YEREL HABERLER - 16 Ocak 2017 Pazartesi 17:01

Fatsa’da kadınlar lokalden memnun

A
A
A
Fatsa’da kadınlar lokalden memnun

Fatsa Belediyesi ve Elif Sosyal Yardımlaşma Derneği (ELİFDER) işbirliğiyle oluşturulan Kadınlar Lokali verdiği hizmetle Fatsalı kadınları mutlu ediyor.
Pazartesi Pazarı ve Kadınlar Pazarı’nın olduğu mevkide kurulan Kadınlar Lokali, hem esnaf kadınların ihtiyaçlarına cevap veriyor hem de çevredeki kadınların sosyalleşmesine katkıda bulunuyor.
Yaşlısı, genci birçok kadın abdestlerini alıp namaz kılabilecek çay ve kahvesini içip sohbet edebilecek ve aynı zamanda çocuklu kadınların çocuklarının ihtiyaçlarını giderebileceği alanların mevcut olduğu Kadınlar Lokali’nde perşembe günleri de müftülükten görevli hoca eşliğinde sohbet yapılıyor.
Yaşadıkları memnuniyeti dualar ederek dile getiren Fatsalı kadınlar, “Burada olmaktan çok memnunuz. Burası bizler için bulunmaz bir velinimet. Eskiden Kadınlar Lokalimiz yokken namaz bile kılamıyorduk. Perşembe günleri ayrıca müftülükten görevli hoca eşliğinde Kur’an-ı Kerim meal sohbetleri yapıyoruz” dediler
Fatsa Belediyesi Kadınlar Lokali’nde çalışmaktan dolayı yaşadığı memnuniyeti dile getiren görevli Zümra Yerebasmaz ise, “Bayanlarla olmak onların hayır duasını almak, başkanlarımız, devletimiz adına onları mutlu etmek beni çok mutlu ediyor. Bayanlarımız geliyorlar soğuk havalar da ısınıyorlar. İşlerini dönüşümlü olarak eşlerine bırakıp, gelip burada çaylarını içip ısınıyorlar. Burada birbirleriyle arkadaş olup sohbet ediyorlar. Ayrıca pazartesi günü haricinde buranın sıcaklığını duyup mahalleden gelen bayanlarımız da oluyor. Kadınlarımız evlerinden malzeme getirip burada kahvaltı yapıyorlar, çayı da biz ikram ediyoruz. Birlikte sohbet, muhabbet bir nevi psikolojik terapi gibi oluyor. Perşembe günleri de sohbetimiz var, müftülükten hocamız geliyor. Allah razı olsun. Hanımlar çok memnun, birlikte güzel vakitler geçiriyoruz” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.