GÜNDEM - 20 Eylül 2023 Çarşamba 16:31

Niğde’de ’Güçlü Aile Vizyonu’ çalıştayı düzenlendi

A
A
A
Niğde’de ’Güçlü Aile Vizyonu’ çalıştayı düzenlendi

Niğde’de kurumlar arası işbirliği ile “Güçlü Aile Vizyonu Toplumsal Koruma Çalıştayı” düzenlendi.


‘Aile toplumun en önemli yapı taşıdır’ düşüncesinden yola çıkılarak, Niğde Valiliği himayesinde Niğde Barosu, Niğde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Niğde Temsilciliği işbirliğiyle gerçekleştirilen çalıştaya Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ev sahipliği yaptı. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi’nde başlayan Güçlü Aile Vizyonu Toplumsal Koruma Çalıştayı’nda kurulacak masalarda aile ve evlilik kurumunun güçlendirilmesi, değerlerin korunması, farkındalığın artırılmasına ilişkin yapılması gerekenler ele alındı.


Ailenin toplumun en temel kurumu olduğunu ve toplum hayatındaki yerini anlamaya yönelik bilimsel veriler geliştirilecek politikalar için temel teşkil edecektir diyen Niğde Valisi Cahit Çelik, devletin aileyi korumakla mükellef olduğuna da vurgu yaparak, ‘’Güçlü aile yapısı ve güçlü toplum birbiri ile orantılı olup ailenin sosyal açıdan desteklenmesi, güçlendirilmesi önem arz etmektedir. Anayasamızın 41. Maddesi aileyi Türk toplumunun temeli olarak adlandırmış, ailenin huzur ve refahını korumakla mükelleftir ibaresi ile devlete büyük bir görev vermiştir’’ dedi.


Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise aile huzurlu ve mutlu ise toplum da huzurlu ve mutlu olacaktır diyerek, ‘’Son günlerde üzülerek görüyoruz ki maalesef aile yok edilmeye çalışılıyor. Özellikle dijital platformlar başka olmak üzere LGBT sapkınlığını normalleştirmek için inanılmaz çalışmalar var. Bunu anlamak mümkün değil. Türk toplumunda ailenin yapısı farklı ve önemlidir. Boşanma sayıları inanılmaz derece artıyor. Boşanmalar ile birlikte sadece aileler bozulmuyor aile kurma da zorlaşıyor o yüzden bu çalıştaylar önemli’’ diye konuştu.


Niğde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Umut Zeybek ise aile kavramına vurgu yaptığı konuşmasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ildeki temsilcisi olarak bireyi ve aileyi güçlendirmek adına çeşitli çalışmalar yürüttüklerine dikkat çekti.



Niğde’de ’Güçlü Aile Vizyonu’ çalıştayı düzenlendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Doğan: "17 ilçemizde eşit hizmet ilkesi ile yol çalışmalarımızı sürdürüyoruz" Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Ayvacık’ta 4 mahallenin yol sorununu bitiren 12 kilometrelik grup yolunda incelemeler yaptı. Başkan Doğan, 17 ilçede eşit hizmet ilkesi ile yol çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi, Ayvacık ilçesinde de yoğun bir çalışma takvimiyle ulaşım sorunlarını çözüme kavuşturuyor. Seçimden bu yana Ayvacık ilçesinde sathi ve beton olmak üzere toplamda 61 kilometre yol çalışmasına imza atan belediye; Yeniköy Terice, Zafer ve Fatih Sultan Mehmet olmak üzere 4 mahalleyi birbirine bağlayan 12 kilometrelik grup yolunu tamamlayarak mahallelerin ulaşım çilesini sonlandırdı. Bir dizi ziyaret ve inceleme için Ayvacık’ta bulunan Halit Doğan, yapımı tamamlanan 12 kilometrelik beton yol projesini inceledi, mahalle sakinleri ile buluştu. Her ilçeye eşit hizmet götürdüklerini dile getiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, "Her bir ilçemizi merkez görüp eşit hizmet ilkesi ile yol çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayvacık’ta 4 mahallemizi ilgilendiren grup yolunda çalışmalar başladığında kış mevsimiydi, yine hep birlikte buradaydık. Şimdi yine burada birlikte yolumuzun bitişine tanıklık ediyoruz. Çalışmalarımızı bugüne değil gelecek endeksli planlıyoruz. Sorunu çözdüğümüz noktada uzun yıllar ulaşım sorun olmasın istiyoruz. Zemin güçlendirmeden genişletmeye yolda kullandığımız malzemeden işçiliğe her detayda buna dikkat ediyoruz. Grup yolumuz tüm hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun. Ulaşım ağının önemini bilerek 17 ilçemizde ekiplerimizin de özverisi ile çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürmekte kararlıyız" dedi.
Bursa Bursa’da Sarıkamış şehitleri rahmet ve minnetle anıldı Sarıkamış Harekâtı’nın 111. yıl dönümü çerçevesince Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen programda şehitler dualarla yâd edildi. Sarıkamış Harekâtı sırasında Allahuekber Dağları’nda şehit düşen kahraman askerleri için Tayyare Kültür Merkezinde anma programı düzenlendi. Program, protokol üyeleri ve konukların "Cesaretin Adı Sarıkamış" konulu resim sergisini gezmesiyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, harekâtın 111. yılı anısına okunan 111 hatim için dua edildi. Duygu dolu anların yaşandığı program, Çınar Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sahnelenen "Cesaretin Adı Sarıkamış" adlı gösterinin ardından sona erdi. Çınar Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ahmet Maman, Sarıkamış’ın sadece bir hüzün değil, aynı zamanda bir destan olduğunu vurguladı. Maman konuşmasında, Mehmetçiğin vatan uğruna gösterdiği fedakârlığa dikkat çekerek şunları söyledi; "111 yıl önce Sarıkamış’ta yaşananlar, doğaya karşı verilmiş trajik bir mücadele olmanın ötesinde, milletimizin vicdanına kazınmış eşsiz bir direniş destanıdır. Karın bile donduramadığı bu fedakârlık karşısında bugün bizler, şehitlerimizin bıraktığı kutsal emanete ebediyen sahip çıkacağımıza söz veriyoruz." Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Çınar Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programa; Bursa Vali Yardımcısı Kadir Sertel Otcu, Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer, Çınar Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ahmet Maman, eğitim yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.