GÜNDEM - 24 Haziran 2025 Salı 15:53

Ulukışla Vergi Dairesi Müdürlüğü hizmete açıldı

A
A
A
Ulukışla Vergi Dairesi Müdürlüğü hizmete açıldı

Niğde’nin Ulukışla ilçesinde vatandaşlara daha hızlı ve etkin hizmet sunulması amacıyla kurulan Ulukışla Vergi Dairesi Müdürlüğü, düzenlenen törenle hizmete açıldı.


Açılışa Ulukışla Kaymakamı Yunus Köse, Belediye Başkanı Ali Uğurlu, Niğde Defterdarı İhsan Mintaş, defterdarlık personeli, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.


Törende konuşan Niğde Defterdarı İhsan Mintaş, " 2024 yılında yasalaşan tasarruf tedbirleri ile bakanlığa verilen yetki doğrultusunda; hizmetlerin birleştirilmesi ve tek elden verilmesi amacıyla, taşra teşkilatımızda faaliyet gösteren ve 1000 ve üzeri mükellefe sahip olan ilçe müdürlüklerinin vergi iş ve işlemleri sonlandırılarak, bağımsız Vergi Dairesi Müdürlüklerinin kurulmasına karar verilmiştir. Bu kapsamda, ilimizde bu kriteri karşılayan iki ilçemiz bulunmaktadır. Bunlardan biri, bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Ulukışla Vergi Dairesi Müdürlüğü, diğeri ise yakında açılacak olan Çiftlik Vergi Dairesi Müdürlüğü olacaktır" dedi.


Mintaş, vergi dairelerinin yalnızca bir tahsilat merkezi değil, aynı zamanda vatandaşlara doğru ve güncel mali bilgi sağlayan, şeffaf ve adil bir vergilendirme sürecinin teminatı olan kurumlar olduğunu vurgulayarak şunları söyledi; "Ulukışla Vergi Dairesi Müdürlüğü, ilçemize sunulan hizmet kalitesinin artırılması ve mükelleflerimizin işlemlerinin kolaylaştırılması açısından önemli bir adımdır. Bu yeni dairemizle birlikte mükelleflerimize daha etkin rehberlik yapılacağına, sorularına hızlı ve doğru yanıtlar verileceğine, vergi süreçlerinin daha anlaşılır hale geleceğine ve vatandaş memnuniyetinin en üst düzeye çıkacağına gönülden inanıyorum" ifadelerine yer verdi.



Ulukışla Vergi Dairesi Müdürlüğü hizmete açıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Kar yağışını duyan soluğu burada aldı Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, Karabük’ün yüksek kesimlerine akın ederek ateş yakıp fotoğraf çektirirken karın keyfini doyasıya çıkardı. Karabük’ün yüksek kesimlerinde kar yağışı gecenin ilerleyen saatlerinde de etkisini sürdürdü. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısının ardından özellikle yüksek rakımlı bölgelerde başlayan kar yağışı, Safranbolu-Bartın kara yolunu beyaza bürüdü. Karayolları ekipleri, daha önce yaptıkları hazırlıklar kapsamında bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, bin 30 rakımlı Ahmetusta Geçidi’ne akın etti. Bölgeye gelenler ateş yakarak ısınırken, bol bol fotoğraf çektirip karın keyfini çıkardı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri de bölgede denetim yaptı. Ekipler, kış lastiği bulunmayan sürücüleri olası olumsuzluklara karşı uyararak, bölgeyi terk etmeleri gerektiğini bildirdi. Sürücülere kar yağışı ve buzlanmaya karşı uyarılarda bulunuldu. Ahmetusta mevkiinde kar yağışının fazla olduğunu öğrendikten sonra eşi ve arkadaşları ile bölgeye geldiklerini ifade eden Selver Yıldırım, araçta kış lastiği bulunmasına rağmen gelmekte zorlandıklarını belirtti. Yıldırım, kar yağışı sonradan bölgedeki atmosferi güzel bulduğunu aktararak çok eğlendiklerini söyledi. Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe beldesinden kar için Safranbolu’ya Doğan marka otomobille gelen Alperen Demirkul, "Çok mutluyuz. Aracımızla gelirken biraz zorlandık ama burası beklentimizi karşıladı. Bütün gençler burada. Ekipler de çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.