EĞİTİM - 27 Ocak 2025 Pazartesi 12:55

NÜSEM’den mutfak tutkunları için gastronomi eğitimi

A
A
A
NÜSEM’den mutfak tutkunları için gastronomi eğitimi

Niğde’de Uzak Doğu mutfağı, sağlıklı kaseler ile meze öğrenmek isteyenler için Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından 1-2 Şubat 2025 tarihleri arasında kurs düzenlenecek.


Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (NÜSEM), düzenleyeceği üç farklı gastronomi eğitimiyle yemek tutkunlarını buluşturmak amaçlanıyor.


Uzakdoğu mutfağına ilgi duyanlar için hazırlanan bu programda, sushi, ramen, teppanyaki, kızarmış dondurma gibi özgün tatlar yer alırken sağlıklı kaseler ve mezeler eğitimde ise sıcak ve soğuk başlangıçlar, salatalar, zeytinyağlılar katılımcılara öğretilecek.


1-2 Şubat 2025 tarihlerinde verilecek eğitimle ilgili bilgi veren, eğitmen şef Öğr. Gör. Mevlüt Ölmez kursa 13 yaş üzeri herkesin katılabileceğini söyledi.


Eğitimlerde Kore ve Japon Mutfağı Lezzetleri Öğretilecek


Mesleğe olan ilginin her geçen gün arttığına vurgu yapan Ölmez gastronomi meraklılarını eğitimlere davet ederek şunları söyledi; “Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi olarak profesyonel aşçılık ve pastacılık kursları ve kısa süreli workshoplar açıyoruz. Yakın zamanda Uzak Doğu mutfağını öğreteceğimiz bir eğitimimiz olacak. Yine sağlıklı kaseler, mezeler ve soğuk başlangıçları anlatacağımız eğitimlerimiz var. Niğde halkını aşçılık, ve pastacılıkla alakalı meraklı olanları kurslarımıza bekliyoruz. Katılımcılarımız kurslarımızda aşçılıkla, pastacılıkla ilgili teknik bilgiyi öğreniyorlar hem de burada pratik yaparak mesleğe dair bilgi de ediniyorlar. Kısa süreli eğitimlerde katılım belgesi, uzun süreli kurslarımıza da sertifika veriyoruz”


Etkili mutfak eğitimi için kontenjan sınırı var


1-2 Şubat 2025 tarihlerinde Uzak Doğu mutfağı eğitimlerinin verileceğini aktaran Mevlüt Ölmez eğitimlerde Kore, Japon ve Çin mutfağından lezzetlerin yer aldığını ifade etti.


