GÜNDEM - 10 Kasım 2025 Pazartesi 11:37

Niğde’de ve Kırşehir’de hayat 2 dakikalığına durdu

A
A
A
Niğde’de ve Kırşehir’de hayat 2 dakikalığına durdu

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 87’nci yılında Niğde ve Kırşehir’de düzenlenen törenle anıldı.


Niğde’de anma töreni, Atatürk heykeline yapılan çelenk sunumuyla başladı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen anma töreninde Atatürk’ün 87 yıl önce vefat ettiği saat olan 09.05’te 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Atatürk’ü Anma Töreni; Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı program ile devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul Müdürü Harun Ertosun yaptı. Ertosun konuşmasında, "Bizler, 10 Kasım’da bu milletin bir değerini, sevdasını, yüreğini kaybettik. Bizler 10 Kasım’ı, bir yas günü olarak görmedik, görmeyeceğiz. Bizler, 10 Kasım’ları, Atatürk’ün fikirlerine ve gösterdiği hedeflere ulaşmak için daha çok çalışmamız ve her zamanki gibi bir ve beraber olmamız gereken bir gün olarak gördük" dedi.


Yapılan konuşmanın ardından Yavuz Sultan Selim Anadolu Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo sunuldu, resim sergisi gezildi.


Kırşehir Cacabey Meydanı’nda gerçekleştirilen tören, Valilik, İl Jandarma Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Saat 09.05’te siren sesleri eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu. Kentte o anlarda adeta hayat durdu, sürücüler araçlarından inerek saygı duruşuna geçti, vatandaşlar meydanda Atatürk’ü andı.


Törenin ardından anma Atatürk’ün heykelinin yer aldığı alanda meşaleler yakıldı.



Niğde’de ve Kırşehir’de hayat 2 dakikalığına durdu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tunceli Milyonlarca liralık "sahte gönül ilişkisi" oyununu jandarma bozdu Tunceli’de "sahte gönül ilişkileri" kurarak milyonlarca liralık dolandırıcılık yaptığı belirlenen evli çift, jandarma ekiplerinin operasyonuyla yakalandı. Edinilen bilgilere göre, evli ve iki çocuk babası S.G. (32) ile eşi İ.G. (31), kendilerini farklı isimler ve kamu personeli kimliğiyle tanıtarak mağdurlarla iletişime geçti. Şüphelilerin, evli ve çocuklu olduklarını gizleyerek çeşitli senaryolarla sahte gönül ilişkisi kurmak suretiyle mağdurları kandırdığı tespit edildi. Soruşturma sürecinde Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri tarafından teknik ve fiziki takip, dijital inceleme ve mali analiz çalışmaları gerçekleştirildi. Yapılan incelemelerde, aralarında kamu personelinin de bulunduğu 6 mağdurdan elde edilen paraların, İ.G. tarafından eşi S.G.’nin banka hesaplarına aktarıldığı belirlendi. MASAK tarafından yapılan incelemelerde, S.G.’nin hesabına gelen paraların kripto para piyasası üzerinden aklanarak farklı hesaplara yönlendirildiği, şüphelilerin hesaplarında yaklaşık 7 milyon TL işlem hacmi oluştuğu tespit edildi. Delillerin tamamlanmasının ardından, JASAT ve KOM Şube Müdürlüğü koordinesinde şüphelilerin Tunceli’deki adreslerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda İ.G. ve S.G. yakalanırken, iki ayrı adreste yapılan aramalarda 8 adet cep telefonu, 1 laptop, 1 tablet ve 4 adet SIM karta el konuldu. 1 kişi tutuklama Şüpheliler, "Nitelikli Dolandırıcılık" ve "Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerinin Aklanması" suçlarından adli makamlara sevk edildi. İ.G. tutuklanarak cezaevine teslim edilirken, S.G. hakkında adli kontrol tedbiri uygulandı.