ASAYİŞ - 01 Nisan 2022 Cuma 19:29

Tıra çarptı, hız göstergesi 180’de takılı kaldı: 2 ölü, 1 yaralı

A
A
A
Tıra çarptı, hız göstergesi 180’de takılı kaldı: 2 ölü, 1 yaralı

Ordu’da kontrolden çıkan otomobil, önce bir yayaya ardından ise yolun kenarında park halinde bulunan yabancı plakalı tıra çarptı.

Ordu’da kontrolden çıkan otomobil, önce bir yayaya ardından ise yolun kenarında park halinde bulunan yabancı plakalı tıra çarptı. Kazaya karışan otomobilin hız göstergesi ise yaklaşık 180 kilometrede takılı kaldı. Kazada 2 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.



Kaza, Samsun-Ordu karayolu, Doğanköy mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Mahmut Öztürk idaresindeki 16 V 8956 plakalı otomobil, henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı kontrolden çıkarak, yol kenarında park halinde bulunan 31 NEY 90 plakalı tırın sürücüsü olan Ahmet Karatekin’e çarptı. Ardından duramayan otomobil, yine yol kenarında park halinde bulunan QQ 182 XX plakalı tıra saplandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, jandarma, 112 Acil Sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, otomobilde bulunan sürücü Mahmut (63) ile eşi Selma Öztürk’ü (63) dışarıya çıkarttı. Yapılan kontrollerde her iki şahsın olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.



Kaza nedeniyle yolda bulunan ve otomobilin çarpması ile savrulan, sonrasında ise ağır yaralanan tır sürücüsü Ahmet Karatekin ise olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri tarafından, ilk müdahalesinin ardından kentteki bir hastaneye götürüldü.



Hız göstergesi 180 kilometrede takılı kaldı


Kaza sonrası güvenlik güçleri, Samsun’dan Ordu istikametinde geniş çaplı güvenlik önlemi alarak, ulaşımı kontrollü olarak sağladı. Kaza sonrası hurdaya dönen otomobil çekici vasıtası ile olay yerinden kaldırıldı, bu sırada ise aracın hız göstergesinin yaklaşık 180 kilometrede takılı kalması dikkat çekti.


Hayatını kaybeden şahısların cenazeleri olay yerinde yapılan incelemelerin ardından otopsi için Ordu Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Kazayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Bayraktar’dan CHP Genel Başkanı Özel’e cevap Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in iddialarına cevap verdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Özgür Özel’in bugün Grup Toplantıları esnasında bakanlığımızı ve madencilik sektörümüzü ilgilendiren konularla ilgili yaptığı talihsiz açıklamalarını gerçek dışı ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir yaklaşım olarak değerlendiriyoruz. Gerçeklerden kopuk bu iddialarınızın hangisini düzeltelim. Zira her cümleniz ayrı bir çarpıtma, her iddianız ayrı bir istismar konusu. 2002 öncesi verilen maden ruhsatı sayısı iddia ettiğiniz gibi bin 186 değil, 52 bin 686’dır. Hükümetlerimiz dönemi ve önceki dönemlerde verilen ruhsatlardan şu an 13 bin 157’si yürürlüktedir. Üstelik fiilen madencilik faaliyetine konu alan, ülkemiz yüzölçümünün sadece yüzde 0,18’i düzeyindedir. İlgili Holding’in ise 12 arama, 184 işletme ruhsatı yürürlüktedir; ancak tüm izin süreçleri tamamlanmış ve fiilen üretim yapılabilen ruhsat sayısı 92’dir. Bu şirketle ilgili bakanlığımızın bugüne kadar uyguladığı yaptırımlar ve aldığı tedbirler de kamuoyunun malumudur" ifadelerine yer verdi. Bakan Bayraktar CHP’li belediyeler üzerinden Özel’i eleştirdiği paylaşımında, "Gerçekler bu kadar açıkken, kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu çabaların tek bir izahı vardır: Siyasi manipülasyon. Çünkü sizler, kendi yönetiminizdeki CHP’li belediyelerde ortaya çıkan yolsuzluk iddialarına cevap veremezken; iftirayı, çarpıtmayı ve karalamayı siyaset zannediyorsunuz. Gabar’da petrol bulunmasını ‘hikaye’ diyerek küçümseyen, Karadeniz gazını ‘yok sayan’, Mavi Vatan vizyonuna ‘masal’ diyen, Akkuyu Nükleer Santrali’nin iptal edilmesini savunan bir anlayışın bugün bize ders vermeye kalkması ibretliktir. Türkiye’nin stratejik kazanımlarını itibarsızlaştırmaya çalışan bu yaklaşımın derdi ne emekçidir ne de ülke menfaati. Biz ise dün olduğu gibi bugün de işçimizin, emekçimizin hakkını korumaya, ülkemizin kaynaklarını milletimizin menfaatine kullanmaya ve gerçekleri her platformda ifade etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.