GENEL - 03 Ekim 2019 Perşembe 17:24

Güler: “Ordu’da güzel şeyler oluyor"

A
A
A
Güler: “Ordu’da güzel şeyler oluyor"

Ordu’nun Fatsa ilçesinde "Çiftçi Eğitimi ve Üretim Merkezi"nin açılışında konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, “Tarım konusunda Ordu’da çok güzel çalışmalar yapılıyor" dedi.

Ordu’nun Fatsa ilçesinde "Çiftçi Eğitimi ve Üretim Merkezi"nin açılışında konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, “Tarım konusunda Ordu’da çok güzel çalışmalar yapılıyor" dedi.


Açılış törenine Ordu Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, STK temsilciler, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.


Programın açılış konuşmasını Fatsa Ziraat Odası Başkanı Haydar Gürsu gerçekleştirdi. Gürsu, “8 dönüm arazide kurulan Çiftçi Eğitim Merkezinde çalışmalarımızı yapacağız. Ata tohumu serası, köklendirme serası, çelik saksılama serası, fidan bakımı serisi, çilek serisi, kaybolmaya yüz tutmuş alanı, süs bitkileri alanı gibi birçok ürünün olduğu seralarımız mevcuttur. Her geçen gün de yeni alanları merkezimize kazandırmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.


Açılış töreninde açıklamalarda bulunan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ise, “Hepinizin malumu olduğu üzere, önceki dönemde Ziraat Odası Başkanlığı görevini yürütmekteydim. Çiftçimizin, köylümüzün, üretenimizin değerini, ekonomimize katkılarını çok iyi bilirim. Görev yaptığımız süre içinde çiftçi eğitim ve üretim merkezi, meyve işleme ve kurutma evi, fındık kurutma tesisi, tarımsal danışmanlık hizmeti, tarım market, toprak analiz laboratuvarı ve örnek bahçe uygulamaları ile Türkiye’de tesisleşme ve hizmet alanında, örnek gösterilecek bir ziraat odası tesis ettik. Bugün bulunduğumuz konumun en büyük referansı, ziraat odasında çalışma arkadaşlarımızla elde ettiğimiz başarılarımızdır. Bu yıl Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan müdahale alım fiyatı ve zamanlaması, üreticilerimiz nazarında memnuniyetle karşılanmıştır. Fındık taban fiyatının beklentileri karşılayacak seviyede açıklanmasında emeği geçen milletvekillerimize, sorunu doğru ve hızlı bir şekilde Cumhurbaşkanımıza ileten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’e ve tüm siyasilerimize, şahsım ve üreticilerimiz adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.



"Ordu’da güzel şeyler oluyor"


Açılışta Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, “Tarım konusunda Ordu’da çok güzel çalışmalar yapılıyor. Bunların yapılıyor olması bizleri fazlasıyla mutlu ediyor. Yapılan bu çalışmalar, ülkemiz adına, şehrimiz adına çok önemli. Çiftçi Eğitim ve Üretim Merkezimizi daha önce ziyaret etmiştik. İnanın Ordu’ya ve Fatsa ilçemize yakışır bir tesis olmuş. Ziraat odalarımızın girişimleri ile buna benzer çalışmaların diğer ilçelerimizde de olmasını temenni ediyorum. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak, tarım konusunda önemli çalışmaların startını verdik. Belediyeler sadece, asfalt döken, yol yapan veya çöp toplayan kurumlar değildir. Belediyeler, bulundukları il veya ilçelerin sosyal ve ekonomik kalkınmasında önemli rol oynayan kuruluşlardır. Onun için Ordu’da güzel şeyler oluyor, bundan sonra da olmaya devam edecek” şeklinde konuştu.


