GENEL - 16 Mart 2020 Pazartesi 16:20

Çeşme ve tabelalara zarar verildi

A
A
A
Çeşme ve tabelalara zarar verildi

Ordu’nun Kabadüz ilçesinde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çeşme ve tabelalara zarar verildi.

Ordu’nun Kabadüz ilçesinde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çeşme ve tabelalara zarar verildi.


İlçenin Yokuşbaşı mevkisinde bulunan çeşmenin kırılan taş su oluğu vatandaşların da tepkisine neden oldu.


Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, çeşme ve tabelaların zarar verilmesinin çok üzüntü verici olduğunu söyledi.


Çeşmenin en kısa süre içinde yapılacağını dile getiren Başkan Kaya, “Çambaşı Yaylamıza ulaşımı sağlayan karayolu üzerinde bulunan çeşme ve tabelalar kimliği belirsiz kişi veya kişilerce zarar verildiği tespit edilmiştir. Bu durum hepimize çok üzüntü vermektedir. Çeşme, tabela ve değer değerlerimize zarar verenler zabıta ve güvenlik güçlerimizle takibi sağlanacaktır. Bu değerlerimizin en kısa zamanda yenilenmesi ve onarımı yapılacaktır" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Başkan Sekmen: “Kentte yeni istihdam alanları oluşturacağız” Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Kentte yeni istihdam alanları oluşturacağız” dedi. Şehrin aynı zamanda üretim merkezi olacağını ifade eden Başkan Sekmen, Erzurum’a yatırım yapmak isteyen büyük firmalarla görüşmelerinin de sürdüğünü bildirdi. Başkan Sekmen, kendi destek ve çabalarıyla kurulan Karaz Tekstil Fabrikası’nda temas ve incelemede bulundu. Firma sahibi Abdullah Karadağ’dan üretim hacmi ve ihracat verileriyle ilgili bilgiler alan Başkan Sekmen, “Erzurum’da 10 yılda sadece kendi girişimlerimiz sonucu çok sayıda firma ve markayı şehrimize getirdik. Bu çabalarımız sonucu 5 bin gencimiz Erzurum’da istihdam edildi” kaydını düştü. “Türkiye’nin dev isimlerinin şehrimize yatırım yapması için yoğun bir çaba içerisindeyiz” diyen Başkan Sekmen, “Yurt dışı ve yurt içinde önemli görüşmeler yaptık. Türkiye’de gerek tekstil gerekse de yedek parça üretiminde seçkin bir yer edinen firmalarla temaslarımız devam ediyor. Şehrimizin istihdam hayatına, kentin ekonomik yaşamına destek olmanın gayretindeyiz. Bizim derdimiz yerel yönetim hizmetlerinin yanında aynı zamanda da yeni istihdam alanları oluşturmak Çünkü şehrimizin en önemli problemlerinden biri de işsizlik Bu sorunun çözümü için 10 yılda verdiğimiz mücadeleyi kat be kat artırarak üretim ve istihdam içerikli çalışmalarımıza devam ediyoruz. İş dünyasının seçkin isimlerini şehrimize getirip kent ekonomisine katma değer sunmanın gayretindeyiz. Bütün bu çabamızla dün olduğu gibi bundan sonra da inşallah Erzurum’da yeni istihdam alanları oluşturacağız” diye konuştu.
Bursa (Özel) 100 anne buluştu, çocuklarının okulunu böyle güzelleştirdi Bursa’da Gazi İlkokulu’nda yapılan etkinlikle yaklaşık 100 veli ve öğrenci eski lastikleri boyayarak saksı yaptı. Renkli lastiklerle birlikte okula yeşil alan kazandırılırken veliler de çocukları ile birlikte keyifli vakit geçirdi. Saksı lastiklere çiçeklerin yanı sıra maydanoz, domates ve çeşitli bitkiler dikildi. Bursa’da kadın istihdamının arttırılması ve çevre bilinci oluşturmak adına Gazi İlkokulu’nda çevreci bir etkinlik gerçekleştirildi. Öğrenciler, veliler ve öğretmenlerin katıldığı etkinlikte eski lastikler boyanarak geri kazandırıldı. Öğretmenlerin koordinesinde öğrenciler ve anneleri tarafından boyanan lastiklerin içine toprak doldurularak çiçekler ekildi. Yaklaşık 100 öğrenci ve velinin katıldığı etkinlik toplu fotoğraf çekimi sonrası sona erdi. Kadınların gücünün, sadece kendi gelecekleri için değil, aynı zamanda dünyanın geleceği için de kritik olduğuna inandıklarını ifade eden Gazi İlkokulu Müdürü Derya Karateke, “Okulumuzda ‘Kadın elinin değdiği her şey güzelleşir’ temasıyla okulumuz öğretmenleri, kadın velilerimiz ve öğrencilerimiz ile birlikte etkinlikler düzenlemekteyiz. Bu bağlamda daha çevreci bir okul olma yolunda