POLİTİKA - 17 Mart 2019 Pazar 00:19

İçişleri Bakanı Soylu: "Kılıçdaroğlu çok büyük bir tezgah hazırlıyor"

A
A
A
İçişleri Bakanı Soylu: "Kılıçdaroğlu çok büyük bir tezgah hazırlıyor"

NİĞDE (İHA) – İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Türkiye’de Kılıçdaroğlu çok büyük bir tezgah hazırlıyor.

NİĞDE (İHA) – İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Türkiye’de Kılıçdaroğlu çok büyük bir tezgah hazırlıyor. İktidara gelmeyeceğini bildiği, sandıkla gelemeyeceğini bildiği için Türkiye’nin önünde 4,5 yıl seçimsiz bir dönem olduğunu bildiği için ’Aacaba Türkiye’yi nasıl karıştırırım’ diye düşünüyor. Yapmak istedikleri şey 4,5 yıl anamızdan emdiğimiz sütü burnumuzdan getirmektir.” dedi.



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Niğdeli vatandaşlarla Ömer Halisdemir Meydanı’nda buluştu. Soylu, yaptığı konuşmada, "Dün akşam bir televizyon programında Sezai Temelli diye HDP Eş Genel Başkanı var. Yüzüne bakıyorsun bir ifade yok, bir kukla. Diyor ki, ’İstanbul’da İmamoğlu’na, Ankara’da Mansur Yavaş’a oy vereceğiz, alacağımızı da seçimden sonra alacağız.’ Sözleşme imzalamış, senet imzalamışlar yani" diye konuştu.



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren Soylu, "Kılıçdaroğlu şunu yapmak istiyor, 299 tane PKK ve HDP iltisaklıyı CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi listelerinden belediye meclis üyesi ve il genel meclis üyesi yapıyorlar. Adamın biri diyor ki, ’Kürdistan’da biz kazanacağız.’ Kürdistan neresi Allah aşkına. Ülkemizde Kürdistan diye bir yer var mı? ’AKP ve MHP’ye kaybettireceğiz’ diyor. ’İstanbul’da, Ankara’da, Adana’da, İzmir’de, Bursa’da, Muğla’da, Aydın’da, Konya’da verilen bütün oylar Cizre’ye, Silopi’ye güç katacak’ diyor. Dün akşam bir televizyon programında da Sezai Temelli diye HDP Eş Genel Başkanı var, yüzüne bakıyorsun bir ifade yok, bir kukla. Diyor ki, ’İstanbul’da İmamoğlu’na, Ankara’da Mansur Yavaş’a oy vereceğiz, alacağımızı da seçimden sonra alacağız.’ Sözleme imzalamış, senet imzalamışlar yani. Bu senedin altında kimlerin imzası var? Bu senedin altında FETÖ’nün, PKK’nın, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun imzası var, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in imzası var. Bu senedin altında Gezi olaylarını kim yapmışsa, 17-25’i kim yapmışsa, 6-7 Ekim’i kim yapmışsa, 15 Temmuz’u kim yapmışsa, Türkiye düşmanlarının imzası var" şeklinde konuştu.



"Kılıçdaroğlu çok büyük bir tezgah hazırlıyor"


Bakan Soylu,konuşmasına şöyle devam etti:


