YEREL HABERLER - 03 Kasım 2013 Pazar 10:23

(düzeltme) Ordu’da “yılın Basın Ödülü” Sahiplerini Buldu

A
A
A
(düzeltme) Ordu’da “yılın Basın Ödülü” Sahiplerini Buldu

İHA ORDU MUHABİRİ RECEP ALTUN, DÖRT AYRI DALDA 2 BİRİNCİLİK, 1 İKİNCİLİK, 1 ÜÇÜNCÜLÜK OLMAK ÜZERE 4 ÖDÜL ALDI.
RECEP ALTUN
Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği tarafından düzenlenen ‘Yılın Basın Ödülleri’ yarışmasında dereceye giren basın mensuplarına ödülleri verildi.
Ordu’da bir otelde düzenlenen ödül törenine Kültür ve Turizm eski Bakanı AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, Ordu Valisi Kenan Çiftçi, CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Belediye Başkanı Seyit Torun, AK Parti Ordu İl Başkanı Hüseyin Akyol, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanı Nuri Kolaylı, İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Adem Alemdar, Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanı Turgut Özdemir, BİK Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan, Ordu 19 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erdoğan Erişen, 65 ilin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, çok sayıda basın mensubu ve davetliler katıldı.
Programın açılış konuşmasını Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği Başkanı Erdoğan Erişen yaptı.
Erişen, konuşmasında ödül alan basın mensuplarının bu ödülleri fazlasıyla hak ettiğini belirtirken, “Ordu 19 Eylül Gazeteciler Cemiyeti olarak ‘Yılın Basın Ödülleri’ yarışmasını düzenledik.İlk olmasına rağmen biz büyük bir katılım olduğunu görmenin sevincini yaşıyoruz. Yarışmaya çeşitli dallarda 50’yi aşkın basın mensubu arkadaşımız 110 eser ile katıldı. Zor bir değerlendirme oldu. Ben bu ödülü alan arkadaşlarımın fazlasıyla hak ettiklerini düşünüyorum. Onları bir kez daha tebrik ediyorum” dedi.
Başkan Erişen’den sonra söz alan CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, “Demokrasinin özü; yasama, yürütme yargı ama onun üçünün ardından gelen en büyük güç basındır” dedi.
“Basın, yasama, yürütme ve yargının yaptıklarını takip eden, kamuoyunu doğru bilgilendiren, en önemli güçtür” diyen Milletvekili Yıldız, “Bu gücün ne kadar özgür olması ne kadar çalışkan olması, ürettiğini halka anlatabilmesi çok önemlidir. İleri demokrasi dediğimiz ülkemizde, maalesef basının bir baskı altında olduğunu dünya sıralamasındaki yerimizden biliyoruz. 2005 yılında 96. Sırada olan basınımız 2013 yılında 179 ülke arasından 148. sıradadır. Bu anlamda hep beraber basının arkasında durarak, özgürleşmesi konusunda gayret sarf ederek 148. sırada değil, daha ileri sıralara getirmek için çaba sarf ederek uğraş içerisinde olmamızı temenni ediyorum. Bu düşünceler ile ödül alan tüm arkadaşlarımı kutluyorum” diye konuştu.
Ordu Valisi Kenan Çiftçi ise,yaptığı çok kısa konuşmada, gazeteciliğin, devlet, kamu yönetimi ile halk arasında köprü vazifesi gördüğünü, ödül alanları kutladığını belirterek, hayırlı olması temennisinde bulundu.
GÜNAY:”BASININ ÖZGÜR OLMADIĞI TOPLUMLARDA DEMOKRASİDEN SÖZ ETMEK ÇOK GERÇEKÇİ OLMAZ”
