GENEL - 03 Ekim 2018 Çarşamba 13:58

Niğde Belediyesinden şehre nefes aldıran dokunuşlar

A
A
A
Niğde Belediyesinden şehre nefes aldıran dokunuşlar

Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan şehrin her köşesine Belediye hizmetlerinin ulaşması için gece gündüz çalışmalarını sürdürüyor.

Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan şehrin her köşesine Belediye hizmetlerinin ulaşması için gece gündüz çalışmalarını sürdürüyor.


Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan Şehit Ömer Halisdemir meydanında başlattığı çalışmalar kapsamında Belediye önünün yeşillendirilmesini sağladı. Yapıldığı günden beri boş bir halde duran meydanı dinlenme yerleri ve ağaçlarla süslenmesini sağlayan Belediye Başkanı Rifat Özkan söz verdiği gibi alanı halkın kullanacağı bir yer haline getirdi.


Belediye imkanları ve öz kaynaklarını kullanarak çok sayıda projenin 11 ay içerisinde hayata geçmesini sağlayan Belediye Başkanı Rifat Özkan, Şehit Ömer Halisdemir Meydanında ki değişim çalışması ile vatandaşların soluklanacakları nezih bir ortam oluşturdu.


Belediye önünde yapılan çalışmalar kapsamında kullanılan ağaç ve yeşil bitkiler geçmiş yıllarda Niğde Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından alınmış ve belediye fidanlığında mevcut olan bitkilerden oluşuyor. Bitkilerin dikimi için kullanılan saksılar ise; Belediye fidanlık atölyesinde belediye personeli marangozlar tarafından belediye öz kaynakları kullanılarak imal edildi.


Niğde’de park ve yeşil alan sayısını arttıran Niğde Belediyesi, belediye önüne yaptığı meydan ile bu çalışmalara yenisini ekledi.


Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, “Belediye önündeki betonlaşmış görüntünün ortadan kalkması için ve vatandaşın soluk alıp hoşça vakit geçirebileceği bir meydan düzenlemesi yaptık. Bir sözümüzü daha gerçekleştirdik. Belediyemiz önü Şehit Ömer Halisdemir Meydanı’nı vatandaşımızın soluklanacağı bir mekan haline getirdik. Niğde’mize hayırlı olsun” dedi.


Yenilenen haliyle Ömer Halisdemir Meydanı’nda yeşil ve açık alanlar, oturma alanları görselliği ile meydana renk katacak bitkiler yer alıyorç Büyük beğeni toplayan meydan düzenlenmesine ilgi gösteren vatandaşlar selfie çekilmeyide ihmal etmiyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Başkan Görgel: “Yangının büyük bölümü kontrol altına alınmış durumda” Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, ahşap ve mobilya imalatı üzerine faaliyet gösteren fabrikada çıkan yangınla ilgili olarak “Yangının büyük bölümü kontrol altına alınmış durumda. Allah’tan yangın can kaybına yol açmadı, herhangi bir kaza ve sıkıntıya yol açmadan yangını söndüreceğiz” dedi. Kahramanmaraş’ta ahşap ve mobilya imalatı üzerine faaliyet gösteren fabrikadaki alanda incelemede bulunan Başkan Görgel, yetkililerden bilgi alıp fabrika sahiplerine ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerini iletti. Yangının büyük bir bölümünün kontrol altına alındığını ifade eden Başkan Görgel, “Burası büyük bir mobilya fabrikası, bize gelen ihbarın ardından kısa sürede gelip yangını söndürmeye çalışıyoruz. Yangının büyük bölümü kontrol altına alınmış durumda. Kimyasal maddelerin de olduğu için yangının söndürmek kolay değil. Gerçekten arkadaşlarımız büyük bir özveri ile çalışıyor. Biraz önce kum ocağı atölyemizde kaza meydana geldi, bir kardeşimiz canımız vefat etti. Ne yazık ki zor bir gece geçiriyoruz. Allah’tan yangın can kaybına yol açmadı, herhangi bir kaza ve sıkıntıya yol açmadan yangını söndüreceğiz” dedi. Başkan Görgel, yangın söndürme çalışmalarına itfaiye daire başkanlığının ekiplerinin yanı sıra orman bölge ve emniyet teşkilatının da destek verdiğini ifade etti.
İstanbul Akademisyenin kızını sözlü taciz ettiği ileri sürülen kadına adli işlem başlatıldı Türk-Alman Üniversitesi Akademisyeni ve Akşam Gazetesi yazarı Tacettin Kutay’ın 6 yaşındaki kızını sözlü taciz ettiği ileri sürülen kadın hakkında "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama-Hakaret" suçlarından adli işlem başlatıldı. Kutay, olaya ilişkin sosyal medya hesabından videolu bir paylaşım yaparak şunları kaydetti: “6 yaşındaki kızım Fulya ile Göztepe’de yürüyorduk. İlahi söylemek istedi ve ’Ey aşıkı dildade’ okumaya başladı. ’Lailahe illallah Muhammedurrasulullah’ derken videodaki kadın yanımızdan geçiyordu. Durdu ve Fulya’ya ’Bunları size nerede öğretiyorlar anaokulunda mı?’ diye sordu. ’Ben öğretiyorum’ dedim. ’El kadar çocukların beynini bu saçmalıklarla yıkıyorsunuz. Ben üniversite hocasıyım, siz ne cahil insanlarsınız’ dedi. Bu gemi azıya almışlık, şuursuzluk sokak ortasında altı yaşında çocukları sözlü taciz etmeye kadar vardı. Varın gerisini siz hesap edin.” Edinilen bilgilere göre, Kutay’ın polisi araması üzerine M.G. (73) isimli şüpheli işlemler için karakola götürülürken her iki taraf da birbirinden şikayetçi oldu. Emekli hemşire olduğu öğrenilen M.G. hakkında "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama- Hakaret" suçlarından, Kutay hakkında ise "Hakaret" suçundan adli işlem başlatıldı. Dosyaları ikmalen adliyeye gönderilen şahıslar adli makamlarca karakoldan serbest bırakıldı.