Ölmez; “Uzak Doğu tatlarında sushi, ramen, teppanyaki, satay gibi farklı tatları kursiyerlere öğreteceğiz sağlıklı kaseler ve mezelerde sıcak, soğuk başlangıçlar, salataları anlatacağız. Herkes yemeğin yanında ne yapacağını düşünüyor genellikle ve kursiyerler mezeleri, zeytinyağlıları, salataları kurs sürecinde öğrenecekler. Yiyecek, içecek hayatımızın her alanında var o yüzden bu mesleğe olan tutku artarak devam ediyor. Mutfağa meraklı olanların bütün bu tarz kurslara takip etmesini öneriyorum” ifadelerine yer verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TŞOF tarafından basılmış ve mühürlenmiş plakalara cezai işlem uygulanmayacak Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) tarafından basılan ve mühürlenen plakalara kanunda belirtilen standartların dışında dahi olsa cezai işlem uygulanmayacak. İçişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, plaka değişim işlemleri sırasında yoğunluk ve kuyruk oluşması üzerine İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’nin talimatları doğrultusunda, denetimler 1 Nisan 2026 tarihine kadar rehberlik ve bilgilendirme çalışması şeklinde gerçekleştirilecek. Ayrıca bu kapsamda 27 Şubat’tan itibaren kesilen cezaların, Bakan Çiftçi’nin talimatlarıyla iptal edilecek. Yetkilendirilmiş kuruluş olan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) tarafından basılmış ve mühürlenerek vatandaşlara verilmiş plakaların, kanunda belirtilen standartlar dışında dahi olsa cezai işleme konu edilmeyecek. Sadece vatandaşın, yetkili kuruluş tarafından basılmış ve mühürlenmiş plakayı aldıktan sonra plaka üzerinde ekleme veya değişiklik yapması durumunda 4 bin TL idari para cezası ve diğer müeyyidelerin uygulanacak. Yetkili kuruluş olan TŞOF dışında, yetkisiz şekilde plaka basan yerlerden alınan gayriresmi, sahte plakaları araçlarında kullananlar için ise 140 bin TL idari para cezası ve diğer müeyyidelerin uygulanmasına devam edilecek. Ayrıca edinilen bilgilere göre bunun da kanunun açık amacı olan başta uyuşturucu, göçmen kaçakçılığı ve terör gibi suçlarla mücadele kapsamında kamu düzeninin sağlanması ve vatandaşlarımızın güvenliğinin temini açısından önemli bir gereklilik olduğu ifade edildi.
Ankara İletişim Başkanı Duran Cumhurbaşkanlığı muhabirleri ile iftarda bir araya geldi Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Ankara’da Cumhurbaşkanlığı muhabirleri ile iftarda bir araya geldi. Düzenlenen iftar programı hakkında sosyal medya hesabından paylaşım yapan Duran, medyanın Ankara Temsilcileri ve Cumhurbaşkanlığı muhabirleri ile bir arada olmaktan memnuiyet duyduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı olarak Türkiye’nin iletişim gündeminde çok sayıda konuya vaziyet etmek durumundayız. Bu bir yönüyle bir devlet sorumluluğu ama diğer yönüyle baktığımızda hepimizi de içine alan çok genel bir kamu sorumluluğudur. Bu sorumluluğu yerine getirirken, bir ilke olarak, bir prensip olarak sürekli basın mensuplarıyla temas halinde olan, kapıları açık ve iletişimi güçlü bir konumda olmaya çalışıyoruz" ifadelerine yer verdi. Paylaşımında doğru bilginin önemine dikkati çeken Duran, "Dünyanın giderek daha kırılgan ve krizlere açık bir dönemden geçtiği bu süreçte, doğru ve teyitli bilginin önemi her zamankinden daha büyüktür. Kriz dönemlerinde yapılan en küçük hatanın dahi büyük yanlış anlamalara ve ciddi sonuçlara yol açabildiğini unutmamak gerekiyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye; diplomasiden güvenliğe, ekonomiden bölgesel ve küresel barış girişimlerine kadar pek çok alanda yoğun bir gündem yürütmektedir. Türkiye’nin küresel ölçekte artan etkisi, iletişim alanında da güçlü, koordineli ve etkin bir yaklaşımı gerekli kılmaktadır" ifadelerini kullandı. Duran’ın yaptığı paylaşımda, İletişim Başkanlığı’nın amaçlarına değinilerek, "İletişim Başkanlığı olarak amacımız; devletimizin politikalarını ve faaliyetlerini hem milletimize hem de uluslararası kamuoyuna doğru, hızlı ve güvenilir şekilde aktarmaktır. Dezenformasyonla mücadele artık yalnızca medya alanının değil; aynı zamanda demokrasi, güvenlik ve toplumsal huzurun da önemli bir parçasıdır. Bu nedenle sorumlu, dengeli ve teyit edilmiş bilgiye dayalı habercilik her zamankinden daha kıymetlidir. Bu duygularla, gerçeğin peşinden ayrılmayan, sorumlu habercilik anlayışıyla görev yapan tüm basın mensuplarımıza teşekkür ediyor; her zaman yanlarında olmaya devam edeceğimizi bir kez daha ifade ediyorum" ifadelerine yer verildi.