YEREL HABERLER - 27 Ekim 2016 Perşembe 13:14

Altınordu’ya yeni meydan

A
A
A
Altınordu’ya yeni meydan

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu ilçesi Süleyman Felek Caddesi’nin yayalaştırılması kapsamında Barbaros Caddesi’nde yürütülen alt yapı çalışmalarıyla ilgili incelemelerde bulundu. Başkan Yılmaz, Süleyman Felek Caddesi’ni trafiğe kapatacaklarını ve Köprübaşı mevkiine meydan yapacaklarını söyledi.
Başkan Yılmaz incelemelerin ardından Altınordu ilçe merkezinde devam eden alt yapı çalışmaları hakkında basın mensuplarına açıklamada bulundu. Altınordu ilçe merkezinde Süleyman Felek Caddesi’nin trafiğe kapatılması ile birlikte yeni açılacak alanların başında olan Barbaros Caddesi’nde su, kanalizasyon ve doğalgaz gibi altyapı çalışmalarının tamamlandığını, yol ve kaldırımlarla ilgili çalışmalarda son aşamaya gelindiğini belirten Yılmaz, bir ay içerisinde çalışmaların tamamının bitirerek dolmuş güzergahlarını ve trafiğin akışını bu cadde üzerinden vereceklerini kaydetti.
Yılmaz, “Barbaros Caddesi’ndeki çalışmalar bittikten sonra inşallah Yalı Camii’nden itibaren Ada Fırını mevkiine kadar Süleyman Felek Caddesi’ni tamamen trafiğe kapatacağız. Bu caddedeki tüm binaları şehrin dokusuna uygun bir şekilde yeniden giydireceğiz. Köprübaşı mevkiinde köprünün her iki tarafında derenin üzerini kapatarak Altınordu ilçemize yeni bir meydan kazandıracağız. Bu alanda Köprübaşı Camii’ni içine alacak şekilde yeni bir çevre düzenlemesi yaparak vatandaşlarımız için ortak yaşam alanı oluşturacağız” dedi.
“40 yıldır ilk defa böyle bir çalışma yapılıyor”
Yılmaz, açıklamalarına şöyle devam etti: “Bucak Mahallesi’nde ve Düz Mahalle’de su ve kanalizasyon alt yapı çalışmaları devam ediyor. Yolların yıkılması ve kaldırımlarını kullanılamaz hale gelmesinden dolayı vatandaşlarımızın sıkıntı yaşadığını biliyoruz. Altınordu ilçesi, tarihinde ilk defa bu ölçekte bir alt yapı reformuna tabii tutuldu. Su ve kanalizasyonda 40 yıldır ilk defa böyle bir çalışma yapılıyor, ancak yıkmadan yapmak mümkün değil. Maalesef bu tür çalışmalar esnasında bir takım mağduriyetlerin yaşanması kaçınılmaz oluyor. Bahar ve yaz aylarına kadar bu çalışmaların tamamını bitirerek yoları asfaltlayacağız. Vatandaşlarımızdan biraz daha sabır istiyoruz. 2017 yılından itibaren şehir içi yolların asfaltlanması çalışmalarına hız vereceğiz. Su, kanalizasyon, doğalgaz ve elektrik çalışmalarının bitirildiği her yeri asfalt yapmak suretiyle parmakla gösterilen bir şehir olma yolunda hızlı adımlarla ilerleyeceğiz.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.