YEREL HABERLER - 12 Mart 2012 Pazartesi 12:37

TEPEBAĞLARI KANALİZASYON HATTINA KAVUŞUYOR

A
A
A
TEPEBAĞLARI KANALİZASYON HATTINA KAVUŞUYOR

Niğde’de kanalizasyon hattı bulunmayan Tepebağları mevkiinin alt yapı sorunu Niğde Belediyesi tarafından çözüme kavuşturuluyor.
Kanalizasyon hattı olmayan Tepebağları mevkiinde foseptik çukurlar kullanılıyordu. Bu sorunu çözüme kavuşturmak için çalışmalarına başlayan Niğde Belediyesi, Niğde de bir ilki de gerçekleştirerek Bor yolu üzerinde yatay sondaj sistemi de kullanarak hattın döşenmesini sağladı.
Tepebağlarında başlatılan kanalizasyon hattı çalışması kapsamında bağlantı için Bor yolunda geçiş gerektiren çalışma doğrultusunda yolda kazı çalışması yapılmasına gerek kalmadan yatay sondaj sistemi uygulanarak trafik akışı aksatılmadan borular döşendi.
Tepebağları mevkiinde devam eden 200’lük ve 300’lük korige ve büz boru olmak üzere 6 bin metre uzunluğunda kanalizasyon hattı döşeme çalışmalarını yerinde inceleyen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, "Tepebağları’nda bugüne kadar kanalizasyon yoktu. 6 bin metre kanalizasyon çalışmasını bu bölgede Niğde Belediyesi olarak gerçekleştiriyoruz. Artık bundan sonraki süreçte Tepebağları’nın kanalizasyon sorunu çözüme kavuşacak. Çalışmanın Tepebağları’nda ikamet eden ve özellikle yazın gelen mesire alanı olarak kullanan hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Diğer yandan kanalizasyon hattı yapımı kapsamında yatay sondaj sistemi de ilk defa uygulanmakta. Tepebağları’na yaptığımız kanalizasyonunu arıtma tesisine vermek üzere Bor Yolu üzerinden bir yatay sondajlama çalışması sonucu yolu bozmadan ve trafiği kapatmadan boruların döşenmesini yapmış oluyoruz. Buda Niğde Belediyesi olarak bizim yaptığımız ilk bir uygulama. Niğde Belediyesi olarak bilindiği üzere her alanda çalışmamız son süratle devam ediyor. Tempomuzu artırarak yolumuza devam edeceğiz." şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bayburt Bayburt’ta ’Uluslararası Müzeler Günü’ etkinliklerinin açılışı yapıldı Uluslararası Müzeler Günü dolayısıyla Dede Korkut Kent Müzesi konferans salonunda program düzenlendi. Bayburt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen açılış programında, müzeler ve müzecilik üzerine konuşmalar yapıldı. Açılış programında konuşan Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Bayburt’ta bulunan iki müzenin turizme büyük katkı sağladığını ifade ederek, "Biz hep Bayburt nasıl gelişir, Bayburt’un gelişmesi nasıl olabilir diye konuşmalar yapıyoruz. Benim ilk günden beri şahsi kanaatim şudur ki; Bayburt’un gelişmesi kültür ve turizmle olur. Avrupa’da ödüller alan, yüz akı olan 2 müzemiz var. Bu müzelerin daha çok bilinmesini, şehir merkeziyle bağlantısının daha çok sağlanması gerektiğini düşüyorum. Bayburt’a gelen misafirleri bu müzelerimize yönlendirmemiz gerekiyor" dedi. Turizm ve kültür etkinlikleriyle Bayburt’un kalkınacağını belirten Vali Eldivan, programa katılanlara teşekkür etti. Konuşmaların ardından, Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri bağlama eşliğinde Bayburt ve çeşitli yörelerden türküler seslendirdiler. Bayburt Dede Korkut Şehir Müzesi’nde düzenlenen program Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan ile Kenan Yavuz Etnografya Müzesi Kurucusu Kenan Yavuz’un müzecilik hakkındaki sunumları sonrasında sona erdi. Programda Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, İl Jandarma Komutanı Albay Dr. Talha Övet, İl Emniyet Müdürü Nihat Uzun, kurum müdürleri yer aldı. 3 gün boyunca sürecek etkinlikler, 21 Mayıs Salı günü saat 13.30’da Bayburt Kalesi’nde uçurtma şenliğiyle devam edecek.