POLİTİKA - 17 Mart 2017 Cuma 14:51

Deniz Baykal: “Önümüzdeki konu memleket, millet, devlet, Türkiye konusudur”

A
A
A
Deniz Baykal: “Önümüzdeki konu memleket, millet, devlet, Türkiye konusudur”

Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, referandum konusunun, memleket, millet, devlet, Türkiye konusu oludğunu söyledi.

Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, referandum konusunun, memleket, millet, devlet, Türkiye konusu oludğunu söyledi.


Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Ordu’nun Fatsa ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Referandum çalışmaları kapsamında Fatsa’ya gelen Baykal, Fatsa Belediyesi Kültür Sarayında vatandaşlara seslendi. Miting havasında geçen toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, CHP Ordu İl Başkanı Atilla Şahin, CHP Fatsa İlçe Başkanı Onur Çam ve partililer katıldı. Deniz Baykal, referandumda halkoyuna sunulacak anayasa değişikliğinin tamamına karşı olduğunu belirterek, “Vatan için, millet için Türkiye için buradayım. Halkımız referandum seçimlerinde Ordu’nun ana geçim kaynağı olan fındığın rengi olan kahverengine hayır basacaktır" dedi.


Baykal şöyle devam etti:


“Tek adama bu yetkiler verilir mi? Önümüzdeki konu siyasi parti konusu değil. Önümüzdeki konu memleket, millet, devlet, Türkiye konusu. Biz de bunu bu anlayışla konuşacağız. Referandum çalışmalarımızı Türkiye’nin her yerinde konuşarak ‘hayır‘ için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”


Baykal, "İki gündür Karadeniz’deyiz. Karadeniz ayakta. Bir Trabzon gördük, uzun bir süreden beri böyle bir Trabzon görmemiştim. Dün bir Giresun gördük. Maşallah. Şimdi buralardayız. Karadeniz’de alışmadıkları bir manzarayı görmeye başladılar. Karadeniz’de toplumu böyle bilinçli ve kararlı bir görüntü içinde görmeye alışmamışlar. Onun için bunu nasıl bozarız diye bir arayış içerisine girdiklerini görüyorum. Onun için başvurdukları yol trol yolu. Saptırma, kaptırma, hakaret yolu” açıklamasını yaptı.


Baykal, daha sonra Samsun’a hareket etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.