"Önümüzdeki 4,5 yıl Türkiye’nin önünü alamayacaklarını gördüler. Belediye meclislerine yerleştirdikleri adamların unsurlarını söyleyeyim size, kimisi patlayıcı taşıyan, kimisi PKK’dan hapis yatan, kimisi Apo’nun İmralı’dan çıkması için açlık grevine giren, kimisi Türkiye Cumhuriyeti’ne hakaret eden, kimisi PKK eylemlerinde bulunan. Bütün haraç toplayan, bunların hepsini toplamışlar belediye meclis üyesi, il genel meclis üyesi yapıyorlar. Türkiye’ye bir fitne tohumu ekmeye çalışıyorlar. Yarın öbür gün belediye meclis toplantılarında bunlar Allah muhafaza illerimize bir şehit geldiği zaman, belediye meclisi toplanır der ki, ’Bu şehidimizin adını şu caddeye verelim’, bunlar da kafayı kaldıracaklar diyecekler ki ’Bir dakika, bizim de şurada teröristimiz ölmüştür, biz de onun ismini şuraya vermek istiyoruz.’ Türkiye’de Kılıçdaroğlu çok büyük bir tezgah hazırlıyor ve iktidara gelmeyeceğini bildiği, sandıkla gelemeyeceğini bildiği için Türkiye’nin önünde 4,5 yıl seçimsiz bir dönem olduğunu bildiği için acaba Türkiye’yi nasıl karıştırırım diye. Yapmak istedikleri şey 4,5 yıl anamızdan emdiğimiz sütü burnumuzdan getirmektir. Eğer 31 Mart’ta biz bir zafiyete uğrarsak bilesiniz ki 1 Nisan sabahı bu ülkenin güneydoğu ve doğusunda 6 yaşındaki çocuklara, masum çocuklara taşları verirler, kaymakamları, valileri sokağa çıkarmaz itibarlarını altüst ederler. Bunlara ülkemizi karıştırma imkanı vermeyin. Terörün kökünü kazıyalım."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Bu mecliste engel yok Gölcük Belediyesi, engelli meclis üyesi ve engelli bireylerin meclis salonuna erişimini kolaylaştırmak için engelli rampası yapımını tamamladı. AK Parti Gölcük Belediyesi Meclis Üyesi seçilen Hasan Bat ve tüm engelli bireylerin meclis salonuna erişimini kolaylaştırmak için salona engelli rampası eklenmesi kararı alındı. Belediye ekipleri tarafından başlatılan çalışma ile meclis salonuna özel olarak tasarlanmış engelli rampası inşa edildi. Engelli bireylerin sosyal hayata tam katılımını teşvik eden çalışma tüm meclis üyelerinin takdirini kazandı. Mayıs ayı meclisinde salondaki yerini rampayı kullanarak alan Bat, tüm engelliler adına Gölcük Belediyesi’ne teşekkür etti. Engellilere yönelik gösterilen hassasiyete teşekkür ettiğini söyleyen AK Parti Gölcük Belediyesi Meclis Üyesi Hasan Bat, "Gölcük Belediyesi’nin meclis salonuna engelli rampası inşa etmesi, sadece bir binaya erişimi kolaylaştırmak değil, engellilerin topluma katılımını ve adil bir ortamda yer almasını da teşvik eden önemli bir adımdır. Bu sayede, ben ve tüm engelli hemşerilerimiz, meclis toplantılarına ve diğer kamu hizmetlerine daha kolay bir şekilde ulaşabiliyor, sesimizi daha rahat duyurabiliyoruz. Gölcük Belediyesi’nin engellilere verdiği değeri ve engelli hakları konusundaki hassasiyetini takdir ediyor, bu konudaki öncü ve örnek teşkil eden çalışmalarını yürekten kutluyorum" dedi.
Eskişehir Vehbi Koç Ortaokulu öğrencilerinden bilimsel ve sportif başarı İnönü Vehbi Koç Ortaokulu öğrencileri, bilimsel ve sportif alandaki başarılarıyla ön plana çıkıyor. İnönü Vehbi Koç Ortaokulu öğrencileri 22 Nisan ile 28 Nisan tarihleri arasında iki büyük başarıya imza attı. Bu yıl 18’incisi düzenlenen TÜBİTAK 2204-B Ortaokullar Arası Araştırma Projesi Yazma Yarışması’nda tarih alanında ’Türk Damgalarına Can Suyu’ adlı proje ile Bursa Bölge Birinciliği elde edildi. Vehbi Koç Ortaokulu 6.sınıf öğrencileri Azra Gök, Irmak Karagöz ve Zehra Ecrin Aslan’ın, Türkçe öğretmeni Sema Şeker danışmanlığında hazırladığı proje, Bursa bölge sergisinde başarı göstererek birinciliğe layık görüldü. Bu sayede 26 Mayıs ile 30 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da düzenlenecek olan ve Türkiye’nin 12 ayrı bölge birincilerinin yarışacağı Türkiye finaline katılmaya hak kazandı. Beden eğitimi öğretmenleri Tuğba Koç ve Esabil Ballı ile bilek güreşine hazırlanan sporcular, Eskişehir il ve bölge müsabakalarında başarı elde ederek katıldıkları Türkiye şampiyonasında 1 altın, 3 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı. Sol kolda 60 kilogram Eylül Karaardıç Türkiye Şampiyonu, 35 kilogram Hayrunnisa Karademir Türkiye İkinciliği, 35 kilogram Emine Bozkurt Türkiye İkinciliği, sağ kolda ise 60 kilogram Eylül Karaardıç Türkiye İkinciliği, 40 kilogram Eminenur Yeniçay Türkiye Üçüncülüğü elde etti. "Gelecek yıllarda da başarılarımızın üstüne koyarak çalışmalarımıza devam edeceğiz" Öğretmen ve öğrencilerinin başarıları hakkında konuşan Okul Müdürü Fazıl Özkara “Bizi diğer meslek gruplarından ayıran en önemli özelliğin gelişiminde rol oynadığımız evlatlarımızın başarıları olduğuna inanıyorum. Eğitimin her alanında öğretmen ve öğrencilerimizin yanında olmanın gururunu yaşıyoruz. Son yıllarda okulumuzun başarıları sadece Eskişehir’de değil ülke çapında ses getirmeye başladı. Öğretmenlerimizin özverili yaklaşımları, öğrencilerimizin ise büyük gayretleri ile İnönü’den tüm Türkiye’ye açılımın öncüsü olduğumuza inanıyorum. Gelecek yıllarda da başarılarımızın üstüne koyarak çalışmalarımıza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.