YEREL HABERLER - 09 Kasım 2013 Cumartesi 13:58

Ordu Milletvekillerinden “10 Kasım” Mesajı

A
A
A
Ordu Milletvekillerinden “10 Kasım” Mesajı

RECEP ALTUN
Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 75. yıl dönümü nedeniyle AK Parti Ordu Milletvekilleri Fatih Han Ünal ve İhsan Şener ile CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, mesaj yayımladı.
AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, “Ebediyete intikalinin 75. yıl dönümünde, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve rahmetle anıyoruz” dedi.
Milletvekili Fatih Han Ünal, yayımladığı mesajında, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, çağın ruhunu ortaya koyan doğru, gerçekçi ve bilimsel yaklaşımları, evrensel fikirleri, meşruiyetçi çizgisi, insani değerlere ve özgürlüğe olan bağlılığıyla, dönemin diğer liderlerinden ayrılmaktadır.Milletimize ve Ordumuza önderlik ederek yürüttüğü istiklal mücadelesi, hür ve müstakil yaşama kararlılığındaki Türk milletini hakkı olan aydınlık yarınlara, imkan ve şartlara kavuşturmuştur. O'nun öncülüğünde Cumhuriyet döneminde hayata geçirilen inkılap ve reformlar, demokratik, modern, hür ve müreffeh Türkiye'nin temellerini atarak büyük bir dönüşüm ve modernleşme sürecini başlatmıştır. Türkiye'nin, ilgi çeken, gelişmelerde söz sahibi, etkin ve dinamik bir ülke olarak bugün uluslararası alanda ulaştığı saygın konum, milletimizin değişen dünya şartlarına ve evrensel değerlere uyum gösterme yeteneğine sahip olduğunun en güçlü ispatıdır. Cumhuriyet'in kuruluşuyla belirlenen ideallere ulaşma bağlamında temel hedefimiz, ülkemizin Atatürk'ün öngördüğü muasır medeniyetler seviyesini geçmesini sağlamaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, milletimizin unutulmaz lideri, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, O'nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.
ŞENER: "AK PARTİ'NİN EN ÖNEMLİ HEDEFİ"
AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, “Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 75. yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz. Milletimizin bağımsızlık ve istiklale olan inancını millet ile birlikte canlandırarak Dünya'da eşi benzeri olmayan bir zafer kazanmıştır. Milletimiz bu özgüvenle ileriye bakmış, ortak hedeflerde kenetlenerek modern, demokratik Türkiye'yi hep birlikte inşa etme gayreti içinde olmuştur. Türkiye'yi muasır medeniyet seviyesinin üstüne taşımak AK Parti'nin daima en önemli hedefi olacaktır" diye konuştu.
YILDIZ: “MİNNET, SAYGI VE RAHMETLE ANIYORUM”
“Akıl ve bilimin egemenliğini hakim kılan, köle değil özgür birey olmayı seçen ve bu uğurda savaşan büyük lider Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu bu gün, sadece Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına değil, onun temsil ettiklerine, devrimlerine, eserlerine, Gelibolu’ya, Sakarya’ya, İnönü’ye, yani 'bir ulusun kurtuluşu' için saygı duruşuna geçilen gündür” diyen CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, “Yani, 10 Kasım bir milletin onur mücadelesine sadakattir ve Ulu Önder Atatürk’ü anmakla birlikte, bir toplumun aynı anda tek yürek oluşudur. Bugün, aydın zihinler için dimdik bir duruş, hüzün ve yastır; özgürlüğün, emeğin, demokrasinin değerini bilen ve yüzünü bilime dönenler için değerlidir ve önemlidir. Türk milletinin bağımsız, özgür, onurlu bir ulus olarak yaşaması için mücadele etmiş, emperyalizme karşı bayrak açmış, hayatını memleketine adamış, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 75. yıl dönümünde minnet, saygı ve rahmetle anıyorum” şeklinde konuştu
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti Ankara’da bulunan Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla İsrail’in başlattığı saldırıyı protesto etmek için Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından 1 buçuk milyona yakın Gazzeli, Refah kentine sığınmıştı. İsrail’in Refah kentine yönelik başlattığı hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla saldırıyı kınamak için Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail’i protesto etti. Elçilik binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i protesto etmek için "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganları attı. Öte yandan kalabalık, İsrail askerleri tarafından Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ı ise rahmetle anmayı unutmadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık bir buçuk milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti. "Soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar" Refah’a başlatılan saldırılarla birlikte bölgede can güvenliği sorununun da başladığının altını çizen Özkan, “214 gündür dünyanın gözü önünde Filistin’de kardeşlerimiz İsrail soykırımına maruz bırakılıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamalara; İsrail, lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale ettirmeye ve İsrail yetkililerinin ceza almaması için bir çaba içerisine girdi. Hepimiz gördük ki aslında adalet İsrail için varmış ve tüm ülkeler de İsrail’in soykırımını desteklemek için çalışıyormuş. Bugün ortaya çıkan belgelerde görüldü ki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerinin ceza almamasına yönelik baskı içeren mektuplar mahkemeyi köşeye sıkıştırmak adına kullanılıyor. Biz inanıyoruz ki hem mahkemede görülen davada hem de Güney Afrika’da devam eden davada soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar” ifadelerini kullandı.