EĞİTİM - 14 Kasım 2017 Salı 12:53

Gönüllü anneler 80 miniğin yüzünü güldürdü

A
A
A
Gönüllü anneler 80 miniğin yüzünü güldürdü

Bir grup gönüllü annenin bir araya gelip oluşturduğu topluluk Ordu’nun Gürgentepe ilçesinde kırsal mahallede bulunan 80 öğrenciye yardım elini uzattı.

Bir grup gönüllü annenin bir araya gelip oluşturduğu topluluk Ordu’nun Gürgentepe ilçesinde kırsal mahallede bulunan 80 öğrenciye yardım elini uzattı.


Özellikle dezavantajlı bölgelerdeki yardıma muhtaç kişilere ulaşmaya çalışan ve 2 buçuk yıldır faaliyette bulunan Çekmeköy Gönüllü Anneler Derneği bu zamana kadar tam 5 bin öğrenciyi giydirdi. Son olarak da Ordu’nun Gürgentepe ilçesinin Şirinköy Mahallesi’nde bulunan Şehit Mevlüt Göl Ortaokulu öğrencilerine bot ve mont başta olmak üzere çeşitli giysiler göndererek miniklerin yüzünü güldürdü. Koliler içerisinde önceden belirlenen öğrencilere dağıtılmak üzere gelen giysiler Gürgentepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bilü tarafından öğrencilere tek tek teslim edildi.


Öğrencilerin böyle bir yardım karşılığında mutlu olduğunu ifade eden Mehmet Bilü, “Çocuklarımız için İstanbul’dan buraya kadar uzanan yardım eli için çok teşekkür ederiz” dedi.



“Yeter ki onlar okusun”


“İhtiyaç sahibi herkesin yanındayız. Amacımız farkındalık oluşturmak ve kadın, çocuk, engelli, kimsesiz ve yetim çocuklar bizim önceliğimizdir” sloganıyla 2016 yılında Serpil Erdoğan başkanlığında kurulan Çekmeköy Gönüllü Anneler Derneği 50 gönüllü anneden oluşuyor. Bu tarz yardımların ve farkındalıkların artması için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Serpil Erdoğan, “Amacımız dezavantajlı bölgelerde bulunan, yardıma muhtaç ya da farkındalık oluşturulması gereken konulara dikkat çekmek. Gönlü güzel insanların bir arada olduğu platformumuzun çalışmaları devam edecektir. Öğrencilerimiz de gönderilen giysileri bu soğuk kış günlerinde güle güle giysinler. Yeter ki onlar okusun” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi. Zonguldak’ta ilk kez düzenlenen Best Of Zonguldak etkinliği vatandaşlar ve iş adamlarından ilgi gördü. Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan’ın sunuculuğunu yaptığı organizasyonda Gazeteci Cem Küçük, organizasyonun ana sponsoru olan Elcab Kablo ile Zonsiad Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’nun ev sahipliğinde Akkurt Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kurnaz, Zonguldak kadın basketbol takımının kulüp başkanı Kanat Tan, çok sayıda iş adamlarının yanı sıra ve vatandaşlar katıldı. Zonguldak ilinin ilk vilayet olarak önemini vurgulayan Nejdet Tıskaoğlu, "Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Burada olmaktan çok mutluyuz. Zonguldak’ın kalkınması için hepimiz burada bir araya geldik. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Zonsiad olarak 3-4-5 Mayıs’ta Zonguldak’ta bir fuar düzenliyoruz. Bunu Zonguldak’ın tüm illerinde tüm şehrimize yansıtmak istiyoruz. Bunun için çalışan Kerim Yılmaz burada. Levent Yaman kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ayrıca Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan Zonguldak’ımızın ilklerini paylaştı. Burada ödül alan arkadaşlarımız 2023 yılı boyunca güzel işlere imza attılar ve ödülü hak ettiler. Bu yıl ilki düzenlendi. Gelecek yıl daha büyük bir organizasyonla Zonguldak’ımızı farklı bir şekilde temsil edeceğiz" dedi. Organizasyonu önemini belirten gazeteci Cem Küçük, "Zonguldak’ı her zaman her yerde övgüyle konuşuyoruz. Bu organizasyon bu yıl ilk kez yapıldı, keyifli ve başarılı bir organizasyon oldu. Biz burada Zonguldak için çabalayan iş insanlarıyız. Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Ben burada doğup büyüdüm ve fırsat buldukça memleketime geliyorum. Bizler madenci çocuklarıyız. Gerek hükümet genelinde, gerek ise Türkiye genelinde Zonguldak’ımızı her yerde en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" dedi. Ayrıca Zonguldak kadın basketbol şampiyonu kulüp başkanı Kanat Tan ise konuşmasında, "Ben bu ödülü Zonguldak taraftarları için alıyorum. Zonguldak kadın basketbol takımımız şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmaya hak kazandı, çok çalıştık çok emek verdik ve emeğimizin karşılığını aldık, Formamızın rengi kırmızı şehitleri ve mavi madenci tulumlarını temsil ediyor. Çocuklarımız madenci torunlarıdır. Zonguldak’ı her alanda en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Zonguldak halk oyunları ekibi gösterisinin ardından ödüller ve hediyeler takdim edildi.