EKONOMİ - 22 Temmuz 2020 Çarşamba 14:11

Altınordu’nun açık AVM’si

A
A
A
Altınordu’nun açık AVM’si

Ordu’nun Altınordu ilçesinde şehrin açık AVM’si olan Sırrıpaşa Caddesi, Büyükşehir Belediyesi’nin dokunuşlarıyla modern ve estetik görünüme kavuştu.

Ordu’nun Altınordu ilçesinde şehrin açık AVM’si olan Sırrıpaşa Caddesi, Büyükşehir Belediyesi’nin dokunuşlarıyla modern ve estetik görünüme kavuştu.


Ordu’da, Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalarda, vatandaşların yaşam konforunu yükseltecek projeler bir bir hizmete giriyor. Altınordu ilçesinde, dış cephe çalışmaları tamamlanan Sırrıpaşa Caddesi’nde, zemin taş döşeme ve ağaçlandırma çalışmalarında da sona gelindi. Büyükşehir ekiplerinin dokunuşlarıyla, estetik bir görünüm kazanan caddedeki çalışmaların Kurban Bayramı’na kadar bitirilmesi hedefleniyor.



98 binanın dış cephesi iyileştirildi


Caddede devam eden çalışmaları inceleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 19 Eylül Ortaokulu ile Tahıl Pazarı arasındaki 5 bin 500 metrekare alanda uygulanan projede 98 binanın dış cephesi iyileştirilirken, zeminin de doğal taşla kaplandığını söyledi. "Fidangör" olarak bilinen Sırrıpaşa Caddesinin, şehrin en önemli caddelerinden birisi olduğunu vurgulayan Başkan Güler, “Çalışmalar çerçevesinde binalar farklı renklerde boyanarak, tabela ve reklam uygulamaları yönetmeliğe uygun hale getirildi. Klima dış üniteleri gizlenerek, yağmur iniş boruları değiştirildi ve antenler merkezi sistemde toplanarak estetik bir görünüm elde edildi” dedi.



Alev ağaçlarıyla donatıldı


Caddede devam eden ağaçlandırma çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Başkan Güler, “Bu ağaçların hepsi çok özel. Alev ağacı olarak biliniyor. Özellikle mevsim geçişlerinde kırmızı oluyor. Bunun dışında, yeşil ve beyaz çiçekleriyle de caddeye bambaşka bir güzellik katacak. Bu çalışmanın ilimizin marka bir şehir, Sırrıpaşa’nın da çok özel bir cadde olmasında önemli bir payı olacak. Burada yaptığımız çalışmayla birlikte, ‘Düşünen, Üreten ve Yarışan Ordu’ya aynı zamanda açık bir AVM kazandırmış olduk” diye konuştu.



Altyapı sil baştan yenilendi


Sırrıpaşa Caddesi’nde, cephe ve zemin iyileştirmelerinin yanı sıra altyapıda da önemli çalışmalar yapıldığını vurgulayan Başkan Güler, “Sadece dış görünüş olarak değil, içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu elektrik hatlarıyla birlikte bütün altyapı değişti. Hepsi çürümüş, berbat bir haldeydi. Şehircilik anlamında, sağlam, sağlıklı, çevreyle uyumlu bir yapı elde ettik. İlimize de çok güzel bir cadde kazandık. Ordu’nun sadece Türkiye’de değil, dünyada da güzel şehirler arasındaki sıralamasını en üst seviyeye çekmek için güzel bir çalışma oldu” şeklinde konuştu.



Duvarlar resimlerle süslendi


Altınordu ilçesinin önemli noktalarındaki bina cepheleri Ordu’nun ruhunu yansıtacak resimlerle süslediklerini ifade eden Başkan Güler, “Mural tekniğiyle özel resimler yapıldı. Bu da önemli bir yankı yaptı. Yazarlar ve şehir plancıları ile uluslar ve uluslararası alanda kendinden bahsettiren bir çalışma oldu. Sadece o resimler değil, resimler altında fotoğraf çektirenler de önemli kazanımlara sahip oldular. Dolayısıyla Ordu’muz her bakımdan adından söz ettiren bir il oldu” diye sözlerini tamamladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Genel Başkan Çelebi, kongrede güven tazeledi Güneydoğu Enerji Araştırmaları Derneği (GEADER) Yönetim Kurulu Başkanlığı’nın 1. olağan kongresi gerçekleştirildi. GEADER 1. olağan kongresinde güven tazeleyen Mühendis Ömer Çelebi, tekrar başkanlığa seçildi. Kongrenin açılış konuşmasın yapan Genel Başkan Ömer Çelebi, kongrede yaptığı konuşmasında, “Güneydoğu Anadolu Bölgesi sosyal, kültürel, ekonomik ve tabiî kaynaklar bakımından zengin bir alana sahip, birçok kadim medeniyete ev sahipliği yapmış, Türkiye’nin en önemli coğrafi bölgelerindendir. Bu bölgenin diğer en önemli özelliklerinden biri de yenilenebilir enerji potansiyeli ve çeşitliliği açısından oldukça yüksek, fosil kaynaklarca Türkiye’nin en önemli ve verimli alanlarına sahip olmasıdır. Yenilenebilir enerji potansiyeli açısından oldukça yüksek ve birincil enerjide Türkiye’nin en verimli alanlarına sahip Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde enerjinin bütün bileşenlerinde sahip olduğu bu potansiyelini bilimsel veriler ışığında araştırarak ve geliştirerek kamuoyuna ve ilgili enerji otoritelerine çeşitli raporlar halinde bilgilendirme yapmak amacıyla Güneydoğu Enerji Araştırmaları Derneğimiz (GEADER) 2021 yılında kuruldu. Güneydoğu güneş alma potansiyeli açısından Türkiye ortalamasının çok üzerinde, Türkiye’nin en büyük hidrolik kaynaklarını barındırıyor ve TPAO’nun en büyük petrol sismik araştırmaları keza bu bölgede. Adıyaman ve Batman petrolünden sonra son keşiflerde günlük 40 bin varille Gabar ve Kato Dağlarındaki petrol rezervi güneydoğunun enerji alanındaki potansiyel gücünü daha da gözler önüne seriyor. GEADER, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nın belirlediği kısa, orta ve uzun vadedeki enerji politikalarını dikkate alarak Güneydoğu’da yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının yaygınlaştırılması ve etkin bir şekilde kullanılmasına katkı sunmakla beraber enerji arz-talep güvenliğinin sağlanması, ekolojik dengenin korunması, bölgenin tamamında enerji verimliliği hakkında bilinçlendirme ve farkındalık faaliyetlerinin yapılması, enerji üreticisinden, tüketiciye kadar olan tüm parametrelerde sorun, talep ve önerilerini araştırarak ve değerlendirerek raporlar halinde enerji otoritelerine, kamuoyuna sunulmasına da katkı sunacaktır. Bu münasebetle 1. olağan genel kurulumuza teşrifleriyle bizleri onurlandıran çok kıymetli misafirlerimize teşekkür eder, şükranlarımı sunarım” dedi.