KÜLTÜR SANAT - 12 Haziran 2023 Pazartesi 14:53

Uluslararası Niğde Elma Fuarı Yürütme Kurulu Toplantısı yapıldı

A
A
A
Uluslararası Niğde Elma Fuarı Yürütme Kurulu Toplantısı yapıldı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin de paydaşları arasında yer aldığı Niğde Tarım Konseyi (NİTAK) koordinasyonunda 2-5 Kasım 2023 tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan ’Uluslararası Niğde Elma Fuarı’nın Yürütme Kurulu Toplantısı üniversite senato salonunda gerçekleştirildi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin de paydaşları arasında yer aldığı Niğde Tarım Konseyi (NİTAK) koordinasyonunda 2-5 Kasım 2023 tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan ’Uluslararası Niğde Elma Fuarı’nın Yürütme Kurulu Toplantısı üniversite senato salonunda gerçekleştirildi.


Üniversite Rektörü ve NİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Uslu’nun da katılımıyla gerçekleşen toplantıya, Niğde Valisi Mustafa Koç, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamdi Doğan, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı ve NİTAK Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Emin Çalışkan, Niğde Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Uyanık, Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Elma Üreticileri Birliği Başkanı Atilla Kaplan ve fuarın organizasyonunu yapan Atlas Fuarcılık yetkilisi Fevzi Atasagun katıldı. Niğde Valisi Mustafa Koç’un başkanlık yaptığı toplantıda fuar hakkında bilgi veren Üniversite Rektörü ve NİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Uslu, elmanın Niğde’nin ekonomisi için çok önemli bir katma değer ürünü olduğunu vurgulayarak düzenlenecek olan Uluslararası Elma Fuarı’nın bu alanda İtalya’nın Bolzano kentinde düzenlenen Interpoma fuarından sonra dünyadaki ikinci fuar olacağını ifade etti. Rektör Uslu ayrıca bu fuarın şehrin tanıtımı için çok büyük bir fırsat olduğunu dile getirdi.


Fuar yetkilisi Fevzi Atasagun ise fuar organizasyonuyla ilgili bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi verirken, Yürütme Kurulu Üyeleri de yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundular ve yapılması gereken çalışmalar hakkında öneriler sundu. Toplantı; günün anısına çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Nilüfer’de Engelliler Haftası ’Bizim Ev’in yıl sonu gösterisiyle tamamlandı Nilüfer Belediyesi tarafından Engelliler Haftası kapsamında hafta boyunca süren etkinlikler, Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi katılımcılarının hazırladığı "sıra gecesi" konseptli yıl sonu gösterisiyle tamamlandı. Nilüfer Belediyesi’nin Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlendiği farkındalık etkinlikleri renkli bir kapanışa sahne oldu. Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi katılımcıları, Nazım Hikmet Kültürevi’nde düzenlenen yıl sonu gösterisinde bir yıl boyunca müzik ve halk dansları atölyelerinde yaptıkları çalışmaların meyvelerini sahneye taşıdı. Programa; Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman, Nilüfer Kent Konseyi Engelli Meclisi ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çok sayıda engelli birey ve aileleri katıldı. Etkinliğin açılışında konuşan Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman, engellerin sanat ve sporla aşılabileceğini vurgulayarak, "Hafta boyunca birçok güzel etkinliğe ev sahipliği yaptık. Gördüğümüz tablo bize şunu bir kez daha ispatladı; fırsat verildiğinde, sanat veya spor fark etmeksizin tüm engelleri aşabiliyor ve birçok alanda başarılı olabiliyoruz. Önemli olan bir arada yaşama kültürünü edinmek ve bu farkındalığı hep birlikte oluşturabilmektir" ifadelerini kullandı. Erman, etkinliğe emek veren Bizim Ev eğitmenlerine ve çalışanlarına da teşekkür etti. Konuşmaların ardından sıra gecesi konseptiyle hazırlanan gösterilere geçildi. Sahneye ilk olarak Bizim Ev Halk Dansları ekibi çıktı. Yöresel oyunlardaki performanslarıyla dikkat çeken ekip, izleyicilerden büyük alkış aldı. Halk danlarının ardından sahne alan Bizim Ev Korosu, geceye türkülerle renk kattı. Koro ve solo olarak "Urfa’nı Etrafı", "Eşarbını Yan Bağlama" ve "Ürgüp’ün Bacaları" gibi sevilen eserleri seslendiren ekibe, salondaki izleyiciler de he bir ağızdan eşlik etti. Gecenin sonunda katılımcılara sıra gecesinde hazırlanan çiğ köfte ikram edildi.