Merkezinin açılış töreninde TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ve AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı da birer konuşma yaptılar. Program daha sonra seraların açılması ve gezilmesi ile son buldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Hisarcık Çırak öğrenci çalıştıran iş yerleri denetlendi Hisarcık Şehit Yüksel Arık Çok Programlı Anadolu Lisesince MESEM programı çerçevesindeki 29 iş yeri uzmanlar tarafından denetlendi. İşyeri denetimlerinde, risk analizleri çıkarıldı, iş yerlerinde görülen aksaklıkların giderilmesi yönünde tavsiyeler verilerek, çalışanların ve özellikle de çırakların daha güvenli bir ortamda eğitim, öğretimlerini tamamlamaları yönünde çalışmalar yapıldı. Okul Müdür Yardımcısı Cemil Şimşek konuyla ilgili yaptığı açıklamada,” Milli Eğitim Bakanlığının 2 Şubat 2024 tarihli “Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği” başlıklı genelgesi doğrultusunda, çırak çalıştıran tüm iş yerlerimize İş Güvenliği Uzmanı ile anlaşma şartı getirilmişti. Bu çerçevede Hisarcık Esnaf ve Sanatkarlar Odası önderliğinde, iş güvenliği firması ile iş yeri temsilcilerimizle yapılan toplantıda anlaşmaya varılmıştı. Akabinde iş yeri hekimi tüm öğrencilerimizin muayenelerini yapmış, firmanın İş Güvenliği Uzmanları Süleyman Duman ve Enes Çağlar tarafından öğrencilerimize eğitimleri verilmişti. İş Güvenliği Uzmanlarımız ve Koordinatör Öğretmenlerimiz eşliğinde tüm iş yerleri ziyaret ederek her iş yerinin ayrı ayrı risk analizlerini çıkardık, iş yeri temsilcileriyle sözleşmelerini imzalattık, görülen aksaklıkların en az bir ay içinde düzeltilmesi hususunda uyarılarda bulunuldu” ifadelerine yer verdi.
Sivas Trendyol Süper Lig: Sivasspor: 1 - Konyaspor: 0 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Sivasspor sahasında karşılaştığı Konyaspor’u 1-0 mağlup etti. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 49. dakikada Ziya Erdal’ın orta sahadan kullandığı serbest ceza sahası içinde Manaj’ın kafa vuruşunda kaleci Slowik meşin yuvarlağı çıkarttı. 67. dakikada N’jie’nin ceza sahası içinin sağından topu penaltı noktasına gönderdi. Manaj topa istediği gibi vuramayınca Adil Demirbağ topu uzaklaştırdı. 69. dakikada Gulherme’nin sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde Damjanovic’in kafa vuruşunda kaleci Slowik meşin yuvarlağı çeldi. 75. dakikada Sambou’nun pasında topu alan Ndao’nun sağ çaprazdan vuruşunda kaleci Nikolic gole izin vermedi. 86. dakikada Manaj’ın ceza sahası dışından kullandığı serbest vuruşta top savunmaya çarparak tekrardan Manaj’da kaldı. Manaj’ın düzgün vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-0 Hakemler: Murat Erdoğan, Kamil Çetin, Gökhan Barcın Sivasspor: Nikolic, Murat Paluli, Poungouras, Aoron, Samba Camara, Ziya Erdal (Alaaddin Okumuş dk. 90+3) , İbrahim Akdağ (Bartuğ Elmaz dk. 75), Charisis (Caktas dk. 75), Turgunbayev (Menıg dk. 46) , N’jie (Caner Osmanpaşa dk. 90+3), Rey Manaj Yedekler: Ali Şaşal Vural, Hüseyin Arslan, Kvet, Kerem Atakan Keskin, Mehmet Albayrak Teknik Direktör: Bülent Uygun Konyaspor: Slowik, Ahmet Oğuz, Adil Demirbağ, Damjanovic, Guilherme, N’zonzi, Soner Dikmen (Muhammet Demir dk. 88), Cicaldau (Oğulcan Ülgün dk. 60 ), Ndao, Prip (Ethemi dk. 60), Cikalleshi (Sambou dk. 60) Yedekler: Deniz Ertaş, Yunus Mallı, Cebrail Karayel, Kahraman Demirtaş, Orkun Sarun, Muhammed Kocatürk Teknik Direktör: Fahruddin Omerovic Goller: Manaj (dk. 86) (Sivasspor) Sarı kartlar: Ethemi, Sambou (Konyaspor), Bartuğ Elmaz, N’jie (Sivasspor)