YEREL HABERLER - 01 Mart 2012 Perşembe 09:50

ORDU`DA OKULLAR TATİL

A
A
A
ORDU`DA OKULLAR TATİL

Ordu’da 13 ilçede okullar bir gün süreyle tatil edilirken, bazı ilçelerde ilçe merkezleri hariç belde ve köylerde eğitim ve öğretime ara verildi.
Ordu Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre Akkuş, Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Gürgentepe, Gölköy, Kabadüz, Kabataş, Korgan, Kumru, Mesudiye, Ulubey’de okullar bir gün boyunca tatil edilirken, Merkez İlçe, Fatsa ve Ünye’de ilçe merkezleri hariç tüm belde ve köylerde eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi. İkizce ilçesinde Merkez ilçe 1 gün, belde ve köyler 2 gün, Perşembe ilçesinde Kuyluca ve Ortatepe İlköğretim okulları 1 gün tatil edildi.
Gülyalı ilçesinde ise herhangi bir aksama olmadan eğitim ve öğretim devam ediyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Büyükçekmece’de "Ihlamur Şenliği" başladı Büyükçekmece’de düzenlenen 1. Ihlamur Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, vatandaşlarla birlikte ıhlamur çiçeği topladı. Büyük Atatürk Parkı’nda gerçekleşen şenliğe 7’den 70’e yüzlerce Büyükçekmeceli katıldı. Ihlamur ağacı dikimin de yapıldığı şenlikte Büyükçekmece Belediye Başkanı D. Hasan Akgün vatandaşlar ile birlikte ıhlamur çiçeği topladı. Toplanan ıhlamur çiçekleri paketlenerek şenliğe katılan vatandaşlara dağıtıldı. 1994 yılından itibaren başlatılan planlı bir seferlik kapsamında binlerce ıhlamur ağacının dikildiği Büyükçekmece’de Ihlamur Şenliği düzenlendi. Katılımın yoğun olduğu şenlik renkli görüntülere de sahne oldu. Başkan Akgün: Büyükçekmece’de yeni bir kültür faaliyeti başladı Büyükçekmeceli kadınlar ve çocuklar ile birlikte ıhlamur ağacı diken ve ardından da ıhlamur hasadı yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece’de ıhlamur ağacı dikiminin plan bir şekilde başlatıldığını belirterek şunları söyledi: “Bir proje dahilinde Büyükçekmece’nin bütün caddelerini, sokaklarını ıhlamurlarla donatma projesi 1994 altyapı çalışmalarımızla beraber başladı ve hala devam ediyor. Ne kadar ıhlamur ağacımız var derseniz yetişmiş bunun gibi. 10 binden fazla. Her sokak, her park, cadde, meydan ve çevreleri şu anda ıhlamur kokusuyla insanları karşılıyor. İnanılmaz şekilde ağacı görüyorsunuz. Toplandığı halde daha 3,4 sepet daha çıkar. Birkaç yıldan beri rağbet arttı. Çünkü Covid ile tanıştıktan sonra vatandaş doğayla baş başa olmayı, doğal beslenme bilimsel olarak ön plana çıktı. Vatandaş da doğal beslenme yönünde kendini zorladı. Bir baktık ki kimsenin geçerken selam vermediği ıhlamur ağaçlarının tepesinde merdivenlerle veya dalları çekip bunlar toplanıyor. Oradan da hareketle artık Büyükçekmece’de yeni bir kültür faaliyeti başladı. Bugün itibariyle ilkini yapıyoruz. Büyükçekmece Belediyesi Ihlamur Çiçeği Toplama Şenlikleri her caddede, her sokakta 1 hafta boyunca devam edecek. Vatandaşlarımız topladıkları bu çiçekleri evine götürecek. İster paketler, satar. Çünkü on binlerce ağaç var. İsterse eşine, dostuna dağıtır. 1 yıllık tüketimini kendisi kurutur, kullanır." “Her türlü güzellikle iç içe yaşıyoruz” Ihlamur Şenliği’ne katılan vatandaşlar da Büyükçekmece Belediyesi’ne teşekkür etti. Nazan Korkut isimli vatandaş, "Ben 25 yıldır Mimaroba’da ikamet etmekteyim. Gerçekten bu park işgal edilmiş durumdaydı. Burası gerçekten harabe bir boş arsaydı ve buraya palmiye ağaçları ekilmişti. O ağaçlar kendi kendine çürüdü. Ama Hasan Başkanım geldikten sonra biz doğayla ve burada gördüğünüz her türlü güzellikle iç içe yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.
