisleri yetişecek

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölüm Başkanı Prof.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ethem Akyol, öğrencilere teorik eğitimin yanında iyi bir uygulamalı eğitim vermek amacıyla çiftlikler oluşturduklarını söyledi.


Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümü hakkında bilgi veren Akyol: “Bölümümüzde öğrencilerimize teorik eğitimin yanında iyi bir uygulamalı eğitim vermek amacıyla çiftliklerimizi oluşturduk. Bunlardan bir tanesi aracılık işletmemiz. Hem öğrencilerimize uygulamalı eğitim vermeye çalışıyoruz hem de bal ve diğer arı üretiminin ürünlerini gerçekleştiriyoruz. Sadece burada arıcılık konusunda üniversitemizde bal üretmek ya da arı ürünleri üretmek değil aynı zamanda Niğde’miz ve bölgemiz arıcılığına da katkı sağlamak bu bölgedeki arıcıların sorunlarına çözüm üretmek esas önemli misyonlarımızdan bir tanesidir.” dedi.


Birçok çiftliklerin kurulduğunu ifade eden Akyol, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Sığırcılık, yumurta tavukçuluğu, et tavukçuluğu ve bunların Ar-Ge’leri ile koyunculuk çiftlikleri kuruldu. Hayvancılığın tüm sektöründe hem buraya gelen öğrencilere eğitim vermek uygulamalı olarak hem de hocalarımızın ve ülkemizin ihtiyacı olan araştırmaları burada yürütmek hatta dünya ölçeğinde ciddi araştırmaların bu tesislerimizde yapmak istiyoruz. Bölüm olarak 2 yıllık bir geçmişimiz var. Bu kısa mesafelerde ciddi mesafeler kat ettik hoca kadromuzu oluşturduk. Laboratuvar alt yapımızı oluşturduk. Uygulama alanlarımız çiftliklerimizi kurduk. Buraya gelen öğrencimiz sıfırdan başlayıp hayvancılığın tüm alanlarında yetişmiş bir Ziraat Mühendisi olarak hayvansal üretim mezunu olarak mezun etmeyi planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Hıdırellez Şenliği’nde renkli görüntüler oluştu Bozüyük’te gelenek ve göreneklerin yok olmasını önlemek ve insanları bir araya getirerek birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla düzenlenen Geleneksel Hıdırellez Şenliği, Aksutekke köyünde yapıldı. Her yıl 6 Mayıs tarihinde düzenlenerek geleneksel hale gelen ve Aksutekke köyü okul bahçesinde yapılan Hıdırellez Şenliği’ne Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Bozüyük Kaymakamı Adem Öztürk, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, davetliler ve köy sakinleri katıldı. Başkan Bakkalcıoğlu, beraberindeki CHP İl Başkanı Ali Özdemir, İlçe Başkanı İsmail Akçasoy, İl Genel Meclis Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte şenlik alanındaki tüm masaları ziyaret ederek selamladı. Davetlilerle sohbet eden Başkan Bakkalcıoğlu, Hıdırellez Bayramı’nı kutlayarak, “Baharın müjdecisi, bereketin simgesi Hıdırellez’in memleketimize sağlık, bolluk, bereket ve huzur dolu günler getirmesini diliyorum” dedi. Köy muhtarı Zekai Özkan, etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek, “Köyümüzde her yıl geleneksel olarak 6 Mayıs tarihinde kutladığımız ve yıllardır süregelen geleneğimizi sürdürüyoruz” dedi. Şenlikte vatandaşlar eğlenceli yarışmalara katılarak ve oyunlar oynayarak baharın gelişini kutladı. Misafirlere yemek ikramının da yapıldığı etkinlikte protokol üyeleri halat çekme yarışına katıldı.