ÇEVRE - 30 Nisan 2024 Salı 10:35

Niğde Valiliği’nden "kuvvetli yağış" uyarısı

A
A
A
Niğde Valiliği’nden "kuvvetli yağış" uyarısı

Niğde Valiliği bugün için kuvvetli yağış uyarısı yaptı.


Niğde Valiliği tarafından yapılan duyuruda metrekareye 21-50 kilogram yağış düşeceği belirtilerek vatandaşlar ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar konularında uyarıldı.


Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre 30 Nisan 2024 Salı günü bölgemizde (Konya, Karaman, Niğde, Aksaray) yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden oluşması muhtemel risklere karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Hayatın Gerçeklerini sahneye taşıdılar Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Ercan Kubaş Sanat Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Hayatın Gerçekleri” isimli oyuna ilgi yoğun oldu. Ayvalık Belediyesi ile Ayvalık Müzik Derneği’nin katkılarıyla sahnelenen oyunda; “Bizi düşünmüyorsanız, engelli kim?” diye soruldu. Yönetmenliğini bedensel engelli Ercan Kubaş’ın üstlendiği oyunda; Aysun Kubaş, İpek Anaz, Cemal Uğral, Sermin Akyüz Erim, Yağmur Kubaş, Mustafa Erbaş, Emel Sönmez ve Vildan Bahtlı rol aldı. Ayvalık Belediyesi Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi’nde sergilenen oyun sonunda, sahnedeki oyuncular izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Oyunla ilgili Ayvalık Belediyesi Başkan Vekili Dilek Saraçoğlu yaptığı açıklamada, “Biz her zaman engellilerimizin yanındayız. Engelli tiyatrocu kardeşlerimiz Ercan ve Aysun Kubaş önderliğinde Ayvalık Müzik Derneği’nin de desteklediği tiyatro oyununu engelliler haftasında sahnelemekten sonsuz gurur duyarız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bugün engelli tiyatrocularımız ve onlara destek verip, sahneye çıkarak rol alan Ayvalık Müzik Derneği üyeleri; ‘Bizi düşünmüyorsanız engelli kim?’ diye sordukları sorunun üst cümleyi oluşturduğu mizah içerikli tiyatro oyunuyla hem farkındalık oluşturdular, hem de engel tanımadan sanatın başrolünde yerlerini aldılar. Ben bu güzel gecenin gerçekleşmesinde emeği geçen başta Belediye Başkanımız Mesut Ergin olmak üzere Ayvalık Müzik Derneği ile izleyenlere sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Bursa Başkan Bozbey, muhtar toplantılarına İnegöl’den başladı Vatandaşların devletle ilk temas noktası olan muhtarların görüşlerine büyük önem veren ve onları uç beyleri olarak adlandıran Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, tüm ilçelerde muhtarla yapacağı toplantıların ilkini İnegöl’de gerçekleştirdi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, İnegöl ilçesinde mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Tüm ilçelerde yapılacak olan toplantıların ilkinde; Başkan Bozbey’in yanı sıra CHP İl Başkan Yardımcısı Yankı İçöz, CHP İlçe Başkanı Zemci Şahin, İnegöl Muhtarlar Dernek Başkanı Oktay Garip ve muhtarlar katıldı. Seçimlerde göreve seçilen tüm muhtarları tebrik eden Başkan Mustafa Bozbey, artık tüm Bursalıların seçilenlerden hizmet beklediğini hatırlattı. Hizmetlerin hem nitelikli hem de insan öncelikli olması gerektiğinin altını çizen Başkan Bozbey, “Bu dönemin sonuna kadar her birlikte gülümseyerek hizmetleri halkımıza götüreceğiz. Muhtarlarımızı önemsiyoruz. İnegöl’ün önemi çok büyük. O yüzden muhtarlar buluşmalarımızı İnegöl’den başlatıyoruz. Ticaret, sanayi, tarım ve kültürel birikim anlamında İnegöl’ü önemsiyoruz. Burada birçok hizmetimiz olacak. Beraber üreteceğiz. Üreteceğimiz değerlerle İnegöllüleri gülümseteceğiz. Önümüzde bitirmemiz gereken stratejik planımız var. Paydaşlarımızdan biri de muhtarlarımızdır. Muhtarlarımızın şimdiden hazırlık yapmasını istiyorum. Hem çalışma arkadaşlarımız hem de muhtarlarımız yapılacak olan hizmetlerin takipçisi olacaktır. Böylece hep beraber mutlu olacağız” dedi. Konuşmaların ardından Başkan Mustafa Bozbey, muhtarların talep ve görüşlerini dinleyerek not aldı.