ilerlemekteyiz. Avrupa Birliği ve Erasmus çerçevesinde çevre projelerimizin kabul edildiğini gururla söylemek isterim. Tüm okul öncesi ve ilkokul öğretmen ve öğrencilerimiz ile birlikte etkinliklerle birlikte daha güzel bir hale getirmek için çabalıyoruz. Gazi İlkokulu çevreci bir okul olarak tanınsın istiyoruz. Bu etkinliği kadın velilerimiz ile birlikte gerçekleştiriyoruz. Kadının eli değince okulumuz daha da güzelleşiyor. Yaklaşık 100 velinin katılımıyla bugün bu etkinliği başlatıyoruz. Aynı şekilde öğretmen ve öğrencilerimiz ile birlikte çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Burada eskimiş lastikleri boyayarak okulumuzun bahçesine saksı olarak hazırlıyoruz. Lastiklerin içlerine toprak doldurarak çiçeklendireceğiz ve yeşil alan oluşturacağız. Sadece çiçek değil belki çocuklarımızın yetiştirebileceği maydanoz, domates, gibi ürünleri yetiştirme fırsatı bulacaklar” şeklinde konuştu.
Gümüşhane Gümüşhane’de doğa harikası peribacaları hafriyat altında kaldı Gümüşhane’nin Gökdere ve Nazlıçayır köylerine ulaşım sağlayan yol güzergahı üzerindeki peribacaları, bölgedeki bir çimento fabrikası tarafından yapılan alternatif yoldan dökülen hafriyat nedeniyle toprak altında kaldı. Yöre sakinleri doğa harikası yapının kurtulması için yetkililere çağrıda bulundu. Merkeze bağlı Gökdere ve Nazlıçayır Köyleri başta olmak üzere birçok köye ulaşım sağlayan yol güzergâhı üzerinde bulunan ve köy sakinleri tarafından da peribacaları olarak adlandırılan jeolojik oluşumlar hafriyat toprağı altında kaldı. ArzularKabaköy Beldesi’nde faaliyet gösteren özel bir çimento fabrikası tarafından Nazlıçayır Köyü’nden çıkarılan hammaddeyi taşımak için önceki yıllarda yapılan yol kenarında bulunan peribacaları, yol inşaatından arda kalan hafriyatın yamaca dökülmesi nedeniyle tahrip edildi. Keçideresi Jeolojik Oluşumları olarak da adlandırılan peribacalarının bir doğa harikası olduğunu ve yol inşaatı için yok edildiğini söyleyen yöre sakinleri ise yetkililere çağrıda bulunarak milyonlarca yıl boyunca yağmur ve rüzgârın aşındırmasıyla ortaya çıkan yapıların kurtarılabilecek kısımlarının kurtarılmasını istiyor. “Yetkililerden hafriyatın temizlenerek, yapının eski haline döndürülmesini istiyoruz” Çocuk yaşlarda köy yolunu kullanırken yapıları hayranlıkla izlediklerini söyleyen Gökdere Köyü sakini Engin Bulut, “Ben 60 yaşındayım. Bunun 15 yılını köyde geçirdik ve buralardan Kale köyüne pazara giderdik. Bizim yolumuz ‘Peribacaları’ olarak nitelendirdiğimiz yerin altından giderdi. Biz peribacalarını şu şekilde hatırlıyoruz. Okula giderken tarih derslerinde Nevşehir’de, Ürgüp’te bize peribacalarını anlatırlardı biz de buradaki oluşumu onlara benzetirdik yıllarda burada tabii özelliklerini korudular. Burada ArzularKabaköy Beldesi’nde çimento fabrikası var. Bu fabrikaya Nazlıçayır Köyü tarafından hafriyat çekiliyor. Eskiden bizim mevcut yolumuzu kullanıyorlardı fakat daha sonra alternatif bir yol kurmayı planladılar ve yol yapımında peribacaları tahrip oldu. Araçlar çalışırken taşların etkisiyle bunlar kırıldı ve bu hale geldi. Biz bu durumdan memnun değiliz. Bu tabii bir güzellikti, öyle kalmasını isterdik ama şu anda yapılması gereken şey, dökülen hafriyatın temizlenmesi, yetkililer bunu kaldırırlarsa eski haline biraz da olsa döner” dedi. “Eski görüntüsünden eser yok” Bir diğer Gökdere Köyü sakini Kemal Aydın ise “Bizim Peribacaları dediğimiz bölgeden yolumuz geçiyordu. Güzel bir görüntüsü vardı. Yol yapıldığı için tahrip oldu. Daha tanınacak bir hali kalmamış. Aşağıda bahçeler vardı, bahçeler dolunca toprak bacaların seviyesine çıkmış. Eski görüntüden eser yok. Birikmiş hafriyatın alınıp, buranın eski haline dönmesini istiyoruz” diye konuştu.
