ÇEVRE - 08 Mayıs 2022 Pazar 09:35

Yabani domuz ve yavrularına köylüler sahip çıktı

A
A
A
Yabani domuz ve yavrularına köylüler sahip çıktı

Ordu’nun Kabadüz ilçesinde yavrulayan yaban domuzu ve yavrularına vatandaşlar sahip çıktı.

Ordu’nun Kabadüz ilçesinde yavrulayan yaban domuzu ve yavrularına vatandaşlar sahip çıktı.


Kabadüz ilçesi Karakiraz Mahallesi’nde bir bahçede doğum yapan yabani domuz ve yavrularını köylüler zarar görmemesi için hem koruyor hem de besliyor. İki gün öncesinde doğum yapan domuz ve yavruları mahalleli tarafından yakından takip ediliyor. Mahalledeki köpeklerden korunan domuz ve yavruları yine mahallelilerce ekmekle besleniyor.


Mahalle sakinlerinden Naime Bayazıt, anne domuzun yavrularını emzirmesi için beslediklerini söyledi. Domuzun 4 yavrusunun olduğunu belirten Bayazıt, “Dün mahallemizdeki caminin kenarında bulunan fındık bahçesine domuz yavrulamış. Domuz ve yavruları iki gündür buradalar. Bizler de domuz ve yavruların hiçbir şeyden zarar görmemesi için onları hem koruyor hem de besliyoruz” dedi.


Kamil Korkmaz ise, “Kaymakamlık ve yetkililere durumu bildirdik. Birkaç güne buradan yavrularıyla birlikte domuzun ayrılacağını düşünüyoruz. Gidene kadar domuz ve yavrularına sahip çıkacağız” diye konuştu.


Cemal Bayazıt isimli vatandaş da yaban domuzlarına fazla yaklaşmadan beslediklerini ifade ederek, “Domuza fazla yaklaşamıyoruz, hırçın bir hayvan uzaktan ekmek atıyoruz. Mahalleli olarak ortak düşüncemiz domuz ve yavrularını korumak ve beslemek” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Vergi Denetim Kurulu’na rüşvet soruşturmasında yeni operasyon: 10 gözaltı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı’na yönelik yürütülen rüşvet soruşturmasında yeni bir operasyon başlatıldı. İstanbul merkezli 4 ilde gerçekleşen baskınlarda 10 şüphelinin yakalandığı bildirildi. Edinilen bilgiye göre, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen "rüşvet" soruşturmasında yeni bir operasyon başlatıldı. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen geniş kapsamlı operasyonların ilki 26 Aralık 2024’te düzenlenmişti. Soruşturma kapsamında düzenlenen 3. dalga operasyon sırasında şüphelilerden elde edilen telefonların bilirkişi incelemesi sırasında çok sayıda kişinin benzer eylemlere karıştıkları tespit edildi. Bu kapsamda imaj ve imaj inceleme tutanaklarında yer alan tespitlerde kimlikleri açığa çıkarılan şüphelilerin rüşvet suçuna karıştıkları, bu şahısların firma sahipleri ile ilişki kurarak cezai müeyyideden kaçınmaları karşılığında rüşvet talep ettikleri ve aldıkları belirlendi. Yeni deliller ışığında harekete geçen Mali Suçlarla Mücadele Şubesine bağlı ekipler, Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı’na yönelik yürütülen rüşvet soruşturmasında bu sabah yeni bir operasyon başlattı. Uzun süre devam eden teknik ve fiziki çalışmaların sonucunda İstanbul merkezli 4 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Baskınlarda 10 şüphelinin yakalandığı belirtildi. Yakalanan şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Soruşturma kapsamında yürütülen tahkikat işlemlerinin devam ettiği aktarıldı.