GENEL - 08 Mart 2018 Perşembe 17:34

Başkandan kadınlara jest

A
A
A
Başkandan kadınlara jest

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, bir araya geldiği belediyede görevli kadın personellerin ve çalışan kadınların ‘8 Mart Dünya Kadınlar Gününü’ kutlayarak, “Kimi zaman evladını kimi zaman babasını kimi zamanda eşini bu ülke için feda etmekte gözünü kırpmayan tüm kadınlarımızın ortaya koyduğu tavrı tebrik ediyorum” dedi.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, bir araya geldiği belediyede görevli kadın personellerin ve çalışan kadınların ‘8 Mart Dünya Kadınlar Gününü’ kutlayarak, “Kimi zaman evladını kimi zaman babasını kimi zamanda eşini bu ülke için feda etmekte gözünü kırpmayan tüm kadınlarımızın ortaya koyduğu tavrı tebrik ediyorum” dedi.


Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Altınordu Belediyesi Meclis Üyeleri ve kadın birim müdürleri ile birlikte ´8 Mart Dünya Kadınlar Günü´ dolayısıyla belediyede çalışan tüm kadın personellerin ve belediyede işlem yapan kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı. Başkan Tekintaş ve beraberindekiler belediye binasındaki tüm servisleri ziyaret ederek kadın personellere çiçek ve çeşitli hediyeler takdim etti.


Altınordu Belediyesi’ndeki programın ardından Karapınar Mahallesi Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan tekstil fabrikasına ziyarette bulunan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ve eşi Münire Tekintaş’a, AK Parti Ordu İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Gözpınar ve Altınordu Belediyesi Meclis Üyeleri eşlik etti. Fabrikanın üretim departmanını gezerek işçilerle buluşan Başkan Tekintaş ve beraberindekiler burada bulunan kadın işçileri tek tek dolaşarak ‘8 Mart Dünya Kadınlar Gününü’ kutladı ve çiçek takdiminde bulundu.


Gerçekleştirilen etkinliklerin ardından bir konuşma yapan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, gözünü kırpmadan vatan için babasını, eşini ve evladını feda eden kadınların büyük bir duruş gösterdiğini söyledi. Emeğini ortaya koyarak çalışan ve dünyayı güzelleştiren kadınların ‘8 Mart Dünya Kadınlar Gününü’ kutlayan Başkan Tekintaş, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü olması sebebi ile çalışan kadınlarımızla bir araya geldik. Belediyemiz bünyesinde çalışan kadın personellerimiz ve fabrikada emeğini ortaya koyarak çalışan, hem kendi geçimini hem de ailesinin geçimini sağlayan kadınlarımızı kutluyorum. Kimi zaman evladını kimi zaman babasını kimi zamanda eşini bu ülke için feda etmekte gözünü kırpmayan tüm kadınlarımızın ortaya koyduğu bu özel ve anlamlı tavrı canı yürekten tebrik ediyoruz. Vatan için canını ortaya koyan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine de başsağlığı diliyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan “Bağ Küllemesi Hastalıkları” yüzde 90 verim kaybına yol açabilir Üzümlü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekipleri tarafından arazi kontrolleri kapsamında üzüm bağlarında, külleme, mildiyö, ölükol ve salkım güvesinde ilaçlama dönemleri ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Tescilli cimin üzümünün bağlarında “Bağ Küllemesi Hastalıkları” ile mücadelenin yapılmaması durumunda yüzde 90 verim kaybı yaşanacağı belirtildi. Bağ Küllemesi, asmanın yaprak, sap, sürgün, salkım gibi tüm yeşil aksamında gelişerek zarar oluşturan önemli bir hastalıktır. Hastalık, iklim şartlarının uygun gittiği ve mücadelesinin doğru yapılmadığı yıllarda yüzde 90’a varan ürün kayıplarına neden oluyor. Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesinde Ziraat Yüksek Mühendisi olarak görev yapan Selahattin Albayrak, konu hakkında üreticileri bilgilendirerek şu uyarılarda bulundu; ‘Hastalığın yapraktaki Belirtileri’ “Hastalık başlangıçta yaprakların üst yüzeyinde yağ lekesine benzeyen sarımsı-açık yeşil renk açılmalarına neden olur. İleriki dönemde yaprak parlaklığını ve esnekliğini kaybeder, kalınlaşır, gevrekleşir ve kenardan içe doğru kıvrılır. Hastalığın bulunduğu kısımlarda grimsi-beyaz tozlu bir görünüm oluşur. ‘Hastalığın sürgünlerdeki belirtileri’ Sürgünler üzerinde başlangıçta siyaha yakın koyu renkli lekeler oluşur. Sürgündeki bu lekeler sezon sonuna doğru kırmızımsı kahverengine dönüşmektedir. ‘Hastalığın tanelerdeki belirtileri’ Hastalığa erken yakalanan taneler küçük kalır ve gelişemez. Hastalık tanelerde meyve sapı istikametinde çatlamaya neden olur. Taneler ben düşme dönemine kadar hastalığa duyarlıdır. ‘Mücadelesi ve kültürel önlemler’ Hastalıklı çubuklar budanarak imha edilmelidir. Yetişme sezonu içinde yaprak ve sürgün seyreltmesi yapılarak asmanın iç kısımlarına kadar iyi bir havalanma ve güneşlenme sağlanmalıdır. ‘Kimyasal mücadele’ 1. İlaçlama: Sürgünlerin 25-30 cm uzunlukta olduğu dönemde, 2. İlaçlama: Çiçeklenme öncesi, çiçek tomurcuklarının ayrıldığı dönemde, 3. İlaçlama: Tanelerin saçma iriliğinde olduğu dönemde, 4. ve sonraki ilaçlamalar: Üçüncü ilaçlamadan sonra hastalık gelişimi ve kullanılan ilacın etki süresi dikkate alınarak ben düşme dönemine kadar yapılmalıdır. Son ilaçlama ile hasat arasında gerekli bekleme süresine dikkat edilmelidir.”