YEREL HABERLER - 18 Ocak 2012 Çarşamba 12:25

YARDIM SEVENLERİN "SEVGİ YASTIKLARI PROJESİ"

A
A
A
YARDIM SEVENLERİN "SEVGİ YASTIKLARI PROJESİ"

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Fatsa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Nimet Koç düzenlediği basın toplantısında, yapacakları genel kurul ve projelerle ilgili bilgi verdi.
Dernek binasında yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenlenen Başkan Koç, derneğin bu yıl 84. kuruluş yılını kutlayacağını belirterek, "Kutlamalar kapsamında genel merkez ve ülke genelindeki 148 şubede ’Sevgi Yastıkları-Bize Yaslanabilir misiniz” isimli bir projenin hayata geçeceğini söyledi. Bu projeden elde edilecek gelirin tamamen öğrencilere burs olarak verileceğini dile getiren Şube Başkanı Nimet Koç, “2012 yılı için genel merkezimizin başlatmış olduğu ’Sevgi Yastıkları’ projesini ilçemizde de hayata geçirdik. Tamamen kendi üyelerimizin üreteceği yastıkların her eve girmesi için çalışacağız. Bu projeyi uygulamaktaki amacımız bir öğrenci bursuna katkıda bulunabilmek, bir yaralı yüreğe daha dokunabilmek, derneğimize başvuran insanları kapımızdan çevirmemek, çaresiz ve umutsuz insanlara umut olabilmektir” dedi.
Olağan genel kurullarını 2 yılda bir yaptıklarını belirten Başkan Koç, “11 Şubat 2012 Cumartesi günü dernek büromuzda olağan genel kurulumuzu yapacağız. Dernek yönetiminde yer almak isteyenleri ve tüm üyelerimizi genel kurulumuza bekliyoruz. Türkiye genelinde dernek olarak 84. kuruluş yılı kutlamaları yapılacak. Fatsa şubemiz değerli üyelerimiz ve Fatsalıların desteği ile 26 yılımızı geride bıraktı. Her iki yıldönümü kutlamasını da ünlü pop sanatçımız Soner Arıca’nın da katılacağı muhteşem bir gece ile 24 Şubat 2012 tarihinde yapacağız. Bizim için son derece önemli olan bu geceye tüm halkımızı şimdiden davet ediyoruz" diye konuştu.
Yardım Sevenler Derneği Fatsa Şubesi Başkanı Nimet Koç, şair Dursun Ali Akınet’in 3. şiir kitabı olan "Şimal Esintileri" isimli kitabın tüm gelirini Fatsa Yardım Sevenler Deneği’ne bağışladığını ifade ederek, "Bu yüce davranışından dolayı kendisine sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Ayrıca bizim için son derece önemli olan bir diğer noktada öğrencilere vermiş olduğumuz burslardır. 2012-2013 öğretim yılında 60 üniversite öğrencisine karşılıksız burs vermeye devam edeceğiz. Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında ise burs vermiş olduğumuz 15 üniversite öğrencimiz okullarını başarıyla bitirerek mezun oldular. 2011 yılı bütçemiz 65 bin 235 TL olarak ortaya çıktı. Bütçe giderlerimizin yarısı öğrencilere vermiş olduğumuz burslardan oluşmaktır. Yardım Sevenler Derneği olarak bundan sonrada öğrencilerimize burs vermeye devam ederek ülkesine faydalı bilgili bir nesil yetişmesine katkıda bulunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri MHP’li Özdemir: “Biz vatan sevmenin de hizmetin de ustası, sizse Türkiye hasımlarının yoldaşısınız” Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, tekrar edilecek olan Pınarbaşı seçimleri ile ilgili yaptığı açıklamada, ”Biz vatan sevmenin de, hizmetin de ustası, sizse Türkiye hasımlarının yoldaşısınız” dedi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Özdemir, sosyal medya hesabından tekrar edilecek olan Pınarbaşı seçimleri ile ilgili açıklama yaptı. Özdemir açıklamasında, “Keşke Pınarbaşı’nda hemşehrilerimizin oyları çalınmasaydı da seçimler yenilenmeseydi. Ne var ki MHP olarak hemşehrilerimizin verdiği kararın arkasında durup, hakkın yerini bulması için yaptığımız hukuk mücadelesinde başarılı olmamız belli ki birilerinin zoruna gitmiş. Ve şimdi kutuplaşma siyaseti diyorlar. PKK, DHKP-C, FETÖ gibi tüm Türkiye hasımlarıyla kol kola giren sizsiniz. Sizin bunca ihanet içeren eylemleriniz ve Türkiye hasımlarıyla kol kola giren davranışlarınız karşısında elbet ki bizler vatanı, bayrağı, ezanı ve milletimizin birlik ve beraberliğini sonuna kadar savunacağız. Mesele hizmete gelince Pınarbaşı’na barajlar yapan biziz, doğalgazı getiren biziz, gençlerimize çağın şartlarına uygun spor imkanları sunan biziz, altyapı imkanlarını ileri seviyeye ulaştıran biziz, çiftçimizi her türlü olanaklarla destekleyerek yalnız bırakmayan biziz. Biz vatan sevmenin de, hizmetin de ustasıyız. Sizse Türkiye hasımlarının yoldaşı. Aramızdaki fark bu kadar açık ve net. Hazımzsızlığınızın temel sebebi de bu. Pınarbaşılı hemşehrilerimiz sizi de, bizi de çok iyi tanıyor. Merak etmeyin az kaldı, 2 Haziran’da boyunuzun ölçüsünü Pınarbaşılı hemşehrilerimizden alacaksınız” dedi.