Hakkari Vali Çelik: “Verimli bir eğitim yılını geride bıraktık” Hakkari Valisi Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, 453 okulda 68 bin 808 öğrencinin bugün itibariyle karne aldığını belirterek, “Verimli bir eğitim yılını geride bıraktık” dedi. Vali Ali Çelik; Vali Yardımcısı Furkan Berber ve İl Müdürü Nurettin Yılmaz ile birlikte, Vali İdris Akbıyık İlk ve Ortaokulunda düzenlenen yılsonu karne dağıtım törenine katılarak öğrencilerin sevinçlerine ortak oldu. Törenin yapılacağı okula gelişinde öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Vali Çelik, öğrencilere tavsiyelerde bulunarak kitap okumaları ve tatillerini yaz kurslarında değerlendirip spor gibi sosyal faaliyetlerde bulunarak önümüzdeki eğitim öğretim yılına dinlenmiş olarak başlamalarını istedi. İl genelinde 453 okulda 68 bin 808 öğrencinin karne aldığını ve 4 bin 685 öğretmenin bugün itibariyle tatile girdiğini dile getiren Vali Çelik, “Sevgili yavrularımızın, onları yetiştiren anne-baba ve öğretmenlerimizin, sene sonu karne heyecanını paylaşıyorum. Karneler, sadece bir gözden geçirme, ne halde olduğumuzu görme belgesidir, işin sonucu değildir. Eksiklikler mutlaka kapatılır. Asıl olan, iyi birer insan olmaktır” dedi. Eğitim alanında Hakkari’deki gelişmeleri de aktaran Vali Çelik, “Yıl içerisinde kayıplarımız da oldu. Üç öğretmenimizi kaybettik. Kendilerine Allah’tan rahmet, ailelerine ve eğitim camiamıza tekrardan başsağlığı diliyorum. Erasmus ve e-Tivining başta olmak üzere bilimsel proje yarışmalarında ve Avrupa’ya akreditasyon konusunda yıl içerisinde çok yüksek bir başarı ve katılım gerçekleştirildi. Özellikle okul sporlarında, altını çizerek ve büyük bir mutlulukla ifade edeyim ki Türkiye birincileri, Hakkari’mizden çıktı ve çıkmaya devam ediyor. Tarihi birikimi, derinliği, kadim medeniyet anlayışı, doğası ve buna bağlı dinamikleriyle Hakkari’miz, birçok alanda çok daha ötesini elde edebilecek bir potansiyeli içerisinde barındırıyor. Çocuklarımızın her birinin içerisinde, ayrı bir cevher var. Nitekim, öğrencilerimizin sportif alandaki başarılarından da bunu görebiliyoruz. Bu evlatlarımızı keşfedip itinayla eğiten eğitmenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu. Yapılan konuşmanın ardından Vali Çelik, öğrencilere karnelerini vererek iyi tatiller dileğinde bulundu.
Ankara Kuşaklararası Sevgi ve Saygı Pursaklar’da Pursaklar Belediyesi, kuşaklararası bağı güçlendirmek adına Yaşam Merkezinde kurs alan çocukları, Necla Kızılbağ Huzurevi’ndeki büyükleri ile buluşturdu. Sosyal ve kültürel programlarla vatandaşların hayatlarına dokunan Pursaklar Belediyesi, günümüz dünyasında çok önemli bir yer edinen kuşaklararası bağı güçlendirmek adına Yaşam Merkezi kursiyerleri ile Necla Kızılbağ Huzurevinde kalan yaşlıları bir araya getirdi. Saygı ve sevgi ikliminin yoğun olarak hissedildiği ortamda büyükleri ile yakından ilgilenen çocuklar, geleceğe doğru yön verecek ve etki edecek çalışmaların içinde yer alabilmek için geçmişin tecrübesine sahip asırlık çınarların bilgi birikiminden faydalandı. "Bilginin ve sevginin gücü Pursaklar’da birleşti" Pursaklar’ı kuşaklararası sevgi ve saygının hâkim olması için çeşitli programlar ve etkinliklere imza attıklarını belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, ‘‘Necla Kızılbağ Huzurevi’nde geçmişin tecrübesine sahip büyüklerimiz ile yarının dünyasında söz sahibi olacak küçüklerimizi bir araya getirdik. Yaşam Merkezi Çocuk Koromuz söyledi, büyüklerimiz dinledi, eğlendi. Hem bayramlarını hem de babalar gününü kutladığımız büyüklerimizin hayır dualarını almak bizler için çok kıymetli. En büyük saygıyı, sevgiyi hak eden yaşlılarımıza hizmet etmek; yanlarında olup gölgelerinde durmak bizim için bir gurur vesilesidir. Bilginin ve sevginin gücü Pursaklar’da birleşti’’ dedi.