YEREL HABERLER - 09 Ocak 2012 Pazartesi 11:46

MİLLETVEKİLLERİ 2012`NİN İLK HAFTASI HALKLA BERABERDİ

A
A
A
MİLLETVEKİLLERİ 2012`NİN İLK HAFTASI HALKLA BERABERDİ

AK Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, 2012 yılının ilk hafta sonunu da vatandaşlarla beraber geçirdi.
Esnaf ziyaretleri, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve yatırımcılarla toplantılar ve taziyelerde bulunan Vekiller, partilerinin Kadın Kolları İl Başkanlığı’nın 4. Olağan Kongresi’ne de katıldılar. Vekillere Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın yanı sıra teşkilat mensupları da eşlik etti.
Vekillerin ilk durağında İl Kadın Kolları’nın 4. Olağan Kongresi vardı. Mevcut başkan Emine Atıcı’nın güven tazelediği seçimde konuşan Alpaslan Kavaklıoğlu, kadınların siyasette AK Parti ile birlikte daha çok yer almaya başladığının altını çizdi. Ömer Selvi ise kadınların AK Parti’nin başarısında büyük öneme sahip olduğunu vurguladı. AK Partililer Emine Atıcı’ya da yeni dönemde başarılar dilediler. Vekiller hemen ardından da Türkiye Sakatlar Derneği’nin Niğde temsilciliğine yeni tahsis edilen dernek bürosunu ziyaret ettiler. Burada da bir süre kalan heyet engellere gerek genel yönetimlerdeki çalışmalar gerekse de yerel yönetimler olarak ellerinden gelen desteği verme çabasında olacaklarını ifade ettiler.
Bir sonraki durak ise Belediye-İş Sendikası Niğde Temsilciliği’ydi. Sendika başkanı Şaban Özkaymak ve yöneticilerle belediye işçilerinin sendikal hakları ve önümüzdeki dönemde beklenen düzenlemeleri konuşan vekiller, yeni yürütülen çalışmalarla işçilerin daha iyi bir konuma yükselmesini umduklarını kaydettiler. Vekiller akşam da Niğde Grand Hotel’de Niğde Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu, OSB yöneticileri ve işadamlarının katıldığı yatırımcılarının sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıya katıldılar. İşadamları ve yatırımcıların yanında olmaya devam edeceklerini ifade ettiler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Minik Dahiler, Kazdağıları Bilim Köyünü ziyaret etti Balıkesir’in Havran ilçesinde, Kazdağları Bilim Köyünü, kendilerine Minik Dahiler diyen 5 yaşındaki ana sınıfı öğrencileri ziyaret etti. Minik Dahiler bilim köyünde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldılar. Kazdağları Bilim Kampını ziyaret eden Minik Dahiler burada yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldılar ve Kazdağları’nın endemik bitki türlerini yakından tanıma fırsatı buldular. Kazdağları Bilim Köyü ve AR-GE Firması sahibi Faruk Durukan Kazdağları Bilim Köyü’nün onlarca bilimsel çalışmaya ev sahipliği yaptığını ifade ederek “Şu anda Kazdağları’nda 700 rakım yükseklikteyiz. Burası Kazdağları Bilim Köyü. Burada bilimsel çalışmalar yapılıyordu; bugüne kadar yine yapılıyor. Üniversitelerimiz bilimsel çalışma için geliyor fakat bugün ilk defa minik dahileri aldık, 5 yaş grubu” dedi. Kazdağları’nın farklı ve özel yapısı ile bilimsel çalışmalara ev sahipliği yaptığını ifade eden Durukan “Şu anda yapılan Kazdağı’ndaki bilimsel çalışmalar hakkında miniklere bilgi verdik. Onlar da çok heyecanlandı, biz de çok heyecanlandık. Buradaki amacımız çok küçük yaşta minik çocuklara bilimsel çalışmaları aşılamak, öğretmek, o heyecanı vermek. Bunu yaptığımız için de çok da mutluyuz. Çocuklarımız da çok mutlu. Bu projelerimiz bu şekilde 5 yaş grubuna kadar inmeyi başardık. O da bize büyük mutluluk veriyor” dedi.