GENEL - 14 Temmuz 2020 Salı 14:47

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’den 15 Temmuz Mesajı

A
A
A
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’den 15 Temmuz Mesajı

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.


Başkan Emrah Özdemir, mesajında "15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan darbe girişimi aziz milletimize ve bu topraklara yapılan Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük ihanetidir. Milli iradeyi hiçe sayan FETÖ’cü terör örgütü mensubu gafiller, Büyük Türk Milleti’nin cesaretini, vatanperverliğini, bağımsızlık aşkını, bayrak ve ezan sevdasını hesaba katmamış ve hak ettikleri cevabı almışlardır. Bu yüce millet bir kez daha hep birlikte ortaya koyduğu Çanakkale ruhuyla hainlere karşı bir direniş ve diriliş öyküsü yazmıştır. Yüce Türk Milletinin karakteri birçok erdemlerle donatılmıştır. Bu erdemlerden biri de yeri geldiğinde vatanını korumak için canından vazgeçmeyi göze alabilmektir. Türk milleti bu yüksek karakterini yüzyıllara uzanan destansı tarihimizde birçok kez göstermiştir. İşte bunların sonuncusu, 15 Temmuz 2016’da millet olmanın ruhunu, birlikteliğini ve gücünü dosta düşmana bir kez daha gösterdiğimiz Demokrasi Zaferi’mizdir. Türk milletinin demokrasiyle yaşama özgürlüğüne, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına, ülkemizin huzur ve refahına göz diken hainlerin 15 Temmuz gecesinde yapmaya çalıştığı alçak kalkışmaya canını ortaya koyan ve vatanının geleceğine sahip çıkan bayrağını alarak meydanlara koşan bu yüce millet tarafından müsaade edilmemiştir. Türk milleti 15 Temmuz gecesi, asil kanlarıyla suladığı bu vatan toprağının bir karışını bile teslim etmeyeceğini kanı ve canı pahasına bir kez daha göstermiştir. Allah bize bir daha 15 Temmuz gibi bir ihanet yaşatmasın. 15 Temmuz’da Türkiye Cumhuriyeti’ne kast eden alçakların darbecilerin hain planına cesurca karşı koyan Niğdemizin gururu Piyade Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir olmak üzere milleti, vatanı, bayrağı uğruna canını veren şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Tetik: “Nazilli nefes alacak” Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, sabah erken saatlerde Yeşil Mahalle’de ot biçme ve temizlik çalışması gerçekleştiren ekipleri ziyaret ederek faaliyetlerle ilgili bilgi aldı. Nazilli Belediyesi ekipleri, havaların ısınması ve yağışlarla birlikte hızla büyüyen yabani otlara müdahale etmek için kapsamlı çalışma başlattı. Çocuk oyun parkları ve vatandaşların vakit geçirdiği yeşil alanlar başta olmak üzere ilçenin dört bir yanında yürütülen faaliyetlerle ilçe rahat bir nefes alacak. Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik; “Sahadayız. Havalar ısındı bu nedenle park ve bahçelerde otlarımız büyümeye başladığı için hemen önlemini alıp tüm ekiplerimizle çalışıyoruz. Nazilli’nin pek çok noktasında eş zamanlı olarak faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımız herhangi bir tehlikeye maruz kalmadan rahatlıkla oynasınlar, büyüklerimiz de istediği yerde rahatlıkla oturup dinlenebilsin. Nazillli’de konforlu alanlar yapmak için çalışıyoruz” dedi. Nazilli 5 No’lu Aile Sağlığı Merkezi kuzeyinde yürütülen çalışmaları incelediği esnada çalışan doktor ve hemşireleri de ziyaret eden Başkan Tetik, muayene için gelen hastaların taleplerini dinlemeyi de ihmal etmedi. Taleplerinin ivedilikle yerine getirilmesinden büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Mahalle Muhtarı Şenol Öztürk; “Geçtiğimiz hafta yaptığımız muhtarlar toplantımızda Sayın Belediye Başkanımıza taleplerimizi iletmiştik. Sağ olsun bizi kırmayıp sabah erken saatlerde ekipler mahallemize geldi. Parkımızda gerekli tüm çalışmalar yapılıyor. Başkanıma ve ekibine mahallem adına çok teşekkür ediyorum” sözlerini kaydetti.
