ÇEVRE - 12 Temmuz 2018 Perşembe 17:06

Yeni Mahalle’nin sokakları modern görünüme kavuşuyor

A
A
A
Yeni Mahalle’nin sokakları modern görünüme kavuşuyor

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Yeni Mahalle sokaklarında yapılacak olan çalışmalar ile İsmet Paşa Caddesi’nin modern bir görünüme sahip olacağını söyledi.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Yeni Mahalle sokaklarında yapılacak olan çalışmalar ile İsmet Paşa Caddesi’nin modern bir görünüme sahip olacağını söyledi.


Yeni Mahalle İsmet Paşa Caddesi’nde bulunan ara sokaklarda sosyal alanlar oluşturmak için proje başlatan Altınordu Belediyesi, çalışmaların tamamlanması ile İsmet Paşa Caddesi’nin modern bir görünüm kazanmasını hedefliyor.


Yeni Mahalle İsmet Paşa Caddesi’nin ara sokaklarında yapılacak ve içerisinde yöresel oyun alanlarının ve sosyal alanların bulunacağı sokaklarda incelemelerde bulunan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, çalışmalar tamamlandığında İsmet Paşa Caddesi’nin çok özel alanlara kavuşacağını belirtti. Yapılacak olan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Başkan Tekintaş, “Yaz dönemi olması sebebi ile birçok alanda çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz. Bu kapsamda kapalı cadde ve sokaklarda özel çalışmalar yürütüyoruz. Yeni Mahalle İsmet Paşa Caddesi’nin kapalı sokaklarında yapacağımız özel proje öncesi incelemelerde bulunduk. Gün içerisinde yoğunluğun yaşandığı Yeni Mahalle’de 6 ayrı sokakta hem oyun alanları hem yeme içme mekanları hem de sosyal alanlar oluşturmak için çalışma gerçekleştiriyoruz. Çalışmalar tamamlandığında İsmet Paşa Caddesi modern bir görünüm kazanarak vatandaşların ve çocukların dolu dolu zaman geçirecekleri bir alan haline dönüşecek. Hayata geçireceğimiz bu çalışmanın Altınordu’muza ve Ordu’muza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişinin 796. yılı kutlanıyor Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişlerinin 796. yıl dönümü dolayısıyla organize edilen Teşrif-i Konya etkinlikleri bu yıl da coşkuyla başladı. Yıl dönümünde temsili karşılama töreninde Türk Yıldızları ve Solo Türk gösteri uçuşu yaptı. Nefesleri kesen gösteri uçuşları vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile izlendi. Mevlana Meydanı’nda binlerce Konyalının katılımıyla düzenlenen programda Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından Teşrif-i Konya canlandırması yapıldı. Temsili karşılama oyununda Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişleri ve Sultan Alaaddin Keykubat tarafından karşılanışı izleyenlerin beğenisini topladı. Programın sonunda ise Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı akrobasi timleri Türk Yıldızları ve Solo Türk tarafından gösteri uçuşu gerçekleştirildi. Meydanda toplanan vatandaşlara unutamayacakları bir gösteri sunan Türk Yıldızları ve Solo Türk, büyük alkış aldı. Etkinlikler 3 gün boyunca devam edecek Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde 3 gün boyunca devam edecek etkinliklerde, 4 Mayıs Cumartesi günü saat 19.30’da Urfa İlahileri Konseri ve 5 Mayıs Pazar günü yine aynı saatte Balkan İlahileri Konseri gerçekleştirilecek. Ayrıca hazırlanan “Teşrif-i Mevlana Hat Sergisi” de etkinlik süresince ziyaret edilebilecek.