YEREL HABERLER - 13 Şubat 2014 Perşembe 12:22

Niğde’de 130 Bin 532 Seçmenin Oy Kullanacak

A
A
A
Niğde’de 130 Bin 532 Seçmenin Oy Kullanacak

SEÇMEN SAYILARI BELLİ OLDU
YASİN ESEN
30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde, Niğde’de oy kullanacak seçmen sayıları belli oldu. Niğde’de 130 bin 532 seçmenin oy kullanacağı bildirildi.
Niğde’de 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçim hazırlıkları devam ederken seçmen sayıları belli oldu.
Yerel seçimde Niğde Merkez ve köy ve kasabalarda 130 bin 532 seçmen 444 sandıkta oy kullanacak.
Niğde merkez’de ise seçmen sayısı 79 bin 694 olarak belirlendi. 2011 yılında yapılan genel seçimlerde seçmen sayısı 71 bin 958 iken, 30 Mart 2014 yerel seçimlerde bu sayının 7 bin 736 kişi arttığı görüldü.
Belediye seçimlerinde mavi, il genel meclisi üyelikleri seçiminde turuncu, mahalle ve köy seçimlerinde mor renkli oy zarfları kullanılacak. Sandık seçmen listesinde kaydı olmayanların oy kullanmalarına izin verilmeyecek.
Yüksek Seçim Kurulu'nun 30 Mart 2014 pazar günü yapılacak mahalli idareler seçimlerinde sandık kurullarının görev ve yetkilerini gösterir genelgesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Genelge, il genel meclisi üyelikleri, belediye başkanlığı ve belediye meclisi üyelikleri, mahalle muhtarı ve ihtiyar heyeti üyeliği, köy muhtarı ve ihtiyar meclisi üyeliği seçimlerinde; sandık kurullarının görev ve yetkilerini, uygulayacakları işlemleri, oy verme şekillerini, şikâyet ve itirazlar ile bunların incelenme usullerini kapsıyor. Genelgeye göre, bina sorumluları getirilen oy sandıkları ile oy verme kabinlerini imza karşılığı alacak sandık kuruluna yardım edecek. Seçimde kullanılacak masa, sıra, sandalye gibi araç ve gereçleri temin edecek. Oy verme günü, oy vermenin başlama saatinde görev yerine gelmeyen sandık kurulu başkanını ilgili ilçe seçim kuruluna bildirecek. Sandık sonuç tutanaklarının onaylı birer suretlerinin bir hafta süre ile ilan yerinde asılı kalmasını sağlayacak.
Zarfların Niğde geneline dağıtıldığı ve mühürlenerek seçimlere hazır hale getirildiği ifade edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir