GENEL - 14 Ocak 2019 Pazartesi 15:36

Vali-halk el ele

A
A
A
Vali-halk el ele

Ordu’da yaklaşık iki yıldır görev yapan Ordu valisi Seddar Yavuz, bu süre içerisinde devlet-millet buluşması kapsamında 5 bini aşkın kişiyi birebir dinleyerek rekor kırdı.

Ordu’da yaklaşık iki yıldır görev yapan Ordu valisi Seddar Yavuz, bu süre içerisinde devlet-millet buluşması kapsamında 5 bini aşkın kişiyi birebir dinleyerek rekor kırdı.


Ordu’da görev yaptığı yaklaşık 20 aylık görev süresi içerisinde özellikle vatandaşın kolay ulaşabileceği bir valilik sözü veren Seddar Yavuz, bu süre içerisinde 19 halk günü, 6 mahalle buluşması gerçekleştirdi. Bu buluşmalarda birebir dinlediği insan sayısı bin 855 olan Vali Seddar Yavuz, valilik makamında yine 3 bin 340 kişiyle birebir görüştü. Sosyal medyaya da büyük önem veren Vali Yavuz, son dört ayda sosyal medya kanalıyla kendisine ulaşan 496 kişinin sorununu çözdü.


Vali konağını da halka açan Vali yavuz, bugüne kadar vali konağında bin 439 vatandaşı konuk etti. Vali konağını halka açmanın büyük bir reform olduğunu vurgulayan Vali Yavuz, “Bunu açıkça söyleyeyim. Vali konağa ancak bu şehrin 15-20 tane ekâbirinden başkası zor girerdi. Bunu öğünmek için falan söylemiyorum ama bunu yapmamız gerektiği için söylüyorum. Ama biz valilik ve kaymakamlık formatını bu ülkede değiştirmeliyiz. Bu formatı değiştiremezsek ancak bayramlarda el sallayan konumda oluruz. Bu da bizim istediğimiz bir valilik biçimi, kaymakamlık biçimi değildir. Bu 1439 kişinin ağırlıklısı, şehit annesi, eşidir, kardeşidir, gazi eşleridir. Aşağı yukarı bunun 300 tanesi engelli ailesidir. 300 tanesi vakıftan yardım alan ailedir. Dolayısıyla en sonda şu an itibariyle tahmin ediyorum 170 civarında mahalle muhtarı eşi oldu. Diğer elbette öğretmenler diğer gruplar bunun içerisindedir. Sadece benim ve eşimin bizatihi evine giderek ziyaret ettiğimiz aile sayısı 513’tür. Bu şehirde benim ve eşimin bizatihi kapsını çaldığı aile sayısı 513’tür. Kaymakamlarımızla beraber yürüttüğümüz gönülden gönüle projesi kapsamında, kaymakamlarımızın bizatihi evine giderek ziyaret ettiği aile sayısı 4 bin 16’dır. Dolayısıyla benim eşimle birlikte ziyaret edilen aile sayısı yaklaşık 5 bine yakındır” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Milletvekili Ölmeztoprak’tan yeni sanayi sitesi açıklaması AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Altay Kışlası arazisi üzerine inşa edilmesi planlanan yeni sanayi projesinde çalışmaların sürdüğünü belirtti. AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Milletvekilleri Büelnt Tüfenkci, Abdurrahman Babacan, AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a gerçekleştirilen ziyarette Altay Kışlası arazisi üzerine inşa edilmesi planlanan yeni sanayi projesinin görüşüldüğünü belirterek, Küçük Sanayi Sitesi esnafının mağdur olmaması için tüm gayretin gösterildiği ifade etti. Milletvekili Ölmeztoprak ziyarete dair yaptığı açıklamada, “Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile, Malatya’mızın sanayi alanı ve faaliyetleri ile ilgili finansman programını detaylı ve öngörülebilir şekilde görüşülerek, şehrimizin sanayi ve endüstri alan konuları geniş bir biçimde ele alındı. Altay Kışlası’nın arazisi üzerindeki yeni sanayi alanı için çalışmalar ise hızla ilerliyor, küçük sanayi sitesi ile ilgili en ufak bir mağduriyet bırakmadan bu alanın çözümü inşallah sağlanacak. Organize Sanayi Bölgesi’nde kamulaştırma arıtma, elektrik alt yapı ve alan üzerinde özellikle çevre sağlığı açısından aciliyetinin üzerinde büyük ölçekte durduk. Esnafımız için faizsiz KOSGEB kredileriyle ilgili gelişmeleri de takip ediyoruz. Metropol ilçelerimiz Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerimizdeki mevcut ve planlanan sanayi alanları ile özel sektörlere yönelik yatırımcıyı teşvik edecek bölge ve maddeleri istişare edildi. Sayın Bakanımıza Malatya’mıza verecekleri desteklerden dolayı hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Milletvekili Ölmeztoprak, heyetle birlikte Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ile Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş’ede ziyaretlerde bulunularak Malatya’nın temel ekonomik parametreleri ile istişarelerde bulunduklarını kaydetti.