Denizli Denizli’de ABİDE 2024 uygulaması 161 bin öğrenci ile başlayacak 3 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Denizli’de ABİDE 2024 uygulaması 7 ilçede, 32 okulda ve 161 bin 429 öğrenci ile 29 Nisan 2024 ile 3 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü yayınladığı açıklamada, “ABİDE izleme çalışması ilk olarak 2016 yılında 8. sınıf düzeyinde Türkçe, matematik, fen bilimleri ve sosyal bilimler alanlarında yapılmıştır. 2018 yılında aynı alanlarda 4. ve 8. sınıflar düzeyinde yapılmıştır. Pandemi dolayısıyla 2020’de yapılması planlanan döngü 2022 yılına ertelenmiştir. ABİDE 2022 döngüsü, 4, 8 ve 10. sınıflar düzeyinde Türkçe, matematik ve fen bilimleri alanlarında yapılmıştır. ABİDE’de, çoktan seçmeli, çoklu seçim ve açık uçlu soru türleri kullanılmaktadır. ABİDE araştırmasına katılacak olan okul ve şubelerin seçim işlemi, Genel Müdürlüğümüz tarafından tabakalı seçkisiz (rastgele) örnekleme yöntemiyle yapılmaktadır. Başarı testleri, kâğıt-kalemle; anketler ise elektronik ortamda uygulanmaktadır. Öğrenci anketi uygulamaya katılan öğrencilere; öğretmen anketi uygulamaya katılan şubenin branş öğretmenlerine ve okul anketi uygulamaya katılan okulun yöneticilerine uygulanmaktadır. ABİDE araştırmasından elde edilen sonuçlar ulusal bir rapor halinde düzenlenmektedir. Bu sonuçlar, eğitim-öğretim programlarının geliştirilmesinde karşılaşılan eksiklerin giderilmesinde ve eğitim alanında yapılan araştırmalara kaynak olarak kullanılmaktadır” dedi.
Aksaray Aksaray’da emekliler ücretsiz tıraş ediliyor Aksaray’da belediye tarafından oluşturulan kuaför salonunda emekliler ücretsiz olarak tıraş ediliyor. Hizmetin çok verimli olduğunu belirten Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, “Sosyal belediyecilik modelini en başarılı uygulayan belediyeyiz” dedi. Aksaray Belediyesine ait kuaför salonu, emekli dinlenme evi bahçesinde hizmet vermeye başladı. Emeklilerin ücretsiz kuaför hizmetinden faydalanacağı berber salonunda hijyenik ortamda saç kesimi ve bakımı yapılıyor. Aksaray Belediyesi Berber Salonu, hafta içi her gün sabah saat 08.00’dan itibaren hizmet vermeye başlayacak. Talepler doğrultusunda kuaför salonu cumartesi günü de hizmet verebilecek. Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray Belediyesi olarak şehirde yaşayan 7’den 70’e herkese hizmet verdiklerini söyledi. Aksaray Belediyesi’nin daha öncesinde devam eden mobil kuaför hizmetinin yine devam edeceğini hatırlatan Başkan Dinçer, “Belediye olarak mobil kuaför hizmetimiz devam ediyor. Özellikle rahatsızlık nedeniyle evinden çıkamayan yaşlı, hasta, engelli bireylerimize evde kuaför hizmetimiz sürüyor” şeklinde konuştu. “Sosyal ihtiyaçların karşılanması noktasında bize talepte bulunan hemen hemen her ailemize ulaştık” diyen Başkan Dinçer, Aksaray Belediyesi’nin sosyal hizmetleri en etkin yürüten belediyeler arasında gösterildiğini, şehir genelinde yardıma ihtiyaç duyan her ailenin yanında yer aldıklarını söyledi. Aksaray Belediyesi olarak örnek teşkil eden yeni bir projeyi daha başlattıklarını dile getiren Başkan Dinçer, “Emeklilerimizin ve yaşlı büyüklerimizin kişisel ihtiyaçlarını karşılamak için böyle bir hizmeti başlattık. Belediyemize ait Berber Salonumuz, Emekliler Dinlenme Evi bahçesinde