GENEL - 23 Nisan 2023 Pazar 14:48

Niğde’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

A
A
A
Niğde’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Niğde’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 103.

Niğde’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 103. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.


Niğde’de Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri Atatürk heykeline çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İl Müdürü Yaşar yaptığı konuşmada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın dünyada eşi ve benzeri bulunmayan bir bayram olduğunu belirterek; "Bu bayram hem Türkiye Cumhuriyeti’nin temelini temelinin atıldığı ve egemenliğin ilan edildiği anlamlı bir gün hem de yarının büyükleri, geleceğin teminatı çocuklara bir şenliktir" dedi. Konuşmanın ardından, öğrenciler, şiirler okudu ve gösteri sundu.


Törene, Vali Vekili Resul Özdemir, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, siyasi parti ve sivil toplum kurulu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Emre Akbaba: "Yıllardır Süper Lig’deyim, böyle bir hikaye görmedim" Eyüpspor’un futbolcusu Emre Akbaba, yaşadıkları tüm zorluklara rağmen ligde kalmayı başardıkları için mutlu olduklarını belirterek, "Yıllardır Süper Lig’deyim, böyle bir hikâye görmedim" dedi. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Eyüpspor, deplasmanda Fenerbahçe ile 3-3 berabere kaldı. Bu sonuçla birlikte ligde kalan Eyüpspor’da Emre Akbaba, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Son haftalarında elde ettikleri başarılı sonuçların ardından ligde kaldıkları için mutlu olduklarını söyleyen Akbaba, "Ben oyuna girerken diğer maçların skorlarını sormadım. Yedek kulübesindeki o yüz ifadelerinden dolayı durumu anladım. 3-2 geriye düştük. Bizim için zor bir mücadele oldu. Yeni kurulan, genç oyuncular, Süper Lig tecrübesi olmayan oyuncular. Takım arkadaşlarım inanılmaz bir mücadele verdi. Genç arkadaşlarıma tecrübeli arkadaşlarım yardım etti. Atila hocam ekibiyle bize inanılmaz destek oldu. Güzel bir hikaye yazdık. Çünkü ikinci devre başında herkesin bu takım kesin düştü dediği bir takımdı. Yıllardır Süper Lig’deyim, böyle bir hikaye görmedim. Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum, alınlarından öpüyorum. Güzel bir hikaye yazdık diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı. "Bizim için kolay olmadı ama çok şükür başardık" Maçın son bölümünde 3-2 geriye düşmelerine rağmen attıkları golle ligde kalmayı başarmalarının hatırlatılması üzerine Akbaba, "Gerçekten zor, maddi anlamda da sıkıntılar yaşadık. Takım arkadaşlarım, özellikle tecrübeli oyuncular bunu hiçbir zaman yansıtmadı. Birlik, beraberlik içerisinde tuttu. Bizim için kolay olmadı ama çok şükür başardık" cümlelerine yer verdi.