KÜLTÜR SANAT - 24 Mayıs 2025 Cumartesi 13:33

NÖHÜ GençFest 2025 renkli görüntülere sahne oldu

A
A
A
NÖHÜ GençFest 2025 renkli görüntülere sahne oldu

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi öğrencilerinin sanat, spor, kültür ve eğlenceyle buluştuğu GençFest 2025 etkinliği büyük bir coşkuyla gerçekleşti.


Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü ile NÖHÜ Genç Ofis iş birliğinde organize edilen festival, 20-22 Mayıs 2025 tarihleri arasında 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda düzenlendi.


3 gün süren festival boyunca; turnuvalar, kulüp etkinlikleri, konserler, sergiler, sportif faaliyetler ve çeşitli stantlar üniversite öğrencileriyle buluştu.


Gençlerin sosyal etkileşimlerini artırmayı, yeteneklerini sergilemelerine imkan tanımayı ve üniversite kültürünü pekiştirmeyi amaçlayan etkinlik, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Festival süresince sahne alan müzik grupları ve yapılan eğlenceli yarışmalar ise öğrencilerin beğenisini kazandı.


Rektör Uslu: "Üniversitemiz çok yönlü bir sosyal yaşam alanıdır"


Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada; "Üniversiteler yalnızca bilimsel çalışmaların yapıldığı yerler değil, aynı zamanda öğrencilerin çok yönlü gelişimlerine katkı sunan sosyal yaşam alanlarıdır" dedi.


GençFest 2025’in öğrencilere hem eğlenebilecekleri hem de kendilerini ifade edebilecekleri bir platform sunduğunu vurgulayan Rektör Uslu, "Bu tür organizasyonlar, üniversite kültürünün güçlenmesine ve öğrencilerimizin üniversiteye aidiyet duygusunun artmasına katkı sağlıyor. Emeği geçen tüm akademik ve idari personelimize ve katılım sağlayan öğrencilerimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.



NÖHÜ GençFest 2025 renkli görüntülere sahne oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Başakşehir’de "dur" ihtarına uymayan hırsız kovalamaca sonrası yakalandı: 330 bin TL ceza Başakşehir’de dün sabah saatlerinde açıktan hırsızlık yaptığı tespit edilen ve polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçan 21 yaşındaki A.H.Ç., kısa süren kovalamacanın ardından aracının lastiklerinin indirilmesiyle yakalandı. Şüpheliye 330 bin TL idari para cezası uygulanırken, "açıktan hırsızlık" suçlamasıyla gözaltına alındı. Olay dün sabah saatlerinde Başakşehir, Şamlar Mahallesi İstiklal Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, açıktan hırsızlık yaptığı belirlenen A.H.Ç., şüpheli hareketleri üzerine polis ekiplerince durdurulmak istendi. Polisin "dur" ihtarına uymayan şüpheli, otomobille kaçmaya çalıştı. Kısa süren kovalamacanın ardından polis ekipleri aracın lastiklerini indirerek şüpheliyi yakaladı. 330 bin TL idari para cezası kesildi Polis ekiplerince yakalanan şüphelinin üzerinde yapılan aramada, hırsızlıktan elde edildiği değerlendirilen 2 cep telefonu ile 17 bin 330 TL, 320 Amerikan doları ve 80 euro ele geçirildi. Öte yandan açıktan hırsızlık suçlamasıyla gözaltına alınan A.H.Ç.’ye polisin "dur" ihtarına uymamak, ehliyetsiz araç kullanmak ve makas atmak suçlarından toplam 330 bin TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca şüphelinin kullandığı 34 MVY 998 plakalı araç 120 gün süreyle trafikten men edildi. Konu ile ilgili yakalanan şüphelinin, bugün "açıktan hırsızlık" suçundan adli makamlara sevk edileceği öğrenildi.