YEREL HABERLER - 29 Şubat 2012 Çarşamba 16:27

İYİ ÖRNEKLERLE EĞİTİMDE ÇITA YÜKSELİYOR

A
A
A
İYİ ÖRNEKLERLE EĞİTİMDE ÇITA YÜKSELİYOR

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Niğde’de ilk kez yapılan ’Eğitimde İyi Örneklerle Başarı Çemberi Projesi’ne başladı. Proje ile okullardaki iyi örneklerin paylaşılması ve eğitimin kalitesinin artırılması planlanıyor.
Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullardaki örnekleri, uygulamaları tespit etmek için düzenlenen ’Eğitimde İyi Örnekler Başarı Çemberi Projesi’ başlatıldı. Eğitimdeki başarıyı ve kaliteyi artırmak için kimin ne projesi, ne fikri varsa Milli Eğitimle paylaşmalarını istediklerini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Ekinci, "Eğitimle ilgili her türlü görüş ve önerilere açığız." diye konuştu.
Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, eğitimde iyi örneklerin paylaşılması, sorunlara ortak çözümler aranması ve eğitim yöneticileri arasında tecrübeleri paylaşmak amacıyla böyle bir projeye başladıklarını söyledi.
Milli Eğitim Müdür Yardımcıları M. Ali Durak, Yusuf Tüfekçi ve koordinatör okul müdürlerinin katıldığı Başarı Çemberi Projesi’nin açılış toplantısında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ekinci, ildeki okullardan on adet çalışma grubu oluşturduklarını belirterek, "Her grubun bir koordinatör okulu olacak. Proje ile ilimizdeki bütün okul idarecileri birbirleriyle sürekli iletişim içerisinde eğitim-öğretim çalışmalarını yürütecekler. İletişim kanalları açık tutularak; okullarda uygulanan güzel örnekler, projeler ve idareciler arasında tecrübeler paylaşılacak. Böylece her okul ve öğretmenimiz diğer okulumuzdan neler alabileceğini görecektir." diye konuştu.
Çalışma gruplarının ayda bir kez toplanarak her türlü eğitim faaliyetini masaya yatıracaklarını vurgulayan Ekinci, projenin bütün ilköğretim ve liselerde hayata geçirileceğini söyledi. Başarı Çemberi Projesi ile bir sinerji oluşturmayı amaçladıklarını belirten Milli Eğitim Müdürü Ekinci, projeyi yürüten AR-GE birimine teşekkür ederek, "Elimizdeki imkanları öğrencilerimiz için seferber ediyoruz. Niğde’nin eğitimdeki çıtasını yeni ve farklı projelerle daha da yükseltmek istiyoruz." dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Rize Ziraat Türkiye Kupası: Çaykur Rizespor: 1 - Beyoğlu Yeni Çarşı: 1 (Maç sonucu) Ziraat Türkiye Kupası C Grubu 3. hafta maçında Çaykur Rizespor, sahasında karşılaştığı Beyoğlu Yeni Çarşı ile 1-1 berabere kaldı. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 56. dakikada Beyoğlu Yeni Çarşı ceza sahasında oluşan karambolde Emir Ortakaya’nın yerde kalmasıyla hakem Burak Demirkıran beyaz noktayı gösterdi. Penaltı vuruşunda topun başına geçen Taylan Antalyalı’nın vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. 1-1 83. dakikada sol kanattan gelişen Çaykur Rizespor atağında Hojer’in ortasında vuruşunu gerçekleştiren Ali Sowe’un şutunda top az farkla auta çıktı. Hakemler: Burak Demirkıran, Murat Şener, Emrah Türkyılmaz Çaykur Rizespor: Erdem Canpolat, Taha Şahin (Hojer dk.46), Sagnan, Emir Ortakaya, Mithat Pala, Zeqiri (Mihaila dk. 68), Taylan Antalyalı (Laçi dk. 68), Buljubasic (Olawoyin dk. 84), Emrecan Bulut (Sowe dk. 77), Mebude, Halil Dervişoğlu Yedekler: Fofana, Samet Akaydin, Efe Doğan, Bayram Berk Çapoğlu, Yakup Ayan Teknik Direktör: Recep Uçar Beyoğlu Yeni Çarşı: Beytullah İpek, Batuhan Ekinci ( Emir Terzi dk. 79), Recep Efe Koçak, Burak Yamaç, Murat Arda Ayhan, Sedat Komi (Ali Eren İyican dk. 79), Eren Büyükbaş (Mustafa Kaçan dk. 56), Alperen Yılmaz (Arda Çeşmebaşı dk. 85), Alhan Kurtoğlu, Göktan Işılak, Emre Can Yeşilöz (Berkay Tekke dk. 85) Yedekler: Mızhat Burak Sarı, Arif Emre Eren, Barış Zeren Teknik Direktör: Efe İnanç Gol: Taylan Antalyalı (dk. 56) (Çaykur Rizespor), Alhan Kurtoğlu (dk. 6) (Beyoğlu Yeni Çarşı) Sarı kartlar: Halil Dervişoğlu (Çaykur Rizespor), Burak Yamaç, Göktan Işılak, Beytullah İpek, Recep Efe Koçak (Beyoğlu Yeni Çarşı)