GÜNDEM - 14 Kasım 2025 Cuma 16:08

Şehit Burak Özkan, memleketi Niğde’de toprağa verildi

A
A
A
Şehit Burak Özkan, memleketi Niğde’de toprağa verildi

Azerbaycan’dan Türkiye’ye gelmek üzere havalanan askeri uçağın Gürcistan’da düşmesi sonucu şehit olan Hava Uçak Bakım Astsubay Başçavuş Burak Özkan, memleketi Niğde’de düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.


Askeri uçak kazasında şehit olan Burak Özkan’ın naaşı, Ankara’da düzenlenen törenin ardından havayolu ile önce Kayseri’ye ardından memleketi Niğde’ye getirildi. Törende şehidin özgeçmişi okunarak dualar edildi. Şehidin eşi Tuğba Özkan; iki oğluyla birlikte tabuta sarılarak "Şehitlik sana çok yakıştı" sözleriyle veda etti. Baba Malik Özkan, anne Nihal Özkan ve kardeşleri de şehit Burak Özkan’ın fotoğrafını öperek son kez uğurladı. Niğde İl Müftüsü Hüseyin Gün’ün kıldırdığı cenaze namazının ardından Şehit Burak Özkan, gözyaşları arasında Niğde Şehitliği’nde defnedildi.


Törene Niğde Valisi Cahit Çelik, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu, Adalet Bakan Yardımcısı Mehmet Yılmaz, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, AK Parti Niğde Milletvekili Cevahir Uzkurt, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, MHP Niğde Milletvekili Cumali İnce, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir protokol üyeleri, askeri erkan, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da asayiş uygulaması: Aranan şahıslar yakalandı, uyuşturucu madde ele geçirildi Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde gerçekleştirilen geniş kapsamlı asayiş uygulamalarında aranan şahıslar yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi, çok sayıda araç ve iş yeri denetlendi. Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde 12 ayrı noktada yapılan sabit asayiş uygulamasında 291 araç sorgulandı. Uygulamada 504 şahıs sorgulanmış olup, yoklama kaçağı olduğu tespit edilen 2 aranan şahıs yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Asayiş, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Çevik Kuvvet, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve ilçe emniyet birimlerinin katılımıyla 24 farklı noktada sabit, hareketli yol ve umuma açık iş yeri uygulaması gerçekleştirildi. Yapılan yol uygulamalarında 2 bin 741 şahıs sorgulanırken 4 aranan şahıs yakalandı. Denetimler sırasında 1 şahıstan 0,41 gram kokain, 1 şahıstan ise 2,94 gram bonzai ele geçirilerek şüpheliler hakkında adli işlem yapıldı. Ayrıca 1 şahıstan havalı tabanca ele geçirilirken, şahıs hakkında idari işlem uygulandı. Uygulamalar kapsamında bin 230 araç sorgulandı, 1 araç trafikten men edilirken 17 araca toplam 115 bin 800 TL idari para cezası kesildi. Umuma açık iş yerlerine yönelik denetimlerde ise 12 iş yeri kontrol edildi, 129 şahıs sorgulandı ve herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı. Denetimler sonucunda 1 iş yerinin ruhsatsız faaliyet gösterdiği tespit edilirken, 5 iş yerine idari para cezası uygulandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin il genelinde huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik denetim ve uygulamalarının aralıksız devam edeceği bildirildi.