YEREL HABERLER - 14 Şubat 2017 Salı 15:33

İhtiyaç sahipleri için el ele verdiler

A
A
A
İhtiyaç sahipleri için el ele verdiler

Ünye El Ele Derneği yıllık istişare toplantısını bir otelde yaptı.
Toplantıya Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sakal, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Güray Yılmaz, Denetimli Serbestlik Müdürü Murat Tuncer, İlçe Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Aydın Kuyumcu, Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor ve dernek üyeleri katıldı.
Program dernek faaliyetlerini kapsayan slayt gösterisiyle başladı. Programda ilk konuşmayı Dernek Başkanı Adem Atik yaptı. Kısa sürede dernek olarak büyük kitlelere ulaştıklarını ve birçok ihtiyaç sahiplerine el vermenin mutluluğu içinde olduklarını belirten Dernek Başkanı Atik, “Bizlere bu yolda yardımlarını esirgemeyen başta Ünye Kaymakamlığına olmak üzere herkese teşekkür ederim. Yeni yılda yeni projelerle çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
Ünye Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Güray Yılmaz, “Hastane olarak ihtiyaç sahibi insanlar için tüm imkanları kullanıyoruz, özellikle uyuşturucu bağımlılarına karşı mücadele de daha etkin davranıyoruz. Madde bağımlılığı bir hastalıktır ve bu kişileri yeniden hayata kazandırmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
Ünye Denetimli Serbestlik Müdürü Murat Tuncer yaptığı açıklamada, “Alternatif cezaların infazını yapan kurum olarak madde ve uyuşturuşu bağımlılarını bir hasta olarak görüyoruz. Bunun için onları topluma kazandırabilmek adına hizmet veren bir kurumuz. El Ele Derneği ile birçok projeye el attık: Tiyatro, sanat ve sporla gençlerimizi buluşturduk ve gençlerimizi topluma kazandırabilmek için El Ele Derneğimiz ile işbirliği içinde olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Yeşilay Ordu Şube Başkanı Cengiz Keskin, madde bağımlılığına karşı bilinçlenmenin küçük yaşta başlaması gerektiğini vurguladı. Keskin, en büyük hedeflerinin Ordu ve Giresun’da olmayan AMATEM merkezi kurmak olduğunu ifade etti.
Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Ünye Belediyesi olarak sosyal faaliyetlerin hep içersindeyiz. Belediye olarak bizler de vatandaşımıza en iyiyi sunarken sosyal sorumluluk projelerimizle de farkındalık oluşturuyoruz. El Ele Derneğimizle de birçok projede ortaklık yaparak destek sunduk ve sunmaya devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.
Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ise El Ele Derneği’nin yapmış olduğu çalışmalara değinerek bu çalışmalara sözde değil fiilen katılım olması gerektiğini kaydetti. Güney, “Ünye Kaymakamlığı olarak en büyük sorumluluğu biz alıyoruz. İhtiyaç sahiplerine ulaşmak kadar, madde bağımlılığıyla mücadele etmenin ve ülkelerinin zor şartlarında ülkemize gelen Suriyeli misafirlerimize gereken ehemmiyetin gösterilmesi noktasında hassasiyetli davranıyoruz. Bir başka ve önemli gördüğüm konu ise biz kendi bünyemizde yılın sadece bayram ve önemli günlerinde değil, birçok anında bu insanlarımıza vakit ayırmak istiyoruz. Bizimle bu bayramda beraber olmak isteyen sivil toplum kuruluşlarından da bu konuda çalışma bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Ticaret Bakanlığı: "İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu" Türkiye, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları ve insani yardımları engellemesi üzerine, İsrail’le tüm ihracat ve ithalat işlemlerini durdurma kararı aldı. Bu karar, devlet düzeyinde alınan tedbirlerin ikinci aşaması olarak nitelendiriliyor. Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada, "Bilindiği gibi, İsrail’in Filistin’e yönelik uluslararası hukuk ve insan haklarına aykırı saldırıları neticesinde bugüne kadar 15 bini çocuk, 35 binden fazla Filistinli sivil hayatını kaybetmiş, yaklaşık 78 bin Filistin vatandaşı ise yaralanmıştır. Türkiye 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana çatışmaların durdurulması, insani kayıp ve fiziki yıkımın engellenmesi, kalıcı ateşkesin sağlanması ve iki devletli çözümün hayata geçirilmesi için en üst düzeyde girişimlerde bulunmuş, diplomasinin tüm araçlarını kullanmıştır. Ülkemiz ilk günden bu yana Gazze halkının yardımına koşmuş, başta gıda, sağlık ve tıbbi yardım malzemeleri olmak üzere gemiler ve uçaklarla on binlerce ton insani yardımı bölgeye ulaştırmış, binlerce hastayı tahliye ederek bu zor günlerinde Filistinli kardeşlerimizin yanında olmuştur. Bununla birlikte, İsrail’in sebep olduğu katliam, insani felaket ve fiziki yıkım devam etmiş, İsrail Hükümeti uluslararası ateşkes çabalarını karşılıksız bırakmış ve insani yardımları engellemiştir. Türkiye bunun üzerine 9 Nisan 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, 54 ürün grubunun İsrail’e ihracatını kısıtlamıştır. Alınan bu kararda, İsrail Gazze’de derhal ateşkes ilan edene ve yeterli miktarda ve kesintisiz insani yardım akışına izin verinceye kadar kısıtlama tedbirlerinin yürürlükte kalacağı vurgulanmıştır. Buna rağmen, İsrail Hükümetinin saldırgan tutumunu sürdürdüğü, Filistin’deki insani trajedinin kötüleştiği müşahede edilmektedir” denildi. Açıklamada, “Bu itibarla, devlet düzeyinde alınan tedbirlerin ikinci aşamasına geçilmiş, İsrail’le ilgili ihracat ve ithalat işlemleri tüm ürünleri kapsayacak şekilde durdurulmuştur. İsrail Hükümeti Gazze’ye kesintisiz ve yeterli miktarda insani yardım akışına izin verinceye kadar Türkiye söz konusu yeni tedbirleri kesin ve kararlı bir şekilde uygulayacaktır. Öte yandan, işgal altında yaşamak zorunda kalan Filistinli kardeşlerimizin bu kısıtlamalardan etkilenmemesi için Ticaret Bakanlığımız ile Filistin Milli Ekonomi Bakanlığı arasında gerekli çalışmalar koordine edilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti devleti bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Filistinli kardeşlerimizin haklı davasını desteklemeye devam edecektir” ifadeleri yer aldı.
Malatya Milletvekili Ölmeztoprak’tan yeni sanayi sitesi açıklaması AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Altay Kışlası arazisi üzerine inşa edilmesi planlanan yeni sanayi projesinde çalışmaların sürdüğünü belirtti. AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Milletvekilleri Büelnt Tüfenkci, Abdurrahman Babacan, AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a gerçekleştirilen ziyarette Altay Kışlası arazisi üzerine inşa edilmesi planlanan yeni sanayi projesinin görüşüldüğünü belirterek, Küçük Sanayi Sitesi esnafının mağdur olmaması için tüm gayretin gösterildiği ifade etti. Milletvekili Ölmeztoprak ziyarete dair yaptığı açıklamada, “Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile, Malatya’mızın sanayi alanı ve faaliyetleri ile ilgili finansman programını detaylı ve öngörülebilir şekilde görüşülerek, şehrimizin sanayi ve endüstri alan konuları geniş bir biçimde ele alındı. Altay Kışlası’nın arazisi üzerindeki yeni sanayi alanı için çalışmalar ise hızla ilerliyor, küçük sanayi sitesi ile ilgili en ufak bir mağduriyet bırakmadan bu alanın çözümü inşallah sağlanacak. Organize Sanayi Bölgesi’nde kamulaştırma arıtma, elektrik alt yapı ve alan üzerinde özellikle çevre sağlığı açısından aciliyetinin üzerinde büyük ölçekte durduk. Esnafımız için faizsiz KOSGEB kredileriyle ilgili gelişmeleri de takip ediyoruz. Metropol ilçelerimiz Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerimizdeki mevcut ve planlanan sanayi alanları ile özel sektörlere yönelik yatırımcıyı teşvik edecek bölge ve maddeleri istişare edildi. Sayın Bakanımıza Malatya’mıza verecekleri desteklerden dolayı hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Milletvekili Ölmeztoprak, heyetle birlikte Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ile Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş’ede ziyaretlerde bulunularak Malatya’nın temel ekonomik parametreleri ile istişarelerde bulunduklarını kaydetti.