GENEL - 23 Mayıs 2018 Çarşamba 12:26

Merakla başladığı üretim, aile ekonomisine katkı sağlıyor

A
A
A
Merakla başladığı üretim, aile ekonomisine katkı sağlıyor

Ordu’da, evinin bodrumunda hobi ve merak amaçlı istiridye mantar yetiştirmeyi deneyen bir kişi, ürettiği yıllık 2 ton mahsul ile aile ekonomisine ek gelir sağlıyor.

Ordu’da, evinin bodrumunda hobi ve merak amaçlı istiridye mantar yetiştirmeyi deneyen bir kişi, ürettiği yıllık 2 ton mahsul ile aile ekonomisine ek gelir sağlıyor.


Kolesterolü düşürme, bağışıklık sistemini güçlendirme, yüksek tansiyonu kontrol etme, kabızlığı giderme gibi sağlık faydaları bulunan, antibakteriyel, antioksidan özelliğe sahip ve yüksek besin değeri olan istiridye mantarının üretimi Ordu’da yaygınlaşıyor.


Altınordu ilçesine bağlı Uzunisa Mahallesi’ndeki evlerinin bodrumunda ailesiyle birlikte hobi amaçlı başladığı mantar üretimini büyüten 33 yaşındaki Yusuf Kenan Şensoy, yıllık yaklaşık 2 ton mantar üretiyor. Ürettiği mantarları taze olarak kilogramını 10 TL’den satan Şensoy, aile ekonomisine de destek oluyor. Mantarların son derece lezzetli ve sağlıklı olduğunu aktaran Şensoy, “Bu işe hobi ve merak amaçlı başladık. Herhangi bir ticari beklentimiz yoktu. Ancak zamanla mantar üretimi artınca çevremize satmaya karar verdik. Bu sayede ek gelir olarak aile ekonomisine katkısı oluyor” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Rektör Sözbir “Bilim olmadan teknoloji olmaz” Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen programın konuğu Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir oldu. Programa; Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan Genç ve Prof. Dr. Ali Öztürk, Genel Sekreter Nihat Yıldız ile Daire Başkanları ve öğrenciler katıldı. Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Senem Çolak Yazıcı’nın sorularını yanıtlayan Nedim Sözbir; eğitim, çalışma, kariyer hayatı ile Düzce Üniversitesi’nin gelecekteki planları ve hedefleri konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu. Uydu alanında aldığı eğitimlerden ve tecrübelerinden söz eden Sözbir, TÜRKSAT 6A uydusunun çalışma ekibinde yer aldığını belirterek bu uydunun özellikleri hakkında bilgiler paylaştı. Bilimi toprağa, ağacı teknolojiye, sanayiyi de meyveye benzeten Prof. Dr. Nedim Sözbir, bilim olmadan teknolojinin de olmayacağını vurguladı. Zekanın başarıda yüzde 1 etkisi olduğunu dile getiren Sözbir, çalışmanın önemi üzerinde durdu. Düzce Üniversitesi’nin proje sayılarını artırarak sıralamalarda daha üst sıraları hedeflediğini ifade eden Nedim Sözbir, öğrencilerin topluluklarda görev almasını ve ortak ders çalışmalarını tavsiye ederek eğitim ve kariyer alanında yol gösterici açıklamalarda bulundu. Program soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.