GÜNDEM - 28 Nisan 2025 Pazartesi 14:13

Niğde Belediyesi’nden Whatsapp hattı hatırlatması: "Gör, Yaz, Çek, Gönder"

A
A
A
Niğde Belediyesi’nden Whatsapp hattı hatırlatması: "Gör, Yaz, Çek, Gönder"

Niğde Belediyesi; vatandaşlarla daha hızlı ve doğrudan iletişim kurabilmek amacıyla uzun süredir hizmet veren WhatsApp hattını bir kez daha hatırlattı.


Dilek, istek, şikâyet, teşekkür ya da bilgi paylaşımı gibi her türlü konuda, vatandaşların +90 444 51 01 numaralı WhatsApp hattı üzerinden haftanın her günü, günün her saati belediyeye kolayca ulaşabileceği ifade edildi. Niğde Belediyesi’nin hatta entegre ettiği dijital asistan sistemi, vatandaşlardan gelen mesajları adım adım yönlendirerek doğru şekilde iletilmesini sağlıyor. Asistanın yönlendirmeleri doğrultusunda alınan bilgilerle başvuru otomatik olarak kayıt altına alınıyor ve ilgili müdürlüklere sistem üzerinden doğrudan iletiliyor. Böylece vatandaşların ilettiği talepler, hiçbir aracıya gerek kalmadan hızla işlem sürecine giriyor. Kayıt oluşturulduğunda sistem tarafından kişiye bilgilendirme mesajı gönderiliyor. Bu mesajın içinde yer alan özel bir takip linki sayesinde vatandaşlar, başvurularının güncel durumunu anlık olarak takip edebiliyor. ’Gör, Yaz, Çek, Gönder!’ sloganıyla yapılan paylaşımda; vatandaşların karşılaştıkları sorunları ya da paylaşmak istedikleri durumları sadece birkaç saniye içinde belediyeye iletebilecekleri ifade edildi. Görsel destekli mesaj, yazılı bildirim veya sesli not gibi farklı yollarla ulaşımın mümkün olduğu bu sistem sayesinde, belediyeye iletilen mesajlar hızlıca değerlendirilerek ilgili birimlere yönlendiriliyor. Belediye Başkanı Emrah Özdemir de WhatsApp hattının aktif kullanımının, şehirdeki hizmet kalitesine doğrudan katkı sağladığını belirterek şu değerlendirmede bulundu;


"Niğde Belediyesi olarak vatandaşlarımızla doğrudan, hızlı ve etkili bir iletişim kurmayı önemsiyoruz. WhatsApp hattımız sayesinde hemşerilerimiz bize her an ulaşabiliyor; karşılaştıkları aksaklıkları bildirebiliyor, teşekkürlerini iletebiliyor ya da bilgi talebinde bulunabiliyor. Bu kanal sayesinde, talepleri hızlıca çözüme kavuşturuyor ve kent yönetiminde halkımızın katılımını güçlendiriyoruz. WhatsApp hattımız uzun süredir aktif olarak kullanılıyor. Vatandaşlarımızdan gelen her mesaj bizim için kıymetli. Bu sistemle birlikte hem zamandan kazanıyoruz hem de vatandaşlarımızın sesini daha yakından duyuyoruz. Talep, öneri, şikâyet veya teşekkür hiç fark etmiyor - biz 7 gün 24 saat dinliyoruz."


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Haymana’da kaplıca turizmine büyük yatırım: Medrese Mahallesi’ne modern tesis yapılacak Ankara’nın Haymana ilçesine bağlı Medrese Mahallesi’nde bulunan kaplıca tesisi yıkılarak yerine modern ve donanımlı bir tesis inşa edilecek. Dünyaca ünlü termal suyuyla sağlık turizminin önemli merkezlerinden biri olan Haymana’da kaplıca turizmini güçlendirecek önemli bir adım atılıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı ile Haymana Belediyesi iş birliğinde, Medrese Mahallesi’nde bulunan mevcut kaplıca tesisi yıkılarak yerine modern bir tesis yapılacak. Proje kapsamında Haymana Kaymakamı Osman Sak, Haymana Belediye Başkanı Levent Koç ve AK Parti Haymana İlçe Başkanı Emre Avcı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı GEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Oğulbalı’yı ziyaret etti. Ziyarette, Haymana’ya kazandırılması planlanan yeni kaplıca tesisine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. TOKİ tarafından inşa edilecek olan yeni tesisin, Haymana’nın termal potansiyeline yakışır şekilde modern ve kapsamlı olarak planlandığı belirtildi. Yapılacak kaplıca tesisinde bay ve bayan hamamlar, jakuzi, fitness salonu, sauna, buhar odası, özel aile kabinleri başta olmak üzere çok sayıda sosyal ve sağlık odaklı alanın yer alacağı ifade edildi. Yeni tesisin tamamlanmasıyla birlikte Haymana’nın termal turizmde cazibe merkezlerinden biri haline gelmesi, ilçenin ekonomik ve sosyal hayatına da önemli katkı sağlaması hedefleniyor. Yetkililer, projenin Haymana’ya hayırlı olması temennisinde bulunarak, çalışmaların kısa sürede başlamasının planlandığını kaydetti.