- 13 Mart 2021 Cumartesi 09:38

23 yıldır evlat hasretlerini Boncuk’la giderdiler

A
A
A
23 yıldır evlat hasretlerini Boncuk’la giderdiler

Ordu’nun Fatsa ilçesinde yaşayan 23 yıllık evli Yusuf ve Nagihan Güvemli çifti, yıllardır çocuk özlemini yaşamalarının ardından evlat hayallerini evlerinde besledikleri Boncuk isimli kuzu giderdi.

Ordu’nun Fatsa ilçesinde yaşayan 23 yıllık evli Yusuf ve Nagihan Güvemli çifti, yıllardır çocuk özlemini yaşamalarının ardından evlat hayallerini evlerinde besledikleri Boncuk isimli kuzu giderdi.


İlçenin Ayazlı Mahallesi’nde yaşayan 23 yıldır evli Yusuf ve Nagihan Güvemli çiftinin çocuklarının olmamasından dolayı, ağabeyleri Bilal Güvemli komşulardan aldığı kuzuyu kendilerine hediye etti. 3-4 günlükken kuzuyu evlerine alarak beslemeye başlayan çift, 3 aylık olan Boncuk’a evlatları gibi bakarak evlerinin içerisinde besliyorlar. 23 yıldır evlat hasreti yaşayan çiftin ise tek mutluluk kaynağı olan Boncuk, özel şampuanla yıkanarak her gün sütle besleniyor.



"Boncuk bizim her şeyimiz"


3-4 günlük iken evlerine gelen Boncuk’un hayatlarını sil baştan değiştirdiğini söyleyen Nagihan Güvemli, "Ben Boncuk’a sadece şu an süt veriyorum. Başka bir şey vermiyorum. Evin içinde veya dışında peşimde gider gelir. Bu ilk bize geldiği zaman 3-4 günlük kadardı. Bocuk geldiği zaman rahatsızdı. Bacaklarının üzerine basamıyordu. Bizde içeri aldık. Zaten en çok eşim istiyordu. Sonra evin içerisinde bana iyice alıştı. Boncuk bizim her şeyimiz oldu. Sabah Boncuk’la ilk kalktığımızda sütünü içirip bezini alıyorum. Ben ahıra gittiğimde Boncuk’u eşim Yusuf’a verip ahıra gidiyorum. Ben ahırdan gelene kadar bana bağırıyor. Saat 10.00 gibi tekrar sütünü içiriyorum. Biz Boncuk’la misafirliğe oturmaya bile gidiyoruz. Evde tek bırakmıyoruz. Boncuk çok fazla yürümek istemiyor" dedi.



"Biz onu evladımız gibi koynumuzda büyüttük"