Konya Selçuk Üniversitesi, 14. Asistan Okuluna ev sahipliği yapıyor Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı Başkanlığı ile Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği tarafından düzenlenen 14. Asistan Okulu başladı. Organizasyon çerçevesindeki eğitimler, 19 Mayıs’ta sona erecek. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Rumi Amfisi’nde gerçekleştirilen 14. Asistan Okulu’nun açılış konuşmasını yapan Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İnci Kara, “Katılımcıların çok güzel hatıralar, dostluklar, iş birlikleri kurarak buradan ayrılmalarını temenni ediyorum” dedi. Ülkemizin asistan eğitimindeki ihtiyaçlarının çok değiştiğine ve arttığına dikkat çeken Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği Asistan Okulları Koordinatörü Prof. Dr. Karamehmet Yıldız ise, “Birçok eğitim kurumu açıldı, kontenjanlar artırıldı. Her eğitim kurumuna asistan alındı. Ne yazık asistanlarımız eşit eğitim imkanlarını sahip olamadı. 1956 yılında kurulan Derneğimiz eğitimi önceliyor ve önemsiyor. Bunun en güzel örneklerinden biri de ilk kez 2014’te yapılan Asistan Okulları. Şu anda 275 asistanımız ve 62 eğiticimiz var” diye konuştu. Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği Başkanı Prof. Dr. Ali Fuat Erdem, “Asistan Okulları ile eğitimin ötesinde sizleri hocalarla bir araya getirmeyi, kaynaştırabilmeyi amaçlıyoruz. Bizim en önemli amacımız, asistanlarımıza mümkün olduğu kadar eğitim imkanı sunabilmek” şeklinde konuştu. 16. yüzyıl felsefesinin ana konularından bir tanesinin “Bilgi, güçtür” felsefesi üzerine kurulduğunu hatırlatan Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Selvi de, ”Bilgiye sahip olanların insan hayatını, haritaları, nesli değiştirdiklerini biliyoruz. Bilginin nasıl kullanılacağını bilmeden bilgiye sahip olmak yalnızca zihinsel bir yük haline geliyor. Artık ‘Bilgelik, büyük güçtür’ felsefesine dönmüş bulunuyoruz" ifadelerini kullandı. Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği Onursal Başkanı Prof. Dr. Ülkü Aypar ise, “İnsana insanca değer verilen, benlik saygısı olan bir ortamda yetişenler etrafına da saygılı olur. İletişimsizlik çok kötü. Doğruyu, doğru yerde, doğru zamanda söylemek gerekir. Hoşgörülü olun. Karşınızdaki kişiyi anlamaya çalışın. Dost gibi gördüğünüz insanların sizi eleştiren davranışlarından rahatsız olmayın. Eleştirilere açık olun. Bunların yapıcı olanları sizi motive etsin” dedi.
Mersin Tarsus’ta 1. Sokak Hayvanları Çalıştayı yoğun ilgi gördü Tarsus’ta ilk kez düzenlenen 1. Sokak Hayvanları Çalıştayı, yoğun ilgiyle sona erdi. Toplumsal duyarlılığın artırılması ve somut adımların atılmasına katkıda bulunulan çalıştay, uzman konuşmacıların sunumları ve grup tartışmaları ile dolu dolu geçti. Tarsus Belediyesi tarafından hayvan hakları savunucuları, yerel yönetim temsilcileri, veterinerler ve gönüllülerin katılımıyla 1. Sokak Hayvanları Çalıştayı düzenlendi. Çalıştayın ilk gününde, sokak hayvanları konusunda uzman konuşmacılar önemli sunumlar gerçekleştirdi. İkinci gün ise katılımcılar, ’Kısırlaştırma, sokak hayvanlarının sahiplendirilmesi, beslenme, sokak hayvan hareketlerinin kontrol altına alınması, Tarsus Belediyesinin görev ve sorumlulukları ve resmi kurumların görev ve sorumlulukları’ başlıkları altında 6’lı gruplara ayrılarak belirlenen konular üzerine tartıştı. Etkinlikte, sokak hayvanlarının yaşadığı zorlukların daha iyi anlaşılması ve onların haklarının korunması için herkesin sorumluluk alması gerektiği vurgulandı. Sokak hayvanlarına yönelik toplumsal farkındalığı artırmak, onların karşılaştıkları zorlukları kavramak ve haklarını daha üst seviyeye taşımak amaçlandı. Ayrıca, sokak hayvanlarıyla ilgili yasal gelişmelerin detaylı bir şekilde ele alınması ve hayvan refahı ile ilgili tartışmaların çözüme ulaştırılması hedeflendi. Tarsus Belediyesi Veteriner Hekimi Nuri Tehneldere çalıştayın önemine değinerek, “Şu anda Tarsus Belediyesi olarak düzenlediğimiz 1. Sokak Hayvanları Çalıştayı’nı tamamlamış bulunmaktayız. Öncelikle Belediye Başkanımız Ali Boltaç’a bu güzel çalıştay için çok teşekkür ederiz. Çalıştayda 6 gruba ayrıldık, bu 6 grupta belediyenin, barınağın ve sokak hayvanlarının en büyük sorunları ile çözümleri tartışıldı. Hepsine de geçerli çözümler bulduğumuza inanıyoruz. Ben hem veteriner hekim olarak hem de Tarsus Belediyesinin çalışanı olarak böyle bir çalıştayın olmasından çok mutluyum" diyerek katılımlardan dolayı herkese teşekkür etti. "Çok güzel ve verimli bir sonuç ortaya çıkacağından eminim" Çalıştayın içeriğine değinen Tarsus Belediyesi Veteriner Hekimi Mehmet Demir, “Bugün burada yapmış olduğumuz çalıştay esasında alınan temel konular vardı. Bu konular üzerinde tartışmalar yürüttük. Bu tartışmalar sonucunda da çok güzel ve verimli bir sonuç ortaya çıkacağından eminim. Gelen ve katılım sağlayan tüm vatandaşlara ve resmi kurumda çalışan tüm meslektaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu çalıştayda yapılması gereken asıl işlemin kırsal kesimlerdeki hayvan popülasyonunu azaltılarak genel anlamda popülasyonu azaltma çabası üzerinde yoğunlaştık ve bunun da sonuçlarını alacağımızı düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.