GÜNDEM - 18 Eylül 2023 Pazartesi 13:04

Niğde Yeşilburç Bisiklet Yolu için imzalar atıldı

A
A
A
Niğde Yeşilburç Bisiklet Yolu için imzalar atıldı

Yeşilburç Köyü ile ODTÜ Kavşağı arasına yapılacak olan Yeşilburç Bisiklet Yolu Projesi yapımı için Niğde Valiliği ile Niğde Belediyesi arasında protokol imzalama programı düzenlendi.



Protokole, Vali Cahit Çelik ve Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir imza atarken, programda İl Özel İdare Genel Sekreteri Sayın Ali Nebol’de hazır bulundu. ODTÜ Kavşağından başlayıp Yeşilburç Köyü girişine kadar olan 2 bin 200 metrelik güzergahı kapsayan proje, Niğde Belediyesi ve Niğde İl Özel İdaresi eliyle uygulanacak. Yapılacak projede bisiklet ve yürüyüş yolları, yeşil bant uygulaması, açık hava spor aletleri, bisiklet parkları ve dinlenme bankları yer alacak olup, 2 bin 200 metrelik proje güzergahının tamamında güneş enerjili aydınlatma sistemlerinden faydalanılacak. Protokol imza programında bir konuşma yapan Vali Cahit Çelik, hareketli yaşam tarzına vurgu yaparak, "Yeşilburç Köyümüze belediye ile ortak bir bisiklet yolu yapıyoruz. Yaklaşık 1600 metresi belediye sınırlarından kalan kısmı da bize. Bununla beraber aynı zamanda yolun aydınlatması, açık hava spor aletlerinin olduğu dinlenme alanları, bisiklet parkı da yapacağız. Niyetimiz özellikle Niğde merkezi çevresi ile bütünleştirmek. Yeşilburç Köyü tarihi ve doğal güzellikleri olan bir köyümüz. Şehrimizi bu anlamda gençlerimizin daha hareketli şekilde aktivite yapacakları bir şehir haline getirebiliriz ve Niğdemiz daha çevre ve doğa dostu bir şehir haline gelmiş olur" diye konuştu.


Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise; "Özellikle turizm ve spor konusunda Niğdemiz çok şanslı bir dönem yaşıyor. Yeşilburç Köyü turizm köyü olacak bu istikamette protokol imzaladık. Hem şehrimize çok yakın hem doğası hem tarihi ile gerçekten kıymetli bir köyümüz oranın tarihi dokusunu bozmadan bu işler yapılıyor. Bor’dan Yeşilburç’a kadar kesintisiz bir bisiklet yolu olmuş olacak" diye konuştu.



