YEREL HABERLER - 11 Nisan 2014 Cuma 22:06

Ordu Valisi Kaymakamlarla Korgan’da Toplandı

A
A
A
Ordu Valisi Kaymakamlarla Korgan’da Toplandı

Ordu Valisi Kenan Çiftçi'nin, 'Nisan Ayı Kaymakamlar Toplantısı'nı Korgan ilçesinde gerçekleştirdi.
Kaymakamlar toplantısı için Korgan ilçesine gelen Vali Kenan Çiftçi, Korgan Kaymakamı Erkan Kaçmaz, Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz ve daire amirleri tarafından karşılandı. Vali Çiftçi ilk olarak Korgan Belediyesi'ne bir ziyaret gerçekleştirdi. Burada Belediye Başkanı Tuncay Kiraz, AK Parti İlçe Başkanı Sait Korgan ve vatandaşlar tarafından karşılanan Vali Çiftçi, Başkan Kiraz ve vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Belediye Başkanı Tuncay Kiraz tarafından Vali Çiftçi’ye yörede yapılan bir baston hediye edildi.
İlçe merkezinde cuma namazı çıkışı vatandaşlar tarafından fındıkların yanmasıyla ilgili yöneltilen soruları cevaplayan Vali Çiftçi yaptığı açıklamada, “Bizler gerekli yerlere raporlarımızı hazırladık ve gönderdik. Yöre itibarıyla her yıl tarım arazilerimizi bu tür durumlara karşı sigortalamamızın gerekli olduğu son olayda ortaya çıktı” dedi.
Vali Çiftçi buradan sonra Korgan YİBO’ya geçti. Girişte öğrenciler Çiftçi’yi çiçekle karşıladılar. Vali, 3 öğrencinin yaptığı proje sunumlarını izledi ve sunum sonunda 3 öğrenciye çeşitli hediyeler verdi. YİBO’daki yemek ikramından sonra kaymakamlarla Kayabaşı Mesire Alanı'na çıkan Kaymakam Çiftçi, Korgan ilçesini Kuşbakışı gören alanda topluca hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra toplantıya başlandı.
Toplantıda bir konuşma yapan Vali Kenan Çifçi, "30 Mart 2014 tarihinde yapılan mahalli idareler seçimi sonrasında Ordu'nun Büyükşehir Belediyesi statüsüne kavuşması ile birlikte İl Özel İdaresi, Köylere Hizmet Götürme Birlikleri kapandı ve Ordu'da yeni bir dönem başladı" dedi.
Hayatın bir değişimden ibaret olduğunu ve kaymakamların kendilerini geliştirmeleri gerektiğini belirten Vali Kenan Çiftçi, eğitimin önemine değinerek, Benchmarking projesi kapsamında yapılan çalışmaların iyi takip edilmesini ve mutlaka bir projenin içerisinde bulunulmasını istedi.
Kaymakamlardan, görev yaptıkları İlçelerde bulunan kanaat önderleri ile iletişim içerisinde olmalarını ve insanlara yardımlaşmayı, dayanışmayı, muhabbeti, destek olmayı sağlamalarını isteyen Vali Kenan Çiftçi, ayrıca ilçe kaymakamlarının Avrupa Birliği projeleri hazırlayarak yurt dışına gitmeleri tavsiyesinde bulundu.
Toplantıda, turizme çok önem verdiğinin altını çizen Vali Çiftçi, “Turizmde ‘4G' diyoruz. Gezme, görme, gurme ve gülme. Beşinci G de var o da girişimcilik. Sizlerden turizm alanında, yayla ve diğer şenlikler konusunda da çalışmalar yapmanızı arzu ediyorum” diye konuştu.
Vali Kenan Çiftçi, toplantının sonunda, Ordu'da 25 bin ünite kan harcandığını, toplanan kanın ise 13 bin ünite civarında olduğunu hatırlatarak, kan verme konusunda Kızılay’a yardımcı olunmasını ve destek verilmesini istedi.
Toplantıda ayrıca, Ordu Kızılay Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr.Cengiz Dönmez, Ordu'da kan bağışı ile ilgili yürütülen çalışmalar hakkında kısa bir brifing sundu.
Dr. Cengiz Dönmez ise yaptığı konuşmada, “Ordu'da kayıtlı 7 bin 65 düzenli kan bağışçısı bulunmaktadır. 2013 yılında yürütülen kan bağışçısı kazanım çalışmaları ile 2 bin 59 yeni kan bağışçısı eklenmiştir. Ordu'nun yıllık kan ihtiyacı yaklaşık 25 bin ünite kan bağışı ile karşılanabilir” ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir