YEREL HABERLER - 08 Mart 2012 Perşembe 11:14

NİĞDE`DE CENAZE YIKAMA VE KEFENLEME KURSU SONA ERDİ

A
A
A
NİĞDE`DE CENAZE YIKAMA VE KEFENLEME KURSU SONA ERDİ

Niğde Müftülüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle kadınlara yönelik düzenlenen Cenaze Yıkama ve Kefenleme Kursu’na katılan 50 kursiyere düzenlene törenle sertifikaları verildi.
Niğde Müftülüğü toplantı salonunda gerçekleşen törene Niğde Müftüsü Hasan Çınar, Niğde Halk Eğitim Merkezi Müdürü Himmet Ceylan, davetliler ve kursiyerler katıldı.
Niğde Müftüsü Hasan Çınar, şu ana kadar açılan Cenaze Yıkama kursundan 78 kişinin sertifika aldığını söyledi.
Çınar yaptığı konuşmada, Niğde’mizde daha önceden olduğu gibi bir cenaze hizmetleri kursu müftülük ile halk eğitim müdürlüğü ile yeni bir kursu yerine getirmiş bulunmaktayız. 3 hafta içerisinde bir sınıf belgesini almıştı. Şu dönemde hem müftülüğümüz bünyesinde bir sınıf hem de Torbalı’daki Kuran Kursu’nda olmak üzere iki sınıfta yaklaşık 50 civarında kursiyerimizde sertifikalarını alıyor. Daha önce bu kursu verecek kursiyer bulamazken şimdi kurslarımız yoğun ilgi görüyor. Kurstan önce Niğde’de bir tane özellikle hanımefendilere yönelik bir kişi bulunuyordu. Şimdi ise 78 kursiyerimiz bu işi layıkıyla yerine getirecek durumda." şeklinde konuştu.
İleriki günlerde köy ve kasabalarda kurs açmayı planladıklarını ifade eden Çınar "Kadın cenazelerini, kızı, ablası veya annesi gibi en yakınları yıkar. Tabi cenaze biraz soğuktur, biraz ürkütücü gelebilir. Ancak hepimizin karşılaşacağı son budur. Ruh bedenden ayrılmış da olsa kabrine konulduktan sonra bir araya gelecektir ve hesap başlayacaktır." dedi.
Niğde Halk Eğitim Merkezi Müdürü Himmet Ceylan ise Niğde Müftülüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle 3 tane kurs açtıklarını belirterek, bu kurslardan başarıyla sertifika alan kursiyerlerin öğrendikleri bilgileri çevrelerine de anlatmalarını istedi.
Konuşmaların ardından kursta başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Bakan Çiftçi, Kütahya’daki iftar programına canlı bağlantı ile katıldı Kütahya’da Birlik Vakfı tarafından düzenlenen iftar programına canlı bağlantı ile katılan İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, öğrencilere ve vakıf üyelerine Ramazan ayı ve yaklaşan bayram dolayısıyla tebriklerini iletti. Birlik Vakfı Kütahya Şubesi tarafından DPÜ Bedesten’de öğrenci ve vakıf üyelerine yönelik düzenlenen iftar programına İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi canlı bağlantı ile katıldı. Bakan Çiftçi, programda yer alan öğrenci ve vakıf üyeleri ile Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’ın Ramazan ayını ve yaklaşan Ramazan Bayramı’nı tebrik etti. Programda ayrıca DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ile Birlik Vakfı Kütahya Şube Başkanı Ali İhsan Özdemir de konuşma yaptı. Programda konuşan Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Ramazan ayının Müslümanlar için büyük bir manevi değer taşıdığını ifade ederek, "Ramazan ayı takvimlerde sıradan günlerin geçtiği bir ay değildir. Bizim için mübarek bir aydır, 11 ayın sultanıdır. Her bir günü bizim için çok değerlidir. Ramazan ayının son günlerini yaşıyoruz ve Kadir Gecesi’nin içinde saklı olduğu günlerdeyiz. Rabbim hepimizi Kadir Gecesi’nin sırrına eriştirsin, ibadetlerimizi kabul etsin" dedi. Kızıltoprak konuşmasında İslam coğrafyasında yaşanan savaş ve sıkıntılara da değinerek, Müslümanların yaşadığı tüm bölgelerde barış, özgürlük ve adaletin hakim olmasını temenni etti. Ramazan ayının aynı zamanda birlik, dayanışma ve geleneksel değerlerin yeniden hatırlandığı bir dönem olduğunu belirten Rektör Süleyman Kızıltoprak, bu kapsamda Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahi ve geleneksel kültürel etkinliklerle Ramazan ruhunun yaşatılmaya çalışıldığını ifade etti. Birlik Vakfı Kütahya Şube Başkanı Ali İhsan Özdemir ise zamanın hızlı geçtiğine dikkat çekerek özellikle üniversite öğrencilerine seslendi. Özdemir, öğrencilerin üniversite yıllarında kendilerinden sonra hatırlanacak izler bırakmalarının önemine vurgu yaparak, bunun sivil toplum faaliyetleri ve hayır çalışmalarıyla mümkün olabileceğini dile getirdi. Özdemir, "Bir bakıyorsunuz birinci sınıf, bir bakıyorsunuz son sınıf. Önemli olan bu süre içinde gönüllerde bir iz bırakabilmektir. Bu da sivil toplum faaliyetleri ve hayır işleriyle mümkündür" ifadelerini kullandı.