EKONOMİ - 22 Haziran 2021 Salı 13:33

Ordu’da 590 kişi istihdam edilecek

A
A
A
Ordu’da 590 kişi istihdam edilecek

Ordu’da, İşbaşı Eğitim Programı kapsamında 590 kişi istihdam edilecek.

Ordu’da, İşbaşı Eğitim Programı kapsamında 590 kişi istihdam edilecek.


İŞKUR’un, İşbaşı Eğitim Programı, Mesleki Eğitim Kursu, Mesleki Eğitim İşbirliği Kursu kapsamında istihdam edilmek üzere Ordu Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü ile Ordu’da faaliyet gösteren 14 işletme arasında protokol imzalandı.


14 işletmede istihdam edilecek olan toplam 590 kişi için düzenlenen protokol imza programına Vali Tuncay Sonel, Ordu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa Kaymak ve 14 işletmenin yöneticileri katıldı.


Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen istihdam protokolü imza programı hakkında bilgi veren Çalışma ve İş Kurumu Müdürü İsa Kaymak, “Çoğunluğu tekstil sektöründe olmak üzere 30 Haziran’a kadar iki hafta içinde toplam 590 kişiyi inşallah işbaşı eğitim programı, mesleki eğitim kursu, mesleki eğitim işbirliği kursu kısaca MEGİP projesi diyoruz bu kapsamda işe başlatacağız” dedi.


Pandemi sürecinde bir kişinin dahi istihdam edilmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Vali Tuncay Sonel, “Bizim için bir kişi bir kişidir. Bugün 590 yöre insanımıza istihdam sağlamış olacağız Allah razı olsun hepinizden. Devletimiz, milletimiz var olsun. Atacağımız imzalar, hayırlara vesile olur inşallah” diye konuştu.


Programa katılan iş insanları ve işletme yöneticileriyle tek tek tanışan ve bir süre sohbet eden Vali Tuncay Sonel, “Ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için üreten, istihdam sağlayan ve katma değer oluşturan iş insanlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Kapımız, sizlere daima açık. Ordu için istişare edelim. Her daim sizlerin yanındayız. Bu şehrin ve ülkemizin kalkınması için üzerimize düşen ne varsa sizler için yapmaya hazırız” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin karar Resmi Gazete’de Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün; yeni kurulan Sandıklı, Serik, Suşehri ve Ortaca ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesi teklifine ilişkin 13 Mayıs tarihli yazısı, Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Kurulunca görüşüldü. Genel Kurul; Sandıklı ilçesinin Afyonkarahisar Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Sandıklı Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Sandıklı, Hocalar ve Kızılören ilçeleri" olarak belirlenmesine, Serik ilçesinin Manavgat Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Serik Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Serik ilçesi" olarak belirlenmesine, Suşehri ilçesinin Şebinkarahisar Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Suşehri Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Suşehri, Akıncılar, Gölova, İmranlı ve Koyulhisar ilçeleri" olarak belirlenmesine, Ortaca ilçesinin Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Ortaca Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz ilçeleri" olarak belirlenmesine karar verdi. Adalet Bakanı Akın Gürlek, yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun, yeni kurulan mahkemelerin yargı çevrelerini belirleyen Genel Kurul Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Vatandaşlarımızın adalete erişimini kolaylaştırmak amacıyla kurulan Sandıklı, Serik, Suşehri ve Ortaca ağır ceza mahkemelerinin; ülkemize, milletimize ve yargı camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Adalet hizmetlerini daha hızlı, daha etkin ve daha erişilebilir kılmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.