Kültür ve Turizm Eski Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, yaptığı konuşmada basın özgürlüğünün demokrasinin temeli olduğunu belirterek, “Yasama, yürütme ve yargıdan sonra basın çok önemlidir. Ama demokrasi, bir özgürlükler rejimidir. Düşünce özgürlüğünün, ifade özgürlüğünün en temel aracı da, enstrümanı da basındır. Basının özgür olmadığı toplumlarda demokrasiden söz etmek çok gerçekçi olmaz. Türkiye'nin bu anlamda bir takım sıkıntılar yaşadığını biliyoruz. Yakın zamana kadar basın özgürlüğü çerçevesi içinde şiddet propagandası yapılmaya çalışıldığını, hatta ayrımcılık propagandası yapılmaya çalışıldığını ve hatta nefret suçları işleme gayretine basın şemsiyesi altına girildiğini de hepimiz birlikte ve en çok sizler tanık oluyorsunuz. Şu anda bu anlamda bazı sıkıntılar varsa basının asıl fonksiyonu ile bağdaşmayan bu alanların yasalar karşısında çektiği sıkıntılar Türkiye'ye fatura olarak getiriliyor, bunun sıkıntılarını yaşıyoruz. Türkiye objektif bir basın özgürlüğü çerçevesinde basının kendisini objektif biçimde toplumun sesini objektif biçimde ifade etme çerçevesi içinde geçtiği takdirde biz bu sıkıntıları mutlaka geride bırakacağız.”şeklinde konuştu.
.
İHA MUHABİRİNE 2 BİRİNCİLİK, 1 İKİNCİLİK VE 1 ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ
Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği tarafından düzenlenen “Yılın Basın Ödülü” yarışmasında İHA Ordu Muhabiri Recep Altun, en iyi yazılı haber dalında 'En Ağır Yük’ haberi ile birincilik, yine en iyi spor fotoğrafı dalında da ,' Tribünden dünya evine' fotoğrafıyla birincilik ödülü aldı. Altun ayrıca, en iyi haber fotoğrafı dalında ikincilik ve en iyi spor haberinde de üçüncülük ödülü alarak 4 ayrı dalda dört ödül almayı başardı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Tolunay Kafkas: "4 maçımızdan 2 tanesini alıp ligde kalacağımıza çok inanıyorum" Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Antalyaspor galibiyetiyle ilgili, "Kazanmak bizim için çok önemliydi. Kalan 4 maçımızdan 2 tanesini alıp ligde kalacağımıza çok inanıyorum" dedi. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Fatih Karagümrük, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda karşılaştığı Antalyaspor’u 4-1 mağlup etti. Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Maçta pozisyon hataları yaptıklarına değinen Kafkas, "Çok stresli ve gergin maçlar oynuyoruz. Her maç final havasında. Bu oyun daha önceki maçlara göre istediğimiz gibi değildi ama sonuç önemli. Özellikle bizim takımın pres gücü yüksekti. Bunun da nedenleri var tam anlamıyla yapamadık. Sakat oyuncularımızın yeni yeni dönmesi. Bazı pozisyon hataları yaptık. Oyunun belli bölümünde topu rakibe bırakıp kontrol etmeye çalıştık. Aslında oyun planımızın içerisinde yoktu ama plan değişikliğine gittik. Sonuçta kazanmak bizim için çok önemliydi. Kalan 4 maçımızdan 2 tanesini alıp ligde kalacağımıza çok inanıyorum. Antalyaspor ve Sergen Hocaya da başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı. "Her maçı kazanabilecek güçte takımız" Gelecek hafta deplasmanda karşılaşacakları Kayserispor ve ligin kalan bölümüyle ilgili Kafkas şunları söyledi: "Kayseri’de kazanmak istiyoruz. Bizim şöyle bir avantajımız var; son 4 haftaya girerken yükselişimiz var. Hem sonuç olarak hem oyun olarak. Eğer bunu artıya çevirebilirsek her maçı kazanabilecek güçte takımız. Ligde 37-38 ve 40 puanlar tehlikede olduğunu düşünüyorum."