23 yıllık evlat hasretlerini Boncuk’la giderdiklerini söyleyen Yusuf Güvemli, "Biz bunu ilk üç dört günlükken evimize getirdikten sonra sobanın yanında Boncuk’a yer hazırladık. Hanımın hırkasını açıp onunla uyutuyordum. O hırkanın kokusunu alınca hiç bir yere gitmiyordu. Ama hırkasını yerden aldığım zaman eşimi evin her yerinde arıyordu. Bizim 23 yıldır çocuğumuz yok. Ama evladımız gibi evimizin içinde bakıp seviyoruz. Ben onu hem koynumda büyüttüm. Bize bunu bize verene hep dua ediyorum Allah razı olsun diye. Boncuk’un ilk yanımıza geldiği günün resimleri bile var. Ben onu evladımız gibi koynumda besledim, büyüttüm, banyosunu yaptırdım. Bazen ağabeyim Bilal Güvemli yukarı çay içmeye çağırdığı zaman Boncuk’u taşımamız gerekiyor. Biz de onu kucağımıza alıp öyle çıkıyoruz. Ben akşam uyurken bile ’Boncuk, oğlum neredesin’ diye seslenirim. Onun da bana seslendiğini duyduğumda dünyalar benim oluyor. Her gece ona uyumadan bakarım. Çünkü aklım Boncuk’ta kalıyor. Odaları dolaşırım nerede yatıyor diye bakarım" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Pompalı tüfekle ateş eden 16 yaşındaki çocuk bacağından bıçaklandı Eskişehir’de iki grup arasında çıkan kavgada karşı gruba pompalı tüfekle ateş açan 16 yaşındaki çocuk, bacağından bıçaklanarak yaralandı. Olay, Kurtuluş Mahallesi Derecik Sokak ile Meriç Nehri Sokak kesişiminde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre henüz bilinmeyen sebeple iki grup arasında tartışma çıktı. Olay sırasında tarafların arasında yükselen gerginlik sonucunda tartışma büyüyerek kavgaya dönüştü. Çevre sakinleri çıkan gürültüler sonucunda olayı polis ekiplerine bildirdi. Gruplardan birisi, ekipler olay yerine varmadan araçlarına binerek bölgeden uzaklaştı, diğer gruptan bazı şahıslar ise bahse konu yere gelen ekipler tarafından önleri kesilerek yakalandı. Polis ekipleri tarafından çevrede geniş çaplı arama ve inceleme çalışmaları başlatıldı. Yapılan çalışmalar sonucunda araçla kaçmaya çalışan şüpheliler yakalanırken, çevrede 2 adet boş tüfek fişeği bulundu. Ateş eden şüpheli bıçaklandı Polis ekiplerinin detaylı çalışmaları sonucunda, gruplardan birinde bulunan 16 yaşındaki İ.E.T., elindeki pompalı tüfekle karşı gruba karşı ateş açtı. Şans eseri kimsenin vurulmadığı olayın devamında ateş açan şüpheli, karşı tarafta kimliği belirlenemeyen bir şahıs tarafından bacağından bıçaklandı. Şahıs olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından tedavisi için hastaneye kaldırıldı. Yakalanan araç ta kan lekeleri tespit edildi Polislerin aramaları sonucunda yakalanan beyaz renkli aracın üzerinde kan lekeleri tespit edildi. Ayrıca aracın iç tarafında da bulunan kan lekeleri, araçta yakalanan şüpheli şahısların kıyafetlerinde de görüldü. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.
Şırnak Şırnak’ta dron ve foto kapanlarla kaçak avcılık gözetim altına alındı Şırnak’ta doğa ve yaban hayatını korumak amacıyla kaçak avcılığa karşı yürütülen mücadele aralıksız sürüyor. Şırnak Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde yoğun denetim ve av koruma faaliyetleri gerçekleştirirken, teknolojik imkanlarla da kaçak avcıların peşini bırakmıyor. Şırnak Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Doğan Bayar, İHA muhabirine yaptığı özel açıklamada, kaçak avcılıkla mücadelede kararlı olduklarını belirterek vatandaşlara duyarlılık çağrısında bulundu. Kent genelinde 20 personelin aktif olarak sahada görev yaptığını belirten Bayar, jandarma ekiplerinin desteğiyle birlikte il genelinde sürekli denetim yaptıklarını söyledi. Kaçak avcılığın önüne geçebilmek için teknolojik imkanların da etkin şekilde kullanıldığını ifade eden Bayar, "8 adet aktif foto kapanımız ve 2 adet dronemiz bulunuyor. Bunlarla birlikte doğada sürekli av koruma ve kontrol çalışmaları yürütüyoruz. Şırnak’ın her noktasında ekiplerimiz aktif olarak görev yapıyor" dedi. Yaban hayatının korunmasının sadece kurumların değil toplumun ortak sorumluluğu olduğuna dikkat çeken Bayar, vatandaşlardan da destek beklediklerini ifade etti. Kaçak avcılığın doğal dengeye büyük zarar verdiğini vurgulayan Bayar, "Tüm halkımızın bilinçlenmesinden yanayız. Vatandaşlarımızın avcılığa karşı daha duyarlı olmalarını ve şüpheli durumları bizlere ihbar etmelerini rica ediyoruz" diye konuştu. Özellikle son yıllarda Şırnak’ın dağlık ve kırsal bölgelerinde yaban keçisi başta olmak üzere birçok yaban hayvanının yeniden görülmeye başlaması, yürütülen sıkı denetimlerin önemini bir kez daha ortaya koyarken, ekiplerin kaçak avcılara yönelik mücadelesinin artarak devam edeceği belirtildi.