hijyenik ve steril bir ortamda hizmet vermeye başladı. Emeklilerimiz ücretsiz bir şekilde berber hizmeti alabilecekler. Büyüklerimizin hayır duasını almanın en büyük kazanç olduğunu biliyoruz. Bu yüzden toplumumuzda herkesin, bize ihtiyaç duyduğu her an yanlarında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Bursa Tarımsal üretimin gücü Bursa Ticaret Borsası ile ortaya çıkıyor Bursa Ticaret Borsası’nın, 2024 yılının ilk çeyreğinde tescil işlem hacminin yüzde 63 artışla 9 milyar 834 milyon lira olduğunu açıklayan Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, “100 yıldır olduğu gibi gelecekte de aynı kararlılık ve heyecanla çalışarak hem bölge ekonomisine hem de ülke ticaretine katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi. Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB) Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, 2024 yılının ilk çeyrek tescil işlem hacmi rakamlarını değerlendirdi.2023 yılını 32 milyar lira gibi yüksek bir tescil işlem hacmiyle kapattıklarını dile getiren Başkan Matlı, 2024 yılının ilk çeyreğinde de aynı başarıyı sürdürdüklerini söyledi. Ocak-Mart dönemini kapsayan yılın ilk çeyreğinde tescil işlem hacmini bir önceki yıla göre yüzde 63 oranında arttırarak, 6 milyar 40 milyon liradan 9 milyar 834 milyon liraya yükselttiklerini dile getiren Başkan Özer Matlı, aynı dönemde Borsa kotasyonuna tabi ürünler arasında en çok işlem gören 5 ürünün sırasıyla 3 milyar 689 milyon lira ile zeytin, 1 milyar 77 milyon lira ile yaş sebze-meyve, 1 milyar 39 milyon lira ile et, 745 milyon lira ile canlı hayvan ve 674 milyon lira ile mısır olduğunu açıkladı. Bursa TB, TÜRİB ELÜS’te büyümeye devam ediyor Bursa TB Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, yetkili acentesi ve A Grubu büyük hissedarları arasında yer aldıkları Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) Elektronik Ürün Senetleri (ELÜS) Piyasası’ndaki tescil işlem hacmi rakamlarını da açıkladı. TÜRİB ELÜS Piyasası’nda 2024 yılının ilk 3 ayında Bursa TB acente kaydında, alım-satım olmak üzere 29 milyon 515 bin kilogram ürünün el değiştirdiğini kaydeden Başkan Özer Matlı, “Ülkemizin dört bir yanındaki alıcı ve satıcıları tek bir merkezi platformda toplayan TÜRİB ELÜS Piyasası’nda Borsamız, 2023 yılının aynı dönemine göre işlem hacmini yüzde 49 artışla 196 milyon 385 bin liraya yükseltirken, en çok işlem gerçekleştirilen ürünler ise mısır, buğday ve arpa olmuştur” diye konuştu. Yenilik ve yatırım odaklı başarı Tescil işlem hacmi rakamlarının, Bursa’nın tarımsal üretim ve ticaret potansiyelinin ne kadar yüksek olduğunu ortaya koyduğunu dile getiren Başkan Özer Matlı, “2024 yılının ilk çeyreğinde elde ettiğimiz başarılı sonuçlar, Bursa Ticaret Borsası’nın güçlü ve istikrarlı büyüme trendini sürdürdüğünü gösterirken; TÜRİB ELÜS Piyasası’ndaki performansımızın da ilk günden bu yana artan bir ivme ile devam etmesi oldukça memnuniyet verici. Bu başarıların arkasında kuşkusuz, Bursa TB olarak sürekli olarak yeniliklere ve yatırımlara odaklanmamızın yanı sıra, tüm paydaşlarımızın katkısı büyük. 100 yıldır olduğu gibi gelecekte de aynı kararlılık ve heyecanlaçalışarak hem bölge ekonomisine hem de ülke ticaretine katkı sağlamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.