Niğde Yeşilburç Bisiklet Yolu için imzalar atıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Aile Festivali’nde yüzlerce vatandaş bir araya geldi Çorum’da düzenlenen Aile Festivali’nde, yüzlerce aile ve çocuklar bir araya geldi. Gün boyu süren programda çocuklar doyasıya eğlenirken, aileler de birlikte vakit geçirmenin mutluluğunu yaşadı. Çorum’da Valilik ve Belediye tarafından düzenlenen Aile Festivali’nde yüzlerce vatandaş Millet Bahçesi’nde bir araya geldi. "Aileyle Köklenen, Nüfusla Güçlenen, İstikbale Yükselen Türkiye" ve "Biz Büyük Bir Aileyiz" sloganlarıyla gerçekleştirilen festival, ailelerin çocuklarıyla birlikte keyifli vakit geçirmesi amacıyla organize edildi. Festival alanında gün boyu süren etkinliklerde renkli görüntüler oluştu. Programda çocuklara ve ailelere yönelik birçok etkinlik düzenlendi. Minikler; yüz boyama, jimnastik parkuru, mini parkur yarışmaları, saksı boyama ve fide dikimi gibi etkinliklerle doyasıya eğlendi. Çocuklara özel hazırlanan "Çocuk Marangozluk Atölyesi" de festivalin en fazla ilgi gören alanları arasında yer aldı. Engelli çocuklar ve aileleri için oluşturulan resim atölyesinde ise çocuklar sanatla buluştu. Festivalde el sanatları atölyeleri, anı duvarı resim köşesi, balon şovları ve değerler eğitimi maskot gösterileri de renkli görüntüler oluşturdu. Program kapsamında Çorum Belediyesi Gençlik Spor Oyunları’nın ödül töreni de yapıldı. Yarışmalarda dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi. "Ailelerin birlikte vakit geçirebilmesi çok kıymetli" Programda konuşan Vali Yardımcısı Yeliz Mercan, festivalin aile bağlarının güçlenmesi açısından önemli olduğunu belirterek, "Bugünkü etkinlik, aile bağlarının güçlenmesi, aile bireylerinin bir araya gelip kaynaşması anlamında çok kıymetli olmuştur. Dijital dünyanın hayatın her alanına girdiği bir dönemde ailelerin birlikte vakit geçirebilmesi çok kıymetli. Bu etkinlik de ona hizmet edecek" dedi. "Güçlü olabilmemiz için nüfusumuzun artması lazım" Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da güçlü aile yapısının güçlü toplum için önemli olduğunu ifade etti. Başkan Aşgın, "Güçlü bir aileye sahip olmak, aile bağlarımızın güçlü olması, annelerimizin, babalarımızın ve evlatlarımızın huzurlu olması belki de İHA kadar, SİHA kadar, savunma sanayi kadar, belki ondan da daha kıymetli ve önemli. Güçlü olabilmemiz için nüfusumuzun artması lazım. Güçlü olabilmemiz için yaşı gelen evlatlarımızın evlenmesi lazım. Güçlü olabilmemiz için ailemizin güçlü olması lazım. Milletimizin de devletimizin de temeli ailedir, güçlü ailedir. Onun için bu etkinlikler kıymetli ve önemli" diye konuştu. "Güçlü aile, güçlü toplum, güçlü Türkiye anlayışı" Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sahit Aydın ise sağlıklı nüfus yapısına dikkat çekerek, "Güçlü aile, güçlü toplum, güçlü Türkiye anlayışıyla hazırlanan bu vizyon belgesi; aile kurumunun korunması ve güçlendirilmesi, sağlıklı nüfus yapısının sürdürülebilirliği ve kuşaklar arası dayanışmanın artırılmasını temel hedef olarak ortaya koymaktadır" şeklinde konuştu.
Adıyaman Kahta Belediyesi’nden "Kaybedeni Olmayan" turnuva Adıyaman Kahta Belediyesi’nin katkılarıyla, Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen liseler arası 2. geleneksel "Kaybedeni Olmayan" turnuva, yoğun katılım ve büyük heyecan içerisinde tamamlandı. Gençlerin sosyal, sportif ve kişisel gelişimlerine katkı sunmayı amaçlayan organizasyon, ilçedeki lise öğrencilerini ortak bir platformda buluşturdu. Turnuva kapsamında futbol ve voleybol branşlarında müsabakalar gerçekleştirilirken, bu yıl organizasyona ilk kez münazara kategorisi de dahil edilerek etkinliğin kapsamı genişletildi. Böylece gençlerin yalnızca sportif alanlarda değil; iletişim, fikir üretme, özgüven kazanma ve kendilerini ifade etme becerilerinin de desteklenmesi hedeflendi. Turnuva programına Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başlı, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Çiçek, Kahta Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Mustafa Bozan, Belediye Başkan Yardımcıları, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı. Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, "Kaybedeni Olmayan" anlayışıyla düzenlenen organizasyonda, turnuvaya katılım sağlayan tüm gençlerin kazandığını ifade ederek, gençlerin birlik, kardeşlik ve dayanışma ruhu içerisinde önemli bir deneyim yaşadığını belirtti. Başkan Hallaç konuşmasında, organizasyon sonunda 500 öğrencinin Mersin kamp programına dahil edildiğini belirterek, gençlerin sosyal, kültürel ve akademik gelişimlerine katkı sunmayı amaçladıklarını söyledi. Gençlerin geleceğin değil, bugünün de en önemli gücü olduğunu belirten Başkan Hallaç, "Gençlerimizin sporla, eğitimle, sanatla ve sosyal faaliyetlerle iç içe olması bizler için büyük önem taşıyor. Her gencimizin hayaline dokunan, onları geleceğe daha güçlü hazırlayan projeleri desteklemeye devam edeceğiz. Çünkü güçlü bir gelecek, bilinçli ve donanımlı gençlerle mümkündür" ifadelerini kullandı. Program, dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.