Muğla Menteşe’de akıl oyunları ve satranç eğitimlerine yoğun ilgi Menteşe Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde yer alan Uluslararası Gençlik Merkezi, düzenlediği akıl-zeka oyunları ve satranç eğitimleriyle geleceğin analitik düşünen bireylerini yetiştiriyor. Eğitimler, Menteşeli gençlerin ve ailelerin yoğun ilgisiyle sürüyor. Muğla’nın Menteşe ilçesinde gençlerin kişisel, sosyal ve zihinsel gelişimlerine katkı sunmak amacıyla yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Menteşe Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Uluslararası Gençlik Merkezi’nde açılan akıl ve zeka oyunları ile satranç eğitimleri, ilçedeki çocuk ve gençlerin çekim merkezi haline geldi. Çocukların stratejik düşünme, problem çözme, odaklanma, dikkat geliştirme ve analitik bakış açısı kazanmalarına odaklanan eğitimler, alanında uzman eğitmenler eşliğinde yürütülüyor. Gençlerin teorik bilgileri eğlenceli bir ortamda pratiğe dökmesini sağlayan atölyeler, katılımcılara hem keyifli vakit geçirme hem de zihinsel kapasitelerini sınırlarını zorlama fırsatı sunuyor. Uluslararası Gençlik Merkezi bünyesinde kurulan akıl ve zeka oyunları atölyelerinde; mangala, koridor, reversi, kulami ve pentago gibi dünya çapında kabul görmüş zekâ oyunları öğretilerek öğrencilerin çok yönlü düşünme becerileri destekleniyor. Aynı çatı altında verilen satranç eğitimlerinde ise temel hamlelerden başlanarak ileri seviye oyun stratejilerine kadar uzanan kapsamlı bir müfredat uygulanıyor. Eğitim sürecini renklendiren uygulamalı etkinlikler ve merkez bünyesinde düzenlenen dostluk turnuvaları, gençlerin sosyal gelişimlerine ve centilmenlik ruhu kazanmalarına da büyük katkı sağlıyor. Gençlerin serbest zamanlarını en verimli ve donanımlı şekilde değerlendirmelerini amaçladıklarını belirten Uluslararası Gençlik Merkezi yetkilileri, kültürel, sportif ve eğitsel faaliyetlerin hız kesmeden yıl boyunca artarak devam edeceğini müjdeledi. Çocuklarının dijital ekranlardan uzaklaşarak zihinsel gelişimlerini destekleyen bu tür faaliyetlerde yer almasından büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden aileler ise Menteşe Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’ne ve merkez çalışanlarına teşekkür etti. Geleceğin bilinçli, üretken ve özgüvenli bireylerinin yetişmesine zemin hazırlayan Uluslararası Gençlik Merkezi, Menteşe’de gençliğe değer katan projelerin merkezi olmayı sürdürüyor.
Karabük KARDEMİR, yatırımcılarına ilk çeyrek performansını anlattı KARABÜK (İHA) – Türkiye’nin ilk entegre demir çelik tesisi olan Karabük Demir ve Çelik İşletmeleri A.Ş (KARDEMİR), 2026 yılının ilk çeyreğine ilişkin finansal ve operasyonel sonuçlarını yatırımcı ve analistlerle paylaştı. Şirketin ilk çeyrekte 2 milyar 21 milyon TL FAVÖK elde ettiği, 24 milyon 521 bin TL net dönem kârı açıkladığı bildirildi. KARDEMİR tarafından düzenlenen toplantı, şirketin kurumsal yapısı, üretim kapasitesi ve stratejik konumunu anlatan tanıtım filminin gösterimiyle başladı. Ardından Genel Müdür Niyazi Aşkın Peker, açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Toplantıda yapılan sunumda, küresel ve ulusal çelik sektöründeki gelişmelerin yanı sıra KARDEMİR’in 2026 yılı ilk çeyrek finansal ve operasyonel verileri, yatırım harcamaları, çevre yatırımları, karbon ayak izi yönetimi ve Avrupa Birliği Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması’na uyum süreci hakkında bilgi verildi. Şirketin 2026 yılının ilk çeyreğinde FAVÖK marjının yüzde 13,06 seviyesinde gerçekleştiği belirtilirken, FAVÖK tutarının 2 milyar 21 milyon TL olduğu açıklandı. Aynı dönemde ton başına FAVÖK’ün 81 dolar olduğu kaydedildi. KARDEMİR’in ilk çeyreği 24 milyon 521 bin TL net dönem kârıyla tamamladığı ifade edildi. Operasyonel sonuçlara ilişkin verilerde ise sıvı çelik üretiminin 652 bin 648 ton, esas ürün üretiminin 641 bin 110 ton, net esas ürün satışının ise 561 bin 682 ton olarak gerçekleştiği bildirildi. Toplantıda şirketin yatırım programına ilişkin detaylar da paylaşıldı. KARDEMİR’in 2026 yılı ilk çeyrek yatırım harcamalarının 15 milyon 570 bin dolar olduğu belirtilirken, devam eden projeler arasında çevre yatırımları, Ar-Ge çalışmaları, Yeni PCI Tesisi, KocksBlock, yeni kömür harman silosu, hammadde stok sahaları ve vagon tahliye sistemlerinin iyileştirilmesi, benzol kuleleri modernizasyonu ile kok gazı için yeni gazholder yapımı yer aldı. Şirket yetkilileri, yılın geri kalanında satış performansını artırmaya, kâr marjlarını iyileştirmeye ve rekabet gücünü destekleyen yatırımları sürdürmeye odaklandıklarını bildirdi. Toplantıda ayrıca çevresel sürdürülebilirlik çalışmaları da ele alındı. Güneş enerji santrali yatırımlarına hız verildiği belirtilirken, Avrupa Birliği Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması başta olmak üzere uluslararası çevre düzenlemelerine uyum sürecinin, şirketin gelecek dönem rekabetçiliği açısından öncelikli başlıklar arasında yer aldığı vurgulandı.