İstanbul Fatih’te “Renkler Dile Geldi” Çini Atölyesi sergisi açıldı Fatih Belediyesi Kadırga Sanat Galerileri “Renkler Dile Geldi” isimli çini atölyesi sergisine ev sahipliği yapıyor. Levent Kum ve 6 öğrencisinin çini örneklerinin sır altı ve yağlı boya tekniklerindeki eserlerinin sergilendiği “Renkler Dile Geldi” sergisinde 40’ı aşkın eser sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Fatih Belediyesi Kadırga Sanat Galerileri “Renkler Dile Geldi” Levent Kum Çini Atölyesi sergisine ev sahipliği yapıyor. Geçmişte farklı tekniklerle icra edilen çiniciliğin zirve yaptığı klasik dönemde sanatkârlar tarafından sık tercih edilen sır altı tekniğini modern bir yaklaşımla sürdüren Levent Kum ve öğrencilerinin farklı üsluplarla çalışılmış 40’ı aşkın eser, Kadırga Sanat Galerileri’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 30 Mayıs’a kadar açık kalacak olan serginin ilk gününde vatandaşlar etkinliğe yoğun ilgi gösterdi. "3 yıllık çalışmanın neticesinde ortaya çıkan bir sergi" Açılış programında konuşan Levent Kum, “Fatih Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu çini kursu yaklaşık 3 yıldır devam ediyor. Eğitim öğretim dönemlerinde öğrencilerimle haftada bir gün ders yapıyoruz. 3 yıllık çalışmanın neticesinde ortaya çıkan bir sergi. Eserler sır altı tekniğinde. Ayrıca Barok rokoko üslubu da çinide daha önceden kullanılmayan ya da az kullanılmış üsluptur. O üsluplarda da eserler vermeye çalıştık. Sır altı tekniğindeki kullanılan renklerden ayrı kullanılan renkler de var. Klasik formda da eserler var. Bütün çini severleri, sanat severleri sergimize bekliyoruz. Şu ana kadar ilgi çok iyi. 30 Mayıs’a kadar sergimiz açık kalacak” dedi.
Hatay Çevresindeki yüzlerce yapı yıkılan camide ibadet devam ediyor Depremin vurduğu Hatay’da çevresindeki yüzlerce yapı yerle bir olan Hacı Fahri Öksüz Camii’nde afetzede vatandaşlar ibadetlerine devam ediyorlar. Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok yıkıma uğrayan Hatay’da birçok bina yerle bir oldu. Asrın felaketinde çok sayıda ibadethane de zarar görmüş ve ağır yaralar alınmıştı. Bu ibadethanelerden olan Antakya ilçesi Haraparası Mahallesi’nde yer alan Hacı Fahri Öksüz Camii’nin de asrın felaketinde minaresi yıkıldı. 2004 yılında ibadete açılan cami, minaresi yıkılmasına rağmen depremlerden sonra ayakta kalmayı başardı. Çevresindeki yüzlerce yapının yıkılmasına rağmen ayakta kalmayı başaran camide vatandaşlar ibadetlerini yapmaya devam ediyorlar. “İnsanların ibadet yapacakları konteyner kent ve çadır kentler hariç ibadet yapacak cami maalesef yok” Depremlerde 180 camiden sağlam kalan 4 camiden biri olduğunu belirten cami imamı Hüseyin Kahraman, “Camimiz 2004 yılında açıldı. Burası 19 yıllık bir cami. Depremlerde Antakya ilçesi harabe hale gelirken camimizin minaresi yıkıldı. Depremlerde cami müştemilatında bulunan Kur’an kursu, imam lojmanı, abdesthane ve şadırvan da yıkıldı. Antakya ilçe merkezinde 180 camiden sadece 4 cami kaldı. Bunun haricinde hiçbir cami yok. İnsanların ibadet yapacakları konteyner kent ve çadır kentler hariç ibadet yapacak cami maalesef yok. Biz de minaresiz bir şekilde devam ediyoruz. Hayırseverlerden camimizin müştemilatında; Kur’an kursu, imam lojmanı, abdesthanelerimiz ve minaremizin yapılmasını bekliyoruz” dedi. “Depremde minaremiz yıkıldı ama cami ayakta kaldı” Depremde caminin minaresinin yıkıldığını ifade eden imam Kahraman, “Antakya’da cami eksikliği olmasına rağmen camimizi yapanlar sağlam yapmışlar. Depremde minaremiz yıkıldı ama cami ayakta kaldı. İnsanların ibadet yapacak camileri yok maalesef. Biz depremi burada yaşadık. Depremde çocuklarımızla çıktığımızda caminin minaresi yıkılmamıştı. Aynı gün depremden 1 saat sonra 5.8 artçı bir deprem yaşandı. Tahminimizce o zaman yıkıldı. Çünkü sabah 07.30’da arkadaşlarla konuştuğumda minare yıkılmıştı” şeklinde konuştu. “Allah nasip etti, minaresiz camide namazımızı kıldık” İbadetini minaresiz camide yerine getiren Nizamettin Şenal, “Allah nasip etti, minaresiz camide namazımızı kıldık. Ben de camiye baktım ama minareyi göremedim. Bu minareyi de yaptırmaya çalışırlar. Bu caminin minaresi depremde yıkıldı. Bu minare ilk depremde yıkıldı” ifadelerini kullandı.