GENEL - 17 Mart 2019 Pazar 14:25

Karapakı’da toplu açılış töreni düzenlendi

A
A
A
Karapakı’da toplu açılış töreni düzenlendi

Niğde’de Karakapı Belediyesi tarafından yaptırılan, Belediye Düğün Salonu, Kemerli kapı, içme suyu deposu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi toplu açılış töreni düzenlendi.

Niğde’de Karakapı Belediyesi tarafından yaptırılan, Belediye Düğün Salonu, Kemerli kapı, içme suyu deposu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi toplu açılış töreni düzenlendi.


Karakapı Belediye Başkanı Kamil Demiralp, Başkanlık dönemi boyunca yaptığı hizmetlerin yanısıra birçok tesisin açılışı yapıldı.


Açılış törenine AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, İl Başkanı Mahmut Peşin, İl Genel Meclis üyeleri ve kasaba halkı katıldı.


Törende konuşan AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, ‘‘Karakapı her zaman devletine, milletine, bayrağına, ezanına, Cumhurbaşkanına sahip çıkan bir beldemiz. 24 Haziran seçimlerinde geldik her zaman bizlere sahip çıktınız. Başta Cumhurbaşkanımıza sahip çıktınız ve yeni yönetim sisteminin ilk devlet başkanı ve bizleri de Milletvekili seçtiniz Allah sizlerden razı olsun’’ dedi.


AK Parti Niğde İl Başkanı Mahmut Peşin, ‘‘Görüyoruz ki Kamil Başkanım Karakapı kasabasını şehir yaptı. Yolundan, camisine, okuluna, parkına, içme suyuna her türlü alanda hizmetlerini tamamladı. Kasaba halkına Kamil Başkana ve Belediye Meclis üyelerine canı gönülden teşekkür ediyoruz’’ dedi.


‘Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi yaptık’


Törende yapılan hizmetleri anlatan Karakapı Belediye Başkanı Kamil Demiralp, ‘‘2014 yılından beri vermiş olduğunuz görevi hakkıyla yaptık. Hizmette öncü belediye anlayışıyla kasabamıza dev projeler ürettik. İçme suyu şebekelerini değiştirdik ve 500 tonluk su depolama yaptık. İçme su kuyuları açtık. Niğde civarında kasabalar içerisinde eşi benzeri olmayan Düğün salonu, konferans salonu, misafirhane ve meydan tuvaleti ile dükkanlar yaptık. Kasabamızın girişine kapı yaparak kasabamızı dünyaya duyurduk. Çocuklarımız için 5 adet çocuk parkı yaptık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın adını verdiğimiz Millet Bahçesi yaptık. Orta refüjleri böldük ve 2 bin fidan diktik. Karakapı yeşiliyle daha güzel sloganıyla 40 bin fidanı toprakla buluşturduk. Yazın tozdan, kışın çamurdan kurtarmak için Cumhuriyet meydanına 20 bin metre sıcak asfalt attık’’ dedi.


Konuşmalardan sonra yapımı tamamlanan tesislerin açılış kurdelesi kesildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polis ehliyet istedi, alkollü sürücü ise ayakkabı: İlginç diyalog kamerada Aksaray’da polisin uygulama yaptığını fark eden alkollü sürücü uygulama noktasına 60 metre kala araçtan inerek yaya olarak kaçmaya çalışırken polis ve bekçiler tarafından yakalandı. Kaçarken ayakkabısı ayağından çıkan sürücü ile polis arasında ayakkabı imtihanı yaşanırken, polis ehliyet istedi, alkollü sürücü ise ayakkabı. Olay gece yarısı Taşpazar Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ve trafik ekipleri gece yarısı bulvar üzerinde bekçilerle birlikte uygulama yaptı. Uygulama esnasında denetim noktasını fark eden bir sürücü noktaya 60 metre kala 68 ABG 446 plakalı araçtan inerek kaçmak istedi. Bunu fark eden polis ve bekçiler koşarak İ.İ. (46) sürücü kaçamadan yakaladı. İlk önce polis memurlarına basın mensuplarından için, “Çekmesin beni” diye adeta talimat veren alkollü sürücüden ehliyet istendi. Ehliyetini vermek istemeyen sürücü araçtan inip kaçmaya çalışmasına rağmen polis ekiplerine “Arabadan kim aldı beni?” diye sordu. Gazetecilerin “Neden kaçmaya çalıştınız?” sorusuna, “Kardeşim ben bir şey yapmadım, ben sadece evime gidiyorum ama alkollüyüm. Yanlış olmasın ama şu yaptığımız ne?” diye cevap verdi. Ehliyeti istenilen alkollü sürücü “Ayakkabım gelsin vereceğim” diye polis ekiplerine cevap verirken, polis memurunun, “Ayakkabını bizim ekipler mi aldı?” sorusuna ise “Bilmiyorum” cevabını verdi. Ehliyetini vermek istemeyerek zorluk çıkaran sürücü polis ekiplerince güçlükle gözaltına alındı. Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan alkol kontrolünde sürücünün 2.19 promil alkollü olduğu tespit edilirken, kaçmaya çalışması ve polis ekiplerinin kısa süreli kovalamacası dron kamerasına da yansıdı. Hastanedeki kontrollerinin ardından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülen sürücüye alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilirken ehliyetine 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise polis ekiplerince çekici marifeti ile